maritbet girişmaritbet
Makyol kendi arazilerini konut projelerine ayırdı!

Makyol kendi arazilerini konut projelerine ayırdı!

Makyol, yeni girdiği konut sektörüne uzun vadeli bakıyor. Makyol’un, kendi arazilerinde 5 proje hedefi daha var

Yurtiçinde ve yurtdışında köprü, otoyol, havalimanı gibi projeler inşa eden, dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarından olan Makyol, konut yatırımlarına da başladı. Makyol Yaşam Beylikdüzü projesiyle konut yatırımlarına başlayan Makyol, bu sektörde de büyüme hedefinde. 5 yıl içinde 5 proje üretmeyi hedefleyen Makyol, toplam 1 milyon metrekareye ulaşan kendi arazisi portföyünü kullanacak.

Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, sıradaki projelerinin Bahçeşehir, Haramidere, Büyükçekmece ve Göksu'da yer alacağını söyledi.

Daha iyisi için bekledik

Tüfekçi, Beylikdüzü projeleriyle birlikte 5-6 yıl içinde 5 proje tamamlayacak arazilerinin olması dışında, henüz gayrimenkul geliştirmeye hazır olmayan daha pek çok arazilerinin olduğunu vurguladı. Alper Tüfekçi, arazi stoklarına rağmen konut üretimi için doğru zamanı beklediklerini belirterek, şunları söyledi: “Makyol'un inşaat sektöründe elde ettiği bilgi ve tecrübesini konuta aktarması oldukça kolay oldu. Aslında şu andaki projeler Makyol'un büyüklüğü göz önüne alınca büyük çaplı projeler değil ama mevcut alanlara değer katmak, elimizdeki arazileri değerlendirmek, daha iyisini yapmak için de bekledik. Bu nedenle projemizin gelişim aşaması bir buçuk yıl sürdü.”

Satışların yüzde 40'ı bitti

Makyol'un ilk konut projesi Makyol Yaşam Beylikdüzü'nde kaba inşaatın yarısı tamamlandı ve lansmanın ardından geçen 6 haftada konutların yüzde 40'ı satıldı. 1+1, 2+1, 3+1 ve bahçe katlarından oluşan 464 adet daire ve 84 adet mağazanın yer aldığı projede, metrekare fiyatları 3 bin liradan başlıyor. Tüfekçi, mağazaları ise kiralayarak marka karması oluşturacaklarını ve kurumsal olarak işleteceklerini söyledi. Tüfekçi, “Bir meydanla birlikte park alanı oluşturuyoruz. Bu da açık alışveriş alanları sunuyor. Yüzde yüz ev konseptine sadık kalmak istiyoruz. Makyol ağırlıklı olarak yaşanabilir projeler ve değeri artan yatırımlar yapmak istiyor. Yüzde 75 civarında oturum amaçlı daire yapıyor ancak yatırım amaçlı da yapıyor” diye konuştu.

 
Müşteriler artık firmaya da bakıyor

Tüketicilerin artık firmaya da önem verdiğini vurgulayan Alper Tüfekçi, sektöre yönelik şu değerlendirmeyi yaptı: “Birkaç yıl önce konumu iyi olan bir proje hemen satılırken, şimdi konum, proje çok iyi ama satamayabiliyorsunuz. Artık müşteriler yapan firmanın da kim olduğuna bakıyor. Çünkü gayrimenkul için rüzgar hep arkadan esti, karşıdan esmeye başladığında o projeyi bitirebilecek mi. Ama yine de satamayabilirsiniz, çünkü satın alma gücü çok hızlı ilerlemiyor, karşınıza fiyatlar çıkıyor. Konut fiyatları şu an baskılanmış durumda, her bölgede fiyat artmıyor. Zaten şu anda birçok firmanın satışları durmuş durumda. Bir başka şey de konut arz ve talebinin dengesi. Bu yüzden de sektörde ayrılmalar olacak. Sektöre büyük firmaların devam edeceğini düşünüyorum. Birçok firma sektörden elenecek. En doğru projeyi en doğru yerde yapan en doğru fiyatla satan kazanacak.”

Meltem Kara/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstikrarlı ve sürdürülebilir bir yatırım programı ile hareket ediyoruz"
  • 28.09.2018 16:48

"İstikrarlı ve sürdürülebilir bir yatırım programı ile hareket ediyoruz"

Makyol'un Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, Mak ...

Kemal Şahismailoğlu Makyol projelerini anlatıyor
  • 28.09.2018 15:22

Kemal Şahismailoğlu Makyol projelerini anlatıyor

Makyol'un Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, Mak ...

Makyol Yaşam Beylikdüzü'nde son durum!
  • 15.05.2015 12:12

Makyol Yaşam Beylikdüzü'nde son durum!

Makyol Yaşam Beylikdüzü projesinin şantiyesini ziyaret eden Emlaktasondakika.com ...

Alper Tüfekçi, sektörü mikrofonumuza değerlendirdi
  • 20.11.2014 17:17

Alper Tüfekçi, sektörü mikrofonumuza değerlendirdi

Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, sektörü emlaktas ...

Alper Tüfekçi, Makyol Yaşam Beylikdüzü'nü anlattı
  • 20.11.2014 16:17

Alper Tüfekçi, Makyol Yaşam Beylikdüzü'nü anlattı

Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, Emlaktasondakika ...

İstanbul'un merakla beklenen projesi tanıtıldı!
  • 26.09.2014 17:04

İstanbul'un merakla beklenen projesi tanıtıldı!

Makyol Yaşam Beylikdüzü projesinin basın lansmanı yapıldı. Toplantının dikkat çe ...