maritbet girişmaritbet
Yalova Üniversitesi TİGEM arazisine kampüs kuracak!

Yalova Üniversitesi TİGEM arazisine kampüs kuracak!

Yalova Üniversitesi, kampusuna kavuşuyor. 300 akademik ve 200 idari personelle hizmet veren üniversite, 2012- 2013 eğitim öğretim dönemine 940 dönümlük TİGEM arazisindeki yerinde geçmeye hazırlanıyor

Yalova Üniversitesi, kampusuna kavuşuyor. 300 akademik ve 200 idari personelle hizmet veren üniversite, 2012- 2013 eğitim öğretim dönemine 940 dönümlük TİGEM arazisindeki yerinde geçmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 4 yıldır verilen mücadele sonrasında TİGEM arazisinin üniversiteye tahsis edilmesi ile kentin de büyük bir kazanıma sahip olduğuna dikkati çeken Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, 940 dönümlük alanın 50 dönümünü 2 bin kız, bin erkek öğrenci kontenjanlı yurt kurmak üzere Yurtkur'a verdiklerini söyledi. Eruslu, derslikler, sosyal tesisler ve spor faaliyetlerin yapılacağı alanların çelik konstrüksiyonunun yeni eğitim öğretim dönemine kadar tamamlanması için ihaleyi yaptıklarını belirtti. Kampusun uluslararası düzeyde olması için yerleşim planı ile ilgili ön çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Eruslu "Kentimizdeki 3 büyük firma kampus konusunda bize destek olacak. Aksa, rektörlük binasını; Tersaneciler Birliği, mühendislik fakültesini; Tekstil İşverenler Sendikası da iktisadi idari bilimler fakültesini yapmak üzere söz verdiler. Hukuk, ilahiyat ve sanat tasarım fakültelerini de kamu kaynakları ile yapacağız. Merkezde fakülteleri, ilçelerde de meslek yüksek okullarını kuracağız"diye konuştu.

Her ilçeye bir meslek yüksekokulu kurma çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade eden Eruslu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her ilçeye bir meslek yüksekokulu kuruyoruz. Bunu, o bölgenin imkan ve olanaklarına göre yapıyoruz. Altınova'da gemi ve tersanecilik olduğu için gemi ve tersaneciliğe uygun bir meslek yüksekokulu seçiyoruz. Armutlu'da deniz ürünleri çok olduğu için Su Ürünleri Meslek Yüksekokulu'nu açtık."

Sanat tasarımı fakültesini kurduk

Hukuk, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, sanat ve tasarım ile ilahiyat olmak üzere 5 fakültelerinin bulunduğunu belirten  Eruslu, 2012-2013 akademik yılında eğitim-öğretim hayatına başlayacak olan ilahiyat fakültesi'nin hazırlık bölümüne 60 öğrenci alacaklarını açıkladı.

İlahiyat fakültesine 18 öğretim üyesi aldıklarını kaydeden Eruslu, "Yakın bir zamanda 4 öğretim üyesi daha, 4 araştırma görevlisi daha alacağız. 60 öğrenci ile zorunlu Arapça hazırlık sınıfı açılacak. Toplamda 35- 40 öğretim üyesi olacak. Yüksek lisans ve doktora açmak için de talepte bulunduk. Tanıtım çalışmalarımızla fakülte hedefimizi anlatıyoruz. Yüzde 100 Arapça eğitim verecek fakültemiz hazırlık ile birlikte 5 yıl olacak. Fakülte kapsamında ayrıca bir vakıf kuruldu ve bu kapsamda öğrencilerimize her ay bin lira burs vaat ediyoruz. Böyle bir eğitim veren başka fakülte yok. Seçmeli İngilizce dersleri de koyularak dil zenginliği oluşturulacak" açıklamasını yaptı. Eruslu, sanat tasarımı, endüstriyel tasarım ve Türk sanatları bölümlerinden oluşan sanat tasarımı fakültesini kurduklarını ve 2013- 2014 yılında eğitim öğretime açacaklarını da sözlerine ekledi.

Her yıl yeni bölümler açarak kenti de tanıtacağız

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, dünya üniversitesi olma felsefesi ile hareket etiklerini söyleyen Eruslu, Yalova'nın uluslararası vizyona ulaşması için yenilikçi ve hızla gelişen bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu anlayış ile her eğitim öğretim yılını yeni fakülte ve bölümler açarak karşıladıklarını ifade eden Eruslu, "Türkiye'de olmayan fakülteleri araştırıyoruz. Öğrencilerimiz bu bölümleri okursa iş bulma imkanına sahip olabilecekler mi diye detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Başvuruyoruz ve yeni bölüm ve fakültelerle Yalova Üniversitesi'ni tercih edilebilir kılıyoruz. Her yıl yeni, duyulmamış bölümler açarak aynı zamanda kentimizin de tanınmasına destek oluyoruz" dedi.

2012- 2013 eğitim öğretim yılında 60 kontenjan ile ilahiyat fakültesi, mühendislik fakültesinde de ulaştırma mühendisliği bölümlerini açacaklarının müjdesini veren Eruslu, "Gelecek yıllar için de inşaat yönetimi mühendisliği, tarım yönetimi, nano teknoloji mühendisliği, atık yönetimi, biomedikal mühendisliği gibi Türkiye'de hiç olmayan ama iş potansiyeli yüksek olan bölümleri açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Zehra Oruç/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin yeni aort damarı Osmangazi Köprüsü!
  • 02.07.2016 12:03

Türkiye'nin yeni aort damarı Osmangazi Köprüsü!

Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün Türkiye için büyük önem arz etti ...

Diyanet'ten Yalova'ya dev proje!
  • 13.05.2016 16:54

Diyanet'ten Yalova'ya dev proje!

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulması planlanan ...

Yalova Üniversitesi, 11 birimini TİGEM arazisinde birleştiriyor
  • 19.06.2014 11:27

Yalova Üniversitesi, 11 birimini TİGEM arazisinde birleştiriyor

Yalova Üniversitesi 11 yerleşkesini eski TİGEM arazisinde inşasına başlanan tek ...

Yalova Üniversitesi'ne 5 bin ağaç dikilecek!
  • 29.06.2013 09:35

Yalova Üniversitesi'ne 5 bin ağaç dikilecek!

Yalova Üniversitesi ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokoll ...

Yalova Üniversitesi TİGEM arazisine kampüs kuracak!
  • 25.06.2012 10:59

Yalova Üniversitesi TİGEM arazisine kampüs kuracak!

Yalova Üniversitesi, kampusuna kavuşuyor. 300 akademik ve 200 idari personelle h ...

Yalova Üniversitesi Kampüsü’nü TOKİ inşa edecek
  • 08.03.2012 17:57

Yalova Üniversitesi Kampüsü’nü TOKİ inşa edecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yalova Üniversitesi’nin tüm yerleşkesini hayata geçi ...