maritbet girişmaritbet
Suzan Sabancı Dinçer ev sahipliği yapacak!

Suzan Sabancı Dinçer ev sahipliği yapacak!

Türkiye'nin 2023 yılında 10 büyük ekonomi arasına girme hedefine giden yolda önemli kilometre taşlarından sayılan İstanbul'un Finans Merkezi'ne dönüştürülmesi konusu masaya yatırılacak.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ve Akbank'ın düzenlediği, "İstanbul'u Önemli Bir Finans Merkezi'ne Dönüştürmek" konferansına dünyanın önemli bankacılık ve finans otoriteleri katılıyor. Konferansta Türkiye'nin 2023 yılında 10 büyük ekonomi arasına girme hedefine giden yolda önemli kilometre taşlarından sayılan İstanbul'un Finans Merkezi'ne dönüştürülmesi konusu masaya yatırılacak.

30 yıllık geçmişi ile küresel ölçekte önemli ve saygın yeri bulunan Uluslararası Finans Enstitüsü'nün, Akbank ev sahipliğinde 9 Mayıs'ta  Sabancı Center'da düzenleyeceği "İstanbul'u Önemli Bir Finans Merkezi'ne Dönüştürmek" konferansı Türkiye'den ve dünyadan bankacılık ve finans otoritelerini ağırlayacak. Dünya finans piyasalarına yön veren isimler konferansta İstanbul'un finans merkezine dönüşümü için görüşve deneyimlerini paylaşacaklar.

Açılış konuşmalarını IIF Yönetim Kurulu Üyesi ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve IIF Başkanı Charles H. Dallara'nın yapacağı konferansta, T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve T.C. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı birer konuşma yapacaklar.

İstanbul'un Finans Merkezi'ne dönüştürülmesi için atılması gereken adımlarla, makro ekonomik ortamın güçlendirilmesine yönelik strateji ve deneyimlerin konuşulup, paylaşılacağı konferans süresince düzenlenecek üç ayrı panele; Wilson Consulting Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Wilson, Citi Group Avrupa, Ortadoğu ve Afrika CEO'su Alberto Verme,Türkiye Ekonomi Bankası  (TEB) Genel Müdürü Varol Ciliv, Kalkınma Bakanlığı MüsteşarıKemal Madenoğlu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Dr. M.İbrahim Turhan, Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Carlo Vivaldi, Dünya Bankası Türkiye Müdürü Martin Raiser, J.P. Morgan Genel Müdürü Michael Marrese, Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, HSBC Avrupa Perakende Bankacılık Genel Müdürü Antonio Simoes, Seul Finans Forumu Başkanı Kim Kihwan, Katar Finans Merkezi CEO Vekili Shashank Srivastava, Euroclear Yönetim Kurulu Başkanı Sir Nigel Wicks ve BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı Jean Lemierre moderatör ve panelist olarak katılacaklar.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...