maritbet girişmaritbet
Miami'deki konutun yüzde 5'ini Türkler alıyor!

Miami'deki konutun yüzde 5'ini Türkler alıyor!

Miami'de faaliyet gösteren Turkey2Miam Başkanı Cengiz Bayırlı, Miami'deki satışların yüzde 5'inin Türklere yapıldığını söyledi.

Miami'de yaşamak veya yatırım yapmak isteyen kişilere 2006 yılından itibaren gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Turkey2Miami Başkanı Cengiz Bayırlı, halihazırda Miami'de yapımı devam eden 15 projedeki 5 bin konutu Türkiye'de satıyor. Turkey2Miami'nin Türkiye'de en son satışa çıkardığı proje ise Amerika'da 1.5 ay satışa çıkan The Bentley Residences&Hotel Miami projesi oldu. Edgewater bölgesinde yer alan projenin Amerika'da yüzde 25 ila 30'u satılmış durumda. 

Cengiz Bayırlı, 2006 yılında başlattıkları satışa 2009 yılında bu süre ara verdiklerini 6 ay öncede yeniden Amerika'daki projelerin Türkiye'deki tanıtımına geçmeye başladıklarını belirtti. Miami'deki satışların yüzde 5'nin Türklere yapıldığını aktaran Bayırlı, "Buradan ev alanların yüzde 80'inin yatırım amaçlı alırken, yüzde 20'si oturum amaçlı ev alıyor" dedi. Halihazırda Miami'de 150'den fazla projenin yapımının sürdüğünü aktaran Bayırlı, Türkiye'den Miami'ye direk uçuşların başlamasının bu bölgeden alımların artmasında etkili olduğunu anlattı. Bayırlı, "Amerika'nın Antalya'sı diyebileceğimiz bölge fiyatların California'ya göre daha uygun olması ve Avrupa'ya daha yakın olması nedeniyle tercih ediliyor" diye konuştu. Yüzde 30-40'ını ise Güney Amerikalıların aldığını belirten Bayırlı, bu ülke vatandaşları özellikle çok fazla yazlık alımı yaptığını kaydetti. 

Fiyatlar 430 bin dolardan başlıyor 

Şu anda satışını yaptıklarını The Bentley Residences&Hotel Miami projesinin yatırımlık bir proje olduğunu ifade eden Bayırlı, "2017'de inşaatı başlayacak olan The Bentley projesinde metrekare fiyatı 7 bin dolar. Projede fiyatlar ise 430 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor. İki tane de fiyatı 2.5 milyon dolar daire bulunuyor" dedi.

Ödeme sistemleri hakkında da bilgi veren Bayırlı, "Yüzde 30'unu ödedikten sonra aralarda hiçbir ödeme yapmadan 6 ay sonra yüzde 20'lik bir ödeme daha yapılıyor. Proje 2018'in sonunda bitiyor. Bitmeden bir ay öncede mortgage kredisine başvuruyorlar. Yüzde 70'ini mortgage çıkıyor. 500 bin dolarlık bir evde 30 yıllık taksitlerde aylık ödemeler 2 bin 2 bin 500 dolara geliyor" dedi. 

Gecelik kiralama geliri yarı yarıya paylaşılıyor Proje condominium sistemiyle yapıldığı için daire sahiplerinin dairesini Mariot Otel sisteminde gecelik kiralayabildiğim kaydeden Cengiz Bayırlı şu bilgiyi verdi: "Kiralama fiyatları da minimum 300 dolardan başlıyor ve yarısını daire sahibi alıyor. Dolayısıyla kiralama sisteminden dolayı mortgage kredisini rahatlıkla çıkarabiliyor." Bunun dışında projenin değer artışından da alanların kazançlı çıkacağını belirten Bayırlı, "Projenin başında alım yapan birisi iki yıl sonra proje bittiğinde ayrıca en az yüzde 20-25'lik bir değer artışından da faydalanmış olacak" diye konuştu. Bayırlı, okyanus manzaralı olan projenin şehrin göbeğinde olduğunu ve okyanusa 5 dakika mesafede olduğunu anlattı. 

