maritbet girişmaritbet
Kuveyt Türk Altın Köşe'yi tanıttı!

Kuveyt Türk Altın Köşe'yi tanıttı!

Kuveyt Türk’ ün, “24 Ayar Bir Ürün” olarak tanımladığı yeni hizmeti “Altın Köşe”, Ümraniye Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı

 

Kuveyt Türk' ün, “24 Ayar Bir Ürün” olarak tanımladığı yeni hizmeti “Altın Köşe”, Ümraniye Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı
 
Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye'de bir ilk olan ürünü “Altın Köşe”nin lansmanını Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz'ın katıldığı bir basın toplantısı ile gerçekleştirdi.
 
Ümraniye Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen toplantıda, altın veren kiosk ve işleyişi anlatıldı. Ayrıca toplantıda; Kuveyt Türk' ün 2012 yılı Altın Bankacılığı ürün ve hizmetleri ve önümüzdeki döneme ait hedefleri açıklandı.
 
Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz ; “450 Milyar TL büyüklüğündeki atıl bir kaynağı kısmen de olsa ekonomiye kazandırmak istiyoruz”
 
Toplantıda söz alan Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz,
 
Altın bankacılığı noktasında çok önemli hedeflerinin olduğunu vurgularken, “450 Milyar TL büyüklüğündeki atıl bir kaynağı kısmen de olsa ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Bilindiği gibi Türkiye'de nüfusun yarısının banka hesabı yok. Bankacılık sisteminin dışında kalmış bir yatırımcı topluluğunu sistem içerisine alarak hesap sahibi yapmak amacındayız. Altın konusunda en yenilikçi banka olarak, bu kaynağın sağlayacağı büyüme, üretim ve istihdam artışına, kayıtlı ekonomiye sağladığımız katkıya dikkatinizi çekmek isteriz” şeklinde konuştu. Altına kar payı dağıtan ilk banka olduklarının altını çizen Yılmaz,  2007 yılından beri altın bankacılığı yaptıklarını hatırlattı.
 
Kuveyt Türk' ün altın hesabı olan müşteri sayısı 98 bin ve pazar payı yüzde 13 
 
Kuveyt Türk' ün altın hesabı olan müşteri sayısının 70 bin ve pazar payının da yüzde 11 olduğunu açıklayan Yılmaz, ”21,5 ton altın mevduatına sahibiz. Son 15 ayda 1,6 ton hurda altın topladık, altına dayalı 15 farklı ürünümüz var. Altın Köşe ile yine bir ilke imza atmış bulunuyoruz” dedi. 
 
Kuveyt Türk Bireysel ve İşletme Bankacılığı Grup Müdürü Mustafa Dereci;
“İstanbul Altın Rafinerisi'ne ürettirdiğimiz ve aynı zamanda şubelerimizde satılan gram altınların satın alınabileceği bu özel cihaz ile altın almak isteyenlere kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz”
 
Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Kuveyt Türk Bireysel ve İşletme Bankacılığı Grup Müdürü Mustafa Dereci, gram altın satışının gerçekleştirileceği bu özel cihaz ile altın almak isteyenlere kolaylık sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
 
“Altın Köşe hizmeti ile kuyumcu arama derdine, düğüne giderken altın almayı unuttum demeye son vereceğiz. Altın Köşe ile kredi kartını kullanarak gram altın almaya imkân vereceğiz. Hem de zaman ve mekâna göre değişmeyen kur fiyatı avantajıyla” şeklinde konuşan Dereci, “Altın Köşe” sayesinde günün her saati kredi kartı ile gram altın alınabileceğini, bunun için kredi kartını takıp,  ilgili ekranı kullanmanın yeterli olacağını belirtti. 
 
Altın Köşe Nasıl Çalışıyor?
Altın Köşe'de, herhangi bir bankanın kredi kartı ile altın satın alınabiliyor. 17 inch dokunmatik ekrana sahip olan cihazda; Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça dil seçenekleri mevcut bulunuyor.
 
Gram altın nasıl alabilirsiniz?
Ekrandan dil seçimi yapılıyor, alınacak gram altın tipini seçiliyor, kredi kartını takıp, şifre giriliyor ve gram altın ile dekont cihazın ön gözünden alınıyor. Her seferde bir ürün alınabilen cihaz, şu an için sadece kredi kartıyla hizmet veriyor ancak pek yakında bu cihazda nakit kullanarak da altın alınabilecek. Altın Köşe'den altın alırken işlem ücreti dışında ekstra bir ücret alınmıyor.
 
Altın Köşe'ye nasıl ulaşılacak?
Şu an için İstanbul'da, Ümraniye, Pendik, Kâğıthane;  Ankara' da, Keçiören nikâh salonlarında hizmet veriyor. Çok yakında Türkiye'de genelinde birçok noktada yer alacak.
 
Altın Köşe'den alınan altınlar şubelerde ya da kuyumcularda bozdurulabiliyor mu?
Altın Köşe'den alınan altınlar Kuveyt Türk şubelerinde veya kuyumcularda rahatlıkla bozdurabiliyor. Altın Köşe'de satılan altınların değeri; altının o anki kur fiyatına göre belirleniyor. Altın Köşe'de 3 Tip Altın (Çocuk Temalı 1 Gr. Altın, Evlilik Temalı 1 Gr. Altın, 1 Gr. Hediye Temalı Altın) bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 08.07.2022 11:40

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye'de bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi ya ...