maritbet girişmaritbet
Temel Bulut: İBB’nin kararı Esenyurt’taki imar krizini rahatlatacak!

Temel Bulut: İBB’nin kararı Esenyurt’taki imar krizini rahatlatacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle başlayan ve 16 aydır süregelen imar krizinde, geçtiğimiz hafta büyük bir gelişme yaşandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle başlayan ve 16 aydır süregelen imar krizinde, geçtiğimiz hafta büyük bir gelişme yaşandı. İBB, 1/5.000 ölçekli Esenyurt TEM güneyi Nazım İmar Planları'nı hazırlayarak, imarla ilgili Esenyurt sorununu çözüme yaklaştırdı.

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Esenyurt Belediyesi, İBB'nin planlarına uygun olarak 1/1000 ölçekli planları hazırlayacak. Bölgede inşaat yapan firmalar da buna uygun olarak projelerini revize edecek ve konu çözüme kavuşturulacaktır. Esenyurt'ta pek çok kişi ve firmanın, dolayısıyla Bulut İnşaat'ın da etkilendiği imar krizinde İBB'den çıkan karar bölgeyi rahatlatacaktır.

Biz Bulut İnşaat olarak, 1987 yılından bu yana, binlerce kişiyi ev ve iş yeri sahibi yaptık. Halkın, Esenyurt Bölgesi ile ilgili güvenini sarsan durumlar olmuştur, ancak biz inanıyoruz ki, müşterilerimiz ve yatırımcılar bize güvenerek doğru kararı vermiş olduklarını görecekler. En geç iki hafta içerisinde, yeni imarlara uygun tadilat projelerimizi yapıp, Esenyurt Belediyesi'nden yeni ruhsatlarımızı alacağız. Taahhüt ettiğimiz katları ve daireleri, kat irtifaklı tapuları bir ay içerisinde sahiplerine vereceğiz.”

En geç nisan ayının sonunda, Esenyurt'taki projelerinin teslim tarihlerini internet üzerinden açıklayacaklarını sözlerine ekleyen Temel Bulut, 2013 ve 2014 yılında Esenyurt'un yine eski popülaritesini yakalayacağını belirterek, İstanbul'da kentsel dönüşümünü tamamlamış tek ilçe olacağını da sözlerine ekledi.

12 Nisan Sonrası Eski Üyelere Çağrı

Bulut İnşaat olarak, 27 yıllık ekonomi ve piyasa güçlerinin, 16 ay süren Esenyurt'la ilgili imar problemlerini çözmek için yeterli olduğunu belirten Temel Bulut, 27 yıldır üyelerine hiçbir zarar vermedikleri ve vermeyeceklerini söyledi. Bulut: “Bu 16 aylık kaosa ve belirsizliğe tahammül edemeyip, Bulut İnşaat üyeliğinden ayrılan 576 üyemizin, başka bir yatırım yapmadılarsa, bize iade etmiş oldukları daireleri hiçbir zarara uğratmadan tekrar vererek, Bulut İnşaat'ın üyesi olmalarını istiyoruz.” sözleriyle, eski Bulut İnşaat üyelerine çağrıda bulundu.

Yeni Atılımlar

2013 ve 2014 yıllarının, Bulut İnşaat için en parlak yıllar olacağını belirten Temel Bulut, Esenyurt'taki beş projelerinin halen devam ettiğini belirtti. Bunları bir yıl içinde tamamlayacaklarını, iki yeni projeye başlamak için de bütün işlemlerin yapıldığını söyleyen Bulut, bu projelerin mayıs ayı içerisinde hayata geçirileceğini ve taahhüt ettikleri tarihte teslim edeceklerini de sözlerine ekledi.

16 aylık zaman içerisinde, Esenyurt dışında da projeler ve yatırımlar yaptıklarını belirten Temel Bulut, bir ay içinde inşaatına başlayacakları Bahçeşehir Nirvana projesinin tamamlandığını söyledi. Temel Bulut, konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde sürdürdü: “Tekirdağ'da yaptığımız 3 projenin temellerini mayıs ayında atacağız. Kıbrıs'ta da bir yarım proje satın aldık. Bu projenin, eksik kalan binalarına ocak ayında başladık. 2013 yılı sonunda, projeyi tamamlayıp, mayıs ayında satışa çıkaracağız. Ayrıca Kıbrıs, Girne, Çatalköy'de büyük bir villa kenti projesini bitirdik. Bu projenin inşaatına, mayıs ayı başında başlayacağız.

2012 yılında hiç boş durmadık ve bütün yatırımlarımızı projelerle yaptık. Bu projelerin tamamı, 2013 ve 2014 sonuna kadar teslim edilecektir. Yeni proje arayışına, haziran ayından sonra başlayacağız. Bu projelerimizi, kentsel dönüşümden almayı düşünüyoruz. Türkiye'de kentsel dönüşümün 10 yıl devam etmesi gerekiyor. Biz de Bulut İnşaat olarak, bu projelerde yerimizi almak istiyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımızı hızla sürdürerek, müşterilerimizin memnuniyetini kazanacak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bulut İnşaat'tan dev bir proje
  • 25.01.2012 14:12

Bulut İnşaat'tan dev bir proje

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Bulut İnşaat’ın Kıbrıs’ta hayat ...

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı
  • 29.01.2018 14:53

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı

Dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat’ ...

Bulut İnşaat'tan kampanya üstüne kampanya! 55 bin TL'ye 1+1!
  • 09.08.2013 12:45

Bulut İnşaat'tan kampanya üstüne kampanya! 55 bin TL'ye 1+1!

Bulut İnşaat 1 Eylül’e kadar 1+1 dairelerde 55.000, 2+1 dairelerde 95,000, 3+1 d ...

Bulut İnşaat, Evviva Gümüş projesinde Dubaililere bin konut sattı!
  • 04.06.2013 10:09

Bulut İnşaat, Evviva Gümüş projesinde Dubaililere bin konut sattı!

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Evviva Gümüş Projesi’nde Dubail ...

Bulut İnşaat, Kıbrıs’a yarım milyar dolarlık yatırım yapacak!
  • 24.05.2013 08:41

Bulut İnşaat, Kıbrıs’a yarım milyar dolarlık yatırım yapacak!

Esenyurt krizini çözen Bulut İnşaat, bölge dışındaki yatırımlarına da hız verdi. ...

Temel Bulut: İBB’nin kararı Esenyurt’taki imar krizini rahatlatacak!
  • 19.04.2013 15:05

Temel Bulut: İBB’nin kararı Esenyurt’taki imar krizini rahatlatacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi arasındaki anlaşmazlık ned ...