Bayırlı, Miami'de danışmanlığını üstlendikleri diğer 15 proje arasında Armani Casa Residences, Bentley EdgeWater Miami, W Fort Lauderdale, Paramount Miami WorldCenter, Aria On The Bay Miami, Four Seasons Fort Lauderdale Beach, Fasano Miami Beach ve Conrad Ocean Resort Residences'ın yer aldığını kaydetti. 

Miami her dönem ilgi çekti 

Kanada merkezli bir şirket olarak Amerika ve Kanada'da 1 milyar dolarlık varlıkları olduğunu ifade eden Miami'deki projenin yatırımcısı Heafey Group Başkan Yardımcısı Oarmirje Zayoun, Amerika'da bugüne kadar binlerde lüks apartman projesi yaptıklarını belirtti. 

Ayrıca otel işletmesi de yaptıklarını anlatan Zayoun, " Amerika'da 5 tane Hilton oteli 2 tanede başka markaya ait otelleri işletiyoruz. Bunun dışında restoran işletmeciliği yapıyoruz. Ayrıca ofisleri yapıp işletiyoruz" dedi. Miami'ye dönemsel olarak bazen Avrupa'da bazen, Güney Amerika'dan ilgilin ön plana çıktığını ileten Zayoun "Şu anda Türkiye'den fazla bir ilgi var. Özellikle direk uçuşların başlamasıyla ilgi arttı. Ancak değişmeyen bir şey varsa o da her dönem ilginin devam ettiğidir" dedi.

Ünlü Türklerin tercihi de Miami oldu

Amerika'nın Antalya'sı olarak' tanınan Miami, yatırımcılar için ' olduğu kadar Türkiye'de ki ünlü isimler arasında da öne çıkmış bir şehir. Sibel Can yıllar önce buradan ev alırken, daha sonra Acun llıcalı da Miami'den ev alan ünlü isimler kervanına katıldı. Sibel Can, Acun Ilıcalı derken şarkıcı Hadise'nin de Miami'deki yatırımı için 300 bin dolar verdiği belirtiliyor. Dizi oyuncusu Tolgahan Sayışman da Miami'de aldığı evle dünyaca ünlü isimlere komşu oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın yeni gözdesi Miami oldu! Konut almak için sıraya giriyorlar
  • 11.01.2022 11:24

Dünyanın yeni gözdesi Miami oldu! Konut almak için sıraya giriyorlar

Miami’den konut almak, Avrupa’dan Rusya’dan ve Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde ...

Miami'de çöken binada ölü sayısı artıyor!
  • 09.07.2021 09:06

Miami'de çöken binada ölü sayısı artıyor!

Miami'de çöken 13 katlı binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 64 oldu. ...

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!
  • 08.06.2015 10:30

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!

Miami’nin en pahalı gayrimenkulü The Setai Hotel, dünyanın en ünlü yıldızlarını ...

Aston Martin Residence'dan yeni görseller
  • 22.02.2018 17:37

Aston Martin Residence'dan yeni görseller

Miami'de inşa edilen Aston Martin Residence'dan yeni görseller paylaşıldı. En uc ...

Türkler, Miami'ye akın ediyor!
  • 25.06.2015 12:28

Türkler, Miami'ye akın ediyor!

ABD'nin en gözde bölgelerinden Miami, Türklerin akınına uğruyor. Bölgede hem tat ...

Bir zamanlar Jennifer Lopez'in malikanesiydi!
  • 17.06.2015 12:44

Bir zamanlar Jennifer Lopez'in malikanesiydi!

Florida’daki malikanesini satan Jennifer Lopez’in evini meslektaşı aldı. Şarkıcı ...