maritbet girişmaritbet
İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım sürüyor!

İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım sürüyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılık iş birliği ile 24-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan IIFF 2023’ün hedefi, 2022 fuarında temeli atılan 3 milyar dolarlık iş bağlantısının üzerine çıkmak. Fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Dünya mobilya sektörünün en güçlü üretici ülkeleri sıralamasında ilk üçte yer alan Türkiye mobilya sektörü, 2022 yılının ilk beş ayında 3 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirerek IIFF 2023’e hazır olduğunu bir kez daha kanıtladı. Türk mobilyasının kalitesini 200 ülkeye ulaştıran sektör, 2022 yılında düzenlenen fuarda kaydetmeyi başardığı 3 milyar dolarlık iş bağlantısını 2023’te 6 milyar dolara çıkarma hedefine güvenle ilerliyor. Uluslararası fuarlar, tüm ülkeler için olduğu gibi Türkiye mobilya sektörü için de ihracat potansiyelini artırma yolunda kilit rol oynuyor. Türkiye’de ilk kez 25-30 Ocak 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak düzenlenen IIFF 2022’de 850 katılımcı ile 3 bini aşkın marka yer almıştı. Yurt içinden 107 bin, 138 ülkeden 14 bin olmak üzere toplam 121 bin kişi ziyaret ettiği bu ilk fuarda 3 milyar dolarlık iş bağlantısının temeli atılmıştı. Türkiye mobilya sektörü, geçtiğimiz yıl elde ettiği büyük başarının ardından IIFF 2023 İstanbul Mobilya Fuarı’na yoğun bir motivasyonla hazırlanıyor. Fuarı düzenleyen Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılık ile fuarı destekleyen Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ise 24-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan büyük buluşmanın hazırlıklarını son hız sürdürüyor.

Yaklaşık 150 ülkeden 20 binin üzerinde yabancı iş insanı olmak üzere 140 binden fazla ziyaretçi bekleniyor

Pandemi sonrası küresel ticarette ciddi artış beklenirken Avrupa ve ABD pazarlarının sıkışması, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş gibi sorunlar mobilya ihracatçısı ülkeleri hem Türkiye pazarına girmek hem de yeni Ortadoğu ülkelerine ulaşmak için IIFF 2023 Fuarı’na katılmaya yöneltti. Tanıtım faaliyetlerinin giderek yoğunlaştığı IIFF 2023’ü, yaklaşık 150 ülkeden 20 bin yabancı olmak üzere 140 binden fazla kişinin ziyaret etmesi, özellikle Avrupalı ve Amerikalı ziyaretçilerin sayısında ciddi artışlar meydana gelmesi bekleniyor. IIFF 2023 İstanbul Mobilya Fuarı yine Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Toplam 25 salonda 260 bin metrekarelik bir alanda yapılacak fuarın İstanbul Fuar Merkezi’ndeki kısmında Modern-Modüler, Yatak-Baza, Bahçe Mobilyaları, Ofis-Okul Mobilyaları ve Aksesuarlar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki kısmında Modern-Modüler Mobilyalar, Lüks Mobilyalar ve Çocuk-Genç Odası Mobilyaları sergilenecek.

“İlkleri gelenekselleştiriyor, ileri taşıyoruz”

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, IIFF 2022’de iki farklı mekandaki eş zamanlı fuar ile Türkiye’de önemli bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Mobilya sektörümüzün ihracat hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin mobilyada üretim üssü konumunu daha yukarılara taşımasını da desteklemiş olduk. 24-29 Ocak 2023 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek İstanbul Mobilya Fuarı için hazırlıklarımız mobilya sektörünün dünya ticaretinde hak ettiği konuma hızla ulaşmasına destek olma hedefiyle son hız devam ediyor.”

“IIFF Istanbul Mobilya Fuarından sonra birçok uluslararası mobilya firması, üretim için Türkiye’yi seçti.”

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç fuarın, Türkiye mobilya sektörüne olan katkılarının fuar esnasında gerçekleşen iş hacmi ile görüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi: “Fuarda temellerini attığımız iş birlikleri ve karşılıklı görüşmeler kısa süre içinde üretime dönüşerek, Türkiye’de 12 milyar doları bulan sektör büyüklüğümüzü daha da artırdı. IIFF 2023’e katılmak isteyen yabancı firmaların yoğun talepleri bizi çok mutlu ediyor. Öte yandan küresel mobilya devlerinin üretim için Türkiye’yi tercih etmeleri de fuara ilginin artmasında önemli rol oynuyor.” Türk mobilya sektörünün son 20 yılda güçlü bir ivme yakaladığını belirten Güleç, sektörün dünya mobilya pazarından yüzde 2,2 pay aldığını, mobilya ihracatının yaklaşık yüzde 25 artışla 4,3 milyar dolara ulaştığını belirterek şunları söyledi: “En çok ihracat yapan ülkeler sıralamasında ilk beşte yer alıyoruz. IIFF İstanbul Mobilya Fuarı’ndan sonra yeni iş birlikleri ile yeni pazarlara açıldık. İlk 10 ihracat pazarımızın dokuzu gelişmiş ülkeler. 10 yıl önce ihracatımızın neredeyse sıfır olduğu ABD bugün en büyük ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor. 2022 yılında 6 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz ki bu hedefin 3 milyar dolarlık kısmının iş bağlantılarını IIFF 2022’de gerçekleştirmiş olmamız büyük bir başarı.”
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşbir Yatak, inovatif ürünlerini İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi
  • 31.01.2023 14:25

İşbir Yatak, inovatif ürünlerini İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi

Yatak ve uyku sağlığı alanında geliştirdiği yüksek teknolojili ürünleriyle sektö ...

İstanbul Mobilya Fuarı 167 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı
  • 31.01.2023 10:07

İstanbul Mobilya Fuarı 167 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmalarından olan IIFF-Uluslararası İstanb ...

Bambi Yatak, ürünleriyle 24 Ocak'ta İstanbul Mobilya Fuarı’nda!
  • 21.01.2023 01:54

Bambi Yatak, ürünleriyle 24 Ocak'ta İstanbul Mobilya Fuarı’nda!

Fuarda, yatak, baza ve başlıklarının yanı sıra ev tekstili ürünlerini içeren gen ...

İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım sürüyor!
  • 11.06.2022 11:13

İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım sürüyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılı ...

İstanbul Mobilya Fuarı’na yabancı ilgisi çok yoğun!
  • 28.01.2022 17:10

İstanbul Mobilya Fuarı’na yabancı ilgisi çok yoğun!

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak düz ...

Avrupa'nın en büyük mobilya fuarı yarın İstanbul'da kapılarını açıyor
  • 24.01.2022 15:57

Avrupa'nın en büyük mobilya fuarı yarın İstanbul'da kapılarını açıyor

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) koordinasyonunda düzenlenen ve alanında ...