maritbet girişmaritbet
Yapı malzemeleri Türkiye'de test edilecek

Yapı malzemeleri Türkiye'de test edilecek

TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Kayseri'de yapı malzemelerinin yangına dayanıklılık testlerinin yapılacağı bir laboratuvar daha kurduklarını belirtti

TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Kayseri'de yapı malzemelerinin yangına dayanıklılık testlerinin yapılacağı bir laboratuvar daha kurduklarını belirterek, “Yapı malzemelerinin yangına dayanıklılık testleri için artık Avrupa'ya gidilmeyecek” dedi.

Karagöz, yaptığı açıklamada, Kayseri'de kapı-pencere sistemlerinin dayanıklılık testlerinin yapıldığı bir laboratuvar kurduklarını, bu laboratuvarın, sadece Kayseri'ye değil, bölgeye hizmet verdiğini bildirdi.

Yine Kayseri'de yapı malzemelerinin yangına dayanıklılık testlerinin yapılacağı bir laboratuvar daha kurulduğunu kaydeden Karagöz, “Bu laboratuvarlar, 5-6 milyon dolarlık bir yatırım. Bundan sonra kapı, pencere ve yapı malzemeleri üreten firmalarımız, dayanıklılık testleri için ürünlerini Avrupa ülkelerine göndermeyecek. Böylece üreticilerimiz, testlerini en az yarı fiyata ülkemizde yaptırabilecekler” diye konuştu.

Karagöz, yapı malzemelerinin yangına dayanıklılık testlerinin yapılacağı laboratuvarın, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan TSE Kayseri Bölge Müdürlüğü Yerleşkesi'nde yapıldığını ve Mayıs ayının 15'inden sonra hizmete açılmasının planlandığını da bildirdi.

“Her türlü yapı malzemesinin testi gerekiyor”

Yapı malzemelerinin, istisnasız her birinin, Avrupa direktifleri doğrultusunda yangına dayanıklılık testlerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Karagöz, şunları söyledi:

“Yapıda kullanılan her bir malzemenin, tuğlasından kapısına, penceresinden plastiğine kadar her türlü yapı malzemesinin testlerini bu laboratuvarımızda yapabileceğiz. TSE olarak, yapı malzemesi üreticilerimizin ürünlerini daha kolay ve çok daha ucuza yaptırabilmeleri için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Şimdiye kadar bütün bu malzemelerin yangına dayanıklılık testleri, yurt dışına gönderilerek oralarda yaptırılıyordu. Türkiye'de birkaç özel sektör test laboratuvarı kurma çalışması yaptı ancak bunların da kapasiteleri son derece sınırlı kaldı.

Ayrıca biz 10 milyon dolarlık yatırımla, çok daha büyük kapasiteli bir test laboratuvarını da kurmayı planlıyoruz. Bu laboratuvar, sadece yapı malzemelerinin yangına dayanıklılık testlerini değil, aynı zamanda su ve ses geçirmezlik, ısı iletkenlik testlerinin de yapılabileceği komple bir tesis şeklinde olacak.”

“Laboratuvarlar, akredite olacak”

Bu laboratuvarların sadece kurulmasının önemli olmadığını, ayrıca uluslararası kuruluşlarca akredite edilmeleri gerektiğini de bildiren Karagöz, “Laboratuvarlarımızın akreditasyon çalışmaları da sürüyor. Buradaki imkan ve kabiliyetlerimizi akredite ettirerek, başka ülkelerin, başka kullanıcıların da tereddütsüz kullanmalarını temin etmeye çalışıyoruz. Hali hazırda çalışan laboratuvarlarımızın hepsi akredite durumda ve her ilave ettiğimiz laboratuvarları da akredite ettiriyoruz” diye konuştu.

Emlak Rotası Dergisi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yapı malzemeleri hakkında teknik şartnameler yayımlandı
  • 10.03.2017 08:55

Yapı malzemeleri hakkında teknik şartnameler yayımlandı

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımla ...

Akçansa’nın 2016 cirosu 1 milyar 461 milyon TL oldu
  • 18.02.2017 09:49

Akçansa’nın 2016 cirosu 1 milyar 461 milyon TL oldu

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2016 yılı finansal sonuçları ...

Baumit’in su yalıtım ürünleri ile yapılar artık daha güvenli!
  • 17.12.2014 10:27

Baumit’in su yalıtım ürünleri ile yapılar artık daha güvenli!

Yapı malzemeleri alanında lider marka Baumit, Su Yalıtım ürünleri ile ıslak haci ...

Ekobord, yapı sektörü ile bir araya geldi
  • 06.11.2014 14:55

Ekobord, yapı sektörü ile bir araya geldi

Yapı malzemeleri sektörüne iddialı bir giriş yapan Vefa’nın yeni markası Ekobord ...

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi
  • 20.05.2014 15:01

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi

Yapı sektöründe bir çok ilke imza atan Pakpen, 6 – 10 Mayıs 2014 tarihleri arası ...

Çimsa ürünleri, Yapı Fuarı’nda büyük ilgi gördü
  • 12.05.2014 16:12

Çimsa ürünleri, Yapı Fuarı’nda büyük ilgi gördü

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden ÇİMSA, 6-10 ...