maritbet girişmaritbet
Kumport Limanı Çinlilerin oldu

Kumport Limanı Çinlilerin oldu

Çinli Cosco Pacific’in iştirakleri olan CMHI ve ülkenin en büyük devlet fonu olan CIC Capital ortaklığı, Fina liman ve Kumport’u satın aldı.

Cosco Pacific tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın tutarı ile ilgili bilgi yer almadı ancak ortak girişim grubunun Kumport'un azınlık hisseleri için anlaşmanın kapanışında 20.3 milyon dolar ödeyeceği belirtildi. 2007 yılında özelleştirilen Kumport'un çoğunluk hisseleri Fina Holding'e aitti. Yüzde 35'lik bölümü ise Umman Devlet Fonu'nun elinde bulunuyordu.

Cosco, aynı zamanda Yunanistan'ın Pire Limanı'nın azınlık hissesine sahip. 800'den fazla gemisi bulunan şirketin, 1460 ülkede 1.600 civarında limanda operasyonları olduğu bildiriliyor. Cosco, aynı zamanda Çin'in beşinci büyük şirketi olarak biliniyor.

Hong Kong merkezli China Merchants Holdings International (CMHI) şirketinin 131 milyar dolarlık bir varlığa sahip olduğu belirtilirken, CIC ise 750 milyon dolar civarında bir varlığı yönetiyor. 2013 yılında Türkiye'nin konteyner taşımacılığı trafiