maritbet girişmaritbet
Yeşilçatı yoksula bedava ev verecek!

Yeşilçatı yoksula bedava ev verecek!

İnşaat sektöründe yeni stratejiler belirleyen Yeşil Grubu, bir taratfan Anadolu’da villa projelerine yönelecek diğer taraftan ‘Yeşilçatı’ adını verdiği sosyal sorumluluk projesiyle arsa tahsis edilirse başta dul kadınlar ve şehit aileleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yılda 500-1000 bedelsiz konut inşa edecek

İnşaat sektöründe yeni stratejiler belirleyen Yeşil Grubu, bir taratfan Anadolu'da villa projelerine yönelecek diğer taraftan ‘Yeşilçatı' adını verdiği sosyal sorumluluk projesiyle arsa tahsis edilirse başta dul kadınlar ve şehit aileleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yılda 500-1000 bedelsiz konut inşa edecek.

Bünyesinde inşaat, enerji, telekomünikasyon ve ayakkabı faaliyetlerini yürüten Yeşil Grubu, holding kurma kararı aldı. Yeşil Kundura ve Yeşil GYO ile ön planda olan Yeşil Grubu, yılsonuna kadar holding faaliyetlerini hayata geçirecekken, inşaat sektöründe de yeni stratejiler belirledi. Anadolu şehirlerinde çevre dostu villa projelerine yönelecek olan Yeşil GYO, ‘Yeşilçatı' adını verdiği sosyal sorumluluk projesinde de arsa tahsis edilirse başta dul kadınlar ve şehit aileleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine konut hibe edecek. Bu konutlar Yeşil Holding'in iştiraklerinden Renco Kompozit Ürünleri'nin teknolojisiyle hızlı süre içerisinde yapılabilecek. ‘Lego evler' bilinen bu evlerin yanı sıra sağlık ocağı, okul, aş evi gibi ihtiyaç duyulan diğer yapılar da hayata geçirilecek.

İnşaat süresi kısa

Yeşil Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, “Yeşil Holding'in gelirlerinin belirli bir bölümünün aktarılacağı Yeşil Çatı projesiyle yılda 500-1000 konutu bedelsiz olarak inşa edeceğiz. Bu projenin ilkini Van'da gerçekleştirdik. Sırada İskenderun var” dedi. Yeşil Çatı projesi kapsamında kamu-özel sektör işbirliğinin ön plana çıkacağını, valilikler, belediyeler, diğer kamu kuruluşları ve hayırsever vatandaşların sağlayacağı arazilere bedelsiz olarak konut inşa edeceklerini belirten Yeşil şunları söyledi: “Yeşil Çatı'nın toplumsal bir projeye döneceğine inanıyorum. Bu proje kapsamında verilecek konutlar Kompozit Tuğla ile inşa edilecek. Bu ürünün patenti bize ait. Amerika'da bu testleri yaptırdık ve başarılı oldu. Bu konutların 100 yıl ömrü olacak ve afet şiddetinde depreme dayanabilecek. Kompozit tuğla, inşaat süresini de kısaltıyor. 5 haftada 200 konutu yapabiliyorsunuz.”

İskenderun'da yapılacak

Türkiye'de arsa maliyetlerinin yüksek olduğunu, bu nedenle arsa karşılandığı durumda Yeşil Çatı projesiyle bedelsiz konut verebileceklerini söyleyen Engin Yeşil, şunları söyledi: “Van'a inşa ettiğimiz ve ihtiyaç sahiplerine valilik tarafından teslim edilen kalıcı konutlar, tuvalet binaları ve mescit binası Yeşil Çatı projesinin başlangıcı ve güzel bir örneği oldu. Şimdi de İskenderun'da ikincisini yapacağız. Projenin yapılacağı arsayı İskenderun Belediyesi'nden satın alacak olan hayırsever Nuri Uysen, arsayı Yeşil Çatı projesi için bağışlayacak. Belirlenen araziye Yeşil Çatı tarafından bedelsiz inşa edilecek olan 100 konutluk proje ile evler gazi ve şehit ailelerine teslim edilecek.”

Holding ile önemli güç birliği kuracağız

YEŞİL Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, 1948 yılında Yeşil Kundura'nın babası tarafından kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Yeşil Kundura'nın sektörde başlattığı ilkler var. Yeşil şimdi inşaat, enerji, telekomünikasyon ve baba yadigarı ayakkabı işlerini yürütüyor. Yeşil şirketleri bundan sonra tek bir çatı altında birleşecek ve holding kurulacak. Yeşil Holding ile birlikte daha büyük işlere imza atacağız, önemli bir güç birliği kurmuş olacağız.”

Anadolu'da 100 yıllık villa projelerine başlıyor

YEŞİL GYO, Innovia markasıyla Anadolu şehirlerinde villa projelerine de başlıyor. Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, 2012 yılı itibariyle Anadolu'ya yatırımlarını arttıracak olan ve belirlenen bölgelerde Innovia markalı çevre dostu villa projeleri inşa edeceklerini belirterek, yeni konsept hakkında şunları anlattı: “Orta gelir grubuna kaliteli projeler yapmaya devam edeceğiz. Şehre yakın, bahçeli ev konseptinde, sosyal donatıları da içinde olan bir yaşam kalitesi sunmak istiyoruz. Bunun ilkini İzmit Körfezi'nde Innovia Körfez Villaları projesiyle gerçekleştiriyoruz. Projede 390 adet villa yer alacak. Konut tipleri müstakil bahçeli villa ve tripleks apart rezidans olarak planlandı. Tripleks apartların giriş katları bahçe katı, üst katlar teras dubleks olarak yapılacak. Çevre dostu villalara çelik kompozit sistemi ile inşa edilecek ve alev almayan, 100 yıl ömürlü proje olacak.

Hürriyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Innovia Körfez Villaları'nı Engin Yeşil anlatıyor!
  • 03.07.2012 23:55

Innovia Körfez Villaları'nı Engin Yeşil anlatıyor!

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Körfez Villaları'nın ayrın ...

Innovia Körfez Villaları projesi tanıtıldı!
  • 15.06.2012 09:16

Innovia Körfez Villaları projesi tanıtıldı!

Yeşil GYO'nun İzmit'te hayata geçireceği Innovia Körfez Villaları projesinin bas ...

Innovia Körfez Villaları İzmit'te yükselecek!
  • 14.06.2012 09:35

Innovia Körfez Villaları İzmit'te yükselecek!

Yeşil GYO tarafından İzmit'te hayata geçirilecek olan Innovia Körfez Villaları'n ...

Yeşil GYO’da Engin Yeşil’in sermayesi 128 milyon lira!
  • 22.08.2012 17:12

Yeşil GYO’da Engin Yeşil’in sermayesi 128 milyon lira!

Innovia markalı konut projesiyle gayrimenkul sektörüne damga vuran Yeşil GYO’nun ...

Yeşilçatı yoksula bedava ev verecek!
  • 15.06.2012 10:01

Yeşilçatı yoksula bedava ev verecek!

İnşaat sektöründe yeni stratejiler belirleyen Yeşil Grubu, bir taratfan Anadolu’ ...

Innovia Körfez Villaları İzmit’te hayat bulacak!
  • 14.06.2012 09:42

Innovia Körfez Villaları İzmit’te hayat bulacak!

Türkiye’nin özel sektördeki en büyük konut projesi Innovia Beylikdüzü’nü gerçekl ...