maritbet girişmaritbet
Tekman Metal, yeni yatırımlara hazırlanıyor!

Tekman Metal, yeni yatırımlara hazırlanıyor!

Yeni projeleriyle adından sıkça söz ettiren Tekman Metal, bu yıl için de bölge çehresini değiştirecek yeni yatırımlar için atağa geçti

1980'li yıllarda hurda alım satımı ile sektöre giriş yapan Tekman Metal, 2000'li yıllar da  farklı sektörlere yarı mamul ya da ürün tedarik etmeye başladı. 30 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren şirket, zaman içinde firmaların isteklerine göre de malzemeleri işlemeye başladı. 150 metrekare alanda başladığı ticaret hayatına bugün depolama alanları ile birlikte yaklaşık 30 bin metrekarede devam eden Tekman Metal, 50 kişiye istihdam sağlıyor. Yurt içinde binlerce müşteriye, yurtdışında ise özellikle Türk inşaat firmalarına hizmet veren firma, ayrıca metal sektöründe hammadde alım satımı ile müşterilerin istediği standart, boy, ebat ve kalitelerde işlem gören malzemelerin yarı mamul olarak satışını da gerçekleştiriyor.

Tekman Metal'in hedeflerini anlatan firma sahibi İsmail Tekman, faaliyet alanları arasında yedek parça üretimi ve satışının da bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda nihai ürün olarak da araç üstü ekipman, hayvancılık, gıda, tarım, otomotiv, gemi, elektrik ve reklam sektörlerinde  hizmet verdiklerine dikkat çeken Tekman, ayrıca çatı malzemeleri, makas malzemesi, çelik konstrüksiyon, raylı kapı, çelik kapı kasası, pvc kapı pencere plastik doğramaların destek direkleri, köprü kalıpları, aydınlatma direkleri, bayrak direkleri, tünel kalıpları gibi çok sayıda alanda ürün imal ettiklerini belirtti.
 
Yatımları hakkında bilgi veren Tekman, Amasya ve özellikle Merzifon bölgesi çevresinde bir ilki gerçekleştirerek fiber lazer kesim tezgahı yatırım projelerinin bulunduğunu vurguladı. Tekman, önümüzdeki dönemlerde de bölgede eksik gördükleri makine ve ürünler için yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı. 2012 yılında yaptıkları yatırımlara değinen Tekman, bu süre zarfında 6 bin metrekare kapalı 10 bin metrekare açık alan ve sosyal tesis inşasını tamamladıklarını, tavan vinçleri ile açık saha vinci üretimini de gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
Bölgede ilklere imza attı
 
Aynı zamanda bölgede ilk olarak lazer kesim tezgahı ve ekipmanları ile plazma kesim tezgahını bünyelerine kattıklarını vurgulayan Tekman, 8 metre büküm yapabilen apkant pres, giyotin, sac silindiri ve boru-profil büküm tezgahı ve ekipmanlarıiçin de yatırım yaptıklarını söyledi.
 
Bu yıl için bölgede eksikliğini gördükleri spiral kaynaklı boru imalatı, daldırma galvaniz hattı, kumlama hattı, boyama hattı gibi yatırımlar üzerinde çalıştıklarını belirten Tekman, “Bu projelerimiz bölgemizin çehresini değiştirecek ve yatırım değerleri yüksek olan ciddi yatırımlar olacak” diye konuştu.
 
‘Kalifiye eleman sıkıntısı hat safhada'
 
Şirketleri ile sektördeki diğer benzeri firmaların, bulundukları bölge ve Türkiye'nin kalkınması açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Tekman, bu gibi firmaların desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığının da altını çizen İsmail Tekman, “Bir taraftan yeni makine ve ekipmanlar alırken diğer taraftan bunları kullanabilecek eleman yetiştirmek zorunda kalıyorsunuz ki, bu ciddi bir problem. Söz konusu problemin yetkililer tarafından ele alınıp çözülmesi gerekiyor. Bu kapsamda okulların açılması ve kursların düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Asgari ücretle çalışacak onlarca elemana karşılık daha iyi şartlarla çalışacak CNC operatörleri bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya'da inşaat yapan Türk müteahhitler 2017'den umutlu!
  • 16.12.2016 11:35

Rusya'da inşaat yapan Türk müteahhitler 2017'den umutlu!

Rusya'da önemli inşaatlar yapan Türk inşaat firmaları, 2017'de Rusya ile Türkiye ...

Türk müteahhitlerinin Irak'taki 'alacak' sorunu çözülüyor
  • 26.08.2016 13:00

Türk müteahhitlerinin Irak'taki 'alacak' sorunu çözülüyor

Irak Planlama Bakanı, Türk firmalarının alacaklarını tahsil etmeleri konusunda ç ...

Tekman Metal, yeni yatırımlara hazırlanıyor!
  • 24.08.2013 08:35

Tekman Metal, yeni yatırımlara hazırlanıyor!

Yeni projeleriyle adından sıkça söz ettiren Tekman Metal, bu yıl için de bölge ç ...