maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk gayrimenkul danışmanlık akademisi kuruldu

Türkiye’nin ilk gayrimenkul danışmanlık akademisi kuruldu

Türkiye pazarına girdiği günden itibaren başarılı bir büyüme grafiği çizen ERA Türkiye, sektöre bir ilki kazandırdı

Türkiye'nin ilk gayrimenkul danışmanlık akademisi,  ‘ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi' sektöre profesyoneller kazandırmak üzere hayata geçirildi. Sektöre güven odaklı bir bakış açısı kazandırmak hedefiyle faaliyetlerini sürdüren ERA Türkiye, pazara girdiği günden beri hayata geçirmiş olduğu yeniliklere bir yenisini daha ekledi. 2014 yılında hızla büyümesini sürdüren ERA Türkiye, gayrimenkul danışmanlığı alanında ilk defa hayata geçirilen ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi ile ERA'ya özel metodolojiler doğrultusunda hazırlanan eğitim programları ile genç nesil gayrimenkul danışmanları yetiştirecek.

ERA Avrupa olarak ERA Türkiye'nin hızlı ve başarılı büyümesini merakla izliyoruz

ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi'nin açılışı için Türkiye'ye gelen ERA Avrupa Başkanı François Gagnon Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe Avrupa'daki birçok ülkeden daha avantajlı bir pozisyonda olduğunu belirterek “Fransa, İngiltere ya da Hollanda gibi Avrupa'daki birçok ülke ile karşılaştırıldığında Türkiye'de fiyatlar, şehir merkezlerinde daha düşük seviyelerde seyretmekte. Bunu Türkiye'de görülmesi gereken potansiyelin birinci farkı olarak düşünüyorum. İkinci en büyük fark Türkiye'deki işsizlik oranının daha düşük olması olarak belirtilebilir.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 10.1'leri görürken Avrupa'da birçok ülkede bu rakam daha çok artmaktadır. Üçüncü fark ise Türk ekonomisindeki sürdürülebilir büyümedir” şeklinde konuştu. François Gagnon gayrimenkul danışmanlığı sektörünün bir hizmet endüstrisi olduğunu belirterek “Türkiye'de gayrimenkul satışlarının yüzde 70'i doğrudan sahibinden gerçekleşmektedir. Bunun için sektörün güven odaklı bir bakış açısı ile gelişmesi gerekmekte. Bunun en temelinde ise eğitim faktörü yatmaktadır. Eğitim en önemli ihtiyaçtır” dedi. ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi'nin Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirilmesinin önemine değinen Gagnon; “Avrupa'daki çoğu ülkede akademilerin kuruluşunun uzun bir zaman dilimine yayıldığını göz önünde bulundurduğumuzda, kısa zamanda başarılı bir büyüme grafiğine sahip olan ERA Türkiye'nin faaliyete geçirdiği ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi büyük bir başarıdır. Gayrimenkul danışmanlığı anlamında Türkiye'de önümüzdeki 10 sene içinde büyük bir değişim ve gelişim olacağını öngörmekteyiz. ERA Avrupa olarak ERA Türkiye'nin hızlı ve başarılı büyümesini merakla izlemekteyiz” şeklinde konuştu. 

Bir milyon liranın üstündeki yatırımla sektöre örnek olacak bir hizmeti hayata geçiriyoruz

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ise sektöre örnek olacak bu hizmeti gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek “ERA Türkiye olarak ulaşılabilir, güven odaklı ve sürdürülebilir kazanç sağlayan bir iş fırsatı sunmanın yanı sıra sektörün özellikle üzerinde durulması gereken eğitim eksikliğinin farkındayız. Bu nedenle en kritik konu olan yetişmiş işgücü sağlanması için, tecrübeli uzmanlar tarafından mesleki eğitimler vereceğimiz ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi'ni kurduk. Bir milyon lira yatırımla elimizi taşın altına koyduğumuz bu girişim, sektörün ihtiyacı olan eğitimli gayrimenkul danışmanı kazandırılmasında önemli bir gelişmedir” dedi. Ekşioğlu; “Düzenlenecek sürekli eğitimler, iş kurmayı kolaylaştıran destek faaliyetleri, kentsel dönüşüm, ileri düzey satış eğitimleri gibi özel ayrıcalıklarla ve uzman bir kadro ile franchise ofislerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Ailemize katılan ofisler, ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi'nin uzman kadrosu ile çok iyi bir eğitimden geçiyor. ERA'lılar ayrıca yurt dışından katılım gösteren gayrimenkul danışmanlığı konusunda uzman eğitmenler sayesinde dünyadaki trendleri ve son gelişmeleri takip etme şansı yakalıyorlar” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin ilk gayrimenkul danışmanlık akademisi kuruldu
  • 30.04.2014 12:37

Türkiye’nin ilk gayrimenkul danışmanlık akademisi kuruldu

Türkiye pazarına girdiği günden itibaren başarılı bir büyüme grafiği çizen ERA T ...

ERA Türkiye ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi’ni açıyor
  • 04.04.2014 09:27

ERA Türkiye ERA Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi’ni açıyor

Türkiye’nin lider gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Türkiye, güçlü yapılanması ...