maritbet girişmaritbet
Kuruçeşme Arena'nın satılması üzerine BKM, yeni konser mekanı arayışına girdi!

Kuruçeşme Arena'nın satılması üzerine BKM, yeni konser mekanı arayışına girdi!

BKM yeni yer arayışında Turkcell Kuruçeşme Arena'nın bulunduğu araziyi Astaş Holding'in satın alması üzerine BKM, yeni konser mekanı bulmak için arayışlarına hız verdi

 

Turkcell Kuruçeşme Arena'nın bulunduğu arazi, geçen ay Astaş Holding tarafından satın alındı. 
 
Ardından Astaş'ın patronu Vedat Aşçı, Ekonomiste bu araziye lüks otel inşa edileceğini açıkladı. Yerli yabancı pek çok sanatçının konser vermekten keyif aldığı arazi üzerinde kiracı olarak bulunan Kuruçeşme Arena'nın işletmecisi Beşiktaş Kültür Merkezi'nin (BKM) bundan sonra ne yapacağı ise merak konusu. 2002 yılından bu yana her yıl bu mekanda konser düzenlediklerini söyleyen BKM Genel Müdürü Zümrüt Arol Bekçe, bu yıl mekanda sezon finali yapacaklarını anlatırken konserlerin mekandan bağımsız olarak devam edeceğini belirtiyor. 
 
Bekçe, BKM olarak yeni bir mekan baktıklarının altını çiziyor. Birkaç alternatif oluşturduklarını ifade eden Bekçe, bu mekanı da Turkcell desteğiyle işletmeye devam edeceklerini vurguluyor. Arena'nın bulunduğu arazinin kömür deposuyken keşfedildiğini ve burayı kim düzeltecek diye düşünürken, kendilerine kısmet olduğunu belirten Bekçe, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Yedi yıl içerisinde, bu alanda yüzlerce konser yaptık, 100 binlerce seyirci ağırladık. Yeni konser alanlarına açığız. BKM konser organizasyonları yapmaya devam edecek." Bugüne kadar bu mekanda yapılan en kalabalık konserin Depeche Mode konseri olduğunu söyleyen Bekçe, bütün mekan sahiplerinin işletme konusunda kendilerine geldiğini de belirtiyor. Gerek AVM'ler gerekse farklı mekanlann işletmesi konusunda kendilerine gelen teklifleri 20'13'te toplu olarak değerlendireceklerini söyleyen Bekçe "İçerik de verebiliriz farklı bir şey de yapabiliriz" diyor. Aldığımız bilgiye göre BKM'nin ilgilendiği yerler arasında Eyüp belediyesi sınırlarında bulunan eski elektrik santrali de bulunuyor. 
Bekçe, son yıllarda konser organizasyonu yapanların sayısının artmasının da sektörü olumsuz etkilemesinden yakınıyor. Türkiye Eğlence Sektörü Demeği'nin bu konuda çalışmaları olduğuna değinen Bekçe şunları söylüyor: "Organizatör sayısını sınırlandırmak değil niyet. 
 
Amacı asgari bir organizasyon düzenleme standardını oluşturmak. Dernek olarak konser yapanların lisanslanması üzerine bir çalışma yürütülüyor. 
 
Belediyeler de marka oluyor Türkiye'deki marka başvurularının her geçen gün arttığı ve marka isimlerinin birer prestij sembolü haline geldiği şu günlerde artık belediyeler de marka olma yolunda hızlı adımlar atıyor. Ülkenin farklı illerinden 49 belediye kendi isimleriyle marka başvurusunda bulunurken büyük şehirlerin birçoğu markalaşma konusunda sınıfta kaldı. 
 
Aralarında Sakarya, Eskişehir gibi illerin de bulunduğu 50 farklı belediye kendi ismiyle marka başvurusunda bulunurken İstanbul, Ankara, izmir gibi ilk sıradaki büyükşehirlerin ve bağlı ilçelerin tescil yoluna gitmemesi dikkat çekiyor. 
 
Hizmet anlayışıyla birbirileri ile rekabet içinde olan belediyelerin, hizmetlerini tescilli markaları altında toplamayı tercih etmeye başladığını söyleyen Patent Marka Danışmanı Fatma Ergin Yılmaz, "Hizmet alanlarının tescillenmesi elbette belediyeler için büyük bir adım ancak uluslararası platformda 'marka belediye' olabilmek için belediyenin genel adının tescillenmesi büyük önem taşıyor" diye konuşuyor. 
 
HANGİ BELEDİYELERİN TESCİLİ VAR? 
Yakutiye, Ağrı, Adapazarı, Akalan, Akyazı, Akören, Alaplı, Arifiye, Aydıncık, Aziziye, Beşiktaş, Bursa Nilüfer, Edremit, Eskişehir, Elmalı, Emirdağ, Güngören, Güzelyalı, İncesu, Kilimli, Kızkalesi, Mahmutlar, Meram, Mersin Yenişehir. Niksar, Odunpazarı, Oluközü, Sakarya, Sancaktepe, Selçuklu, Sincan, Sultanbeyli, Suşehri, Taşköprü. 
Tire, Turgutlu, Yeniçubuk, Yomra, Yozgat, Yıldızeli, Zeytinliova, Zile, Çatalhüyük, Çay, Çiftlikköy, Çorlu, Şehitkamil, Şile. 
 
Fatoş Bozkuş/Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!
  • 19.12.2022 15:54

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!

Türkiye yapı sektörüne sayısız proje üreterek sektöre yön veren şirketler Yapı v ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 14.03.2022 17:26

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan&nb ...

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı
  • 14.03.2022 16:47

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı

İstanbul'un en lüks ve en merkezi semtinde yapımına başlanan Lüks Rezidanslar, K ...

Astaş Holding’ten dev proje
  • 07.02.2012 16:06

Astaş Holding’ten dev proje

Mandarin Oriental Hotel Grup, Türkiye’de lüks bir konut ve Residences at Mandari ...

Rüzgar enerjisinde 2 bin megavatlık mini YEKA planlanıyor
  • 24.03.2021 16:51

Rüzgar enerjisinde 2 bin megavatlık mini YEKA planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de rüzgar en ...

Mobilya ve dekorasyona ilk yarıda 17.5 milyar lira harcandı
  • 20.08.2017 11:58

Mobilya ve dekorasyona ilk yarıda 17.5 milyar lira harcandı

Türkiye'de, yılın ilk yarısında kuyum ve mobilya sektörüne yönelik banka ve kred ...