maritbet girişmaritbet
Bulut İnşaat, Evviva Gümüş projesinde Dubaililere bin konut sattı!

Bulut İnşaat, Evviva Gümüş projesinde Dubaililere bin konut sattı!

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Evviva Gümüş Projesi’nde Dubaili yatırımcı ile tek kalemde bin daire satışı için sözleşme yaptıklarını söyledi. Şirket, Bahçeşehir ve Tekirdağ’da yeni projelere başlayacak

Esenyurt'ta yaşanan imar sorununun çözülmesi ve mütekabiliyet esasının kaldırılmasıyla yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik satışlara da başladıklarını ifade eden Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, “Evviva Gümüş projesi için Dubaili bir gayrimenkul firmasıyla görüşüyorduk. Aslında bu sözleşmeyi de bir ay önce imzalayacaktık ama sorun o dönem netleşmemişti. Şimdi sorunu hallettik ve toplam 1.000 dairelik bir satış sözleşmesi için imzayı attık” dedi.

“Esenyurt'ta sorun 4-5 firmadaydı”

Son aylarda başlattıkları kampanyalar ve reklam filmleriyle sektörün ilgisini çeken Bulut İnşaat'ın patronu Temel Bulut, Esenyurt'ta yaşanan imar sorununda asıl kabahatlinin, belediyenin verdiği imarı aşan 4-5 firmaya imtiyaz sağlayanlarda olduğunu belirtti. “Esenyurt'ta Ocak 2012'de bütün inşaat faaliyetleri durduruldu. Yeniden başlanması için izin verilmesi de çok gecikti. Sırf bu yüzden 576 müşterimiz satın aldıkları dairelerden vazgeçtiler. Toplam 40 milyon TL geri ödeme yaptık. Bölgede 30'a yakın firma varken sadece 4-5 firma kaldı. O 4-5 firma yüzünden neredeyse bütün sektör zarar görüyordu. Ancak şimdi onlar da gitti, rahatladık” diyen Bulut, ortaya konan çözümün geçici olduğunu, yakın zamanda konuyla ilgili daha kapsamlı bir çözüm paketinin devreye gireceğini ifade etti.

“Kentsel dönüşüm sekte vurdu”

Kentsel dönüşümün aslında kendi işlerine bir miktar sekte vurduğunu ifade eden Bulut, “Çünkü insanlar artık şehir merkezinde yaşamak istiyorlar. İnsanları şehir çeperlerinde yaşamaya iten sebep, buralarda geliştirilen projelerdeki havuz gibi spor salonu gibi sosyal donatılardı. Şimdi kentsel dönüşümde şehir merkezinde de böyle konutların inşa edilecek olması, vatandaşı bir miktar beklemeye çekti” diye konuştu. Kentsel dönüşüme aslında 17 ağustos depreminden hemen sonra başlanılması gerektiğini ifade eden Bulut, “Ama geç kalmış sayılmayız. Firmalar bu işe biraz çekinceli yaklaşıyor olsa da tahmin ediyorum 5-6 sene içinde bu kentsel dönüşüm işini bitiririz” diye konuştu.

Yeni projeler geliyor

Şu an Bahçeşehir'de çalışmaları başlayan Evviva Nirvana projesinden başka yıl içerisinde Esenyurt, Tekirdağ ve KKTC'de yeni projelere başlayacaklarını ifade eden Bulut, KKTC'nin Girne şehrinde 129 daireden oluşacak projenin adının Kalamış Villaları olduğunu ifade etti. Bulut ayrıca kısa bir süre içinde Eskişehir'de de toplam 300 dönümlük bir arazi üzerinde bir projeye daha başlayacaklarını belirtti. Bu arazinin 50 dönümünün satın alındığını belirten Bulut, kalan 250 dönümü ise kat karşılığı değerlendireceklerini söyledi.


‘Ali Abi'ye benzetilmek onur verir, gocunmam'

HAZIRLADIKLARI reklam filmleri nedeniyle “Ali Abi” dediği Ali Ağaoğlu'na benzetilmesini, hatta “Ağaoğlu'na özeniyor” iddialarını da değerlendiren Bulut, “Ali Ağaoğlu bu işin piridir. Bu sektörü bu noktalara getiren isimlerden biridir. Kendisiyle de tanışıklığım var. Biz her ne kadar bu reklam filmlerini firmamızın belli kural ve prensipleri çerçevesinde hazırlıyor olsak da Ali Ağaoğlu'na benzetilmek bana onur verir. Bundan da hiç gocunmam” ifadelerini kullandı.


İşte Evviva Nirvana

BULUT İnşaat'ın Bahçeşehir'de geliştirdiği Evviva Nirvana projesi, yaklaşık 43 dönümlük arazi üzerinde 2'si rezidans 5'i de daire bloğu olmak üzere toplam 7 bloktan oluşan, 20 villadan meydana geliyor. Projede daire fiyatları 129 bin TL'den, villalar ise 1 milyon 800 bin liradan başlıyor. Yüzde 15 peşinatla, 30 ay taksitlendirme yapılan Evviva Nirvana'da, yüzde 30 peşinatla 40 ay vadelendirme, yüzde 25 peşinatla 40 ay, yüzde 50 peşinatla ise 60 ay taksitlendirme yapılıyor. Projenin teslimlerine Mayıs 2015'te başlanacak.

Yıldıray Gökkaya-Dinçer Bilginer/Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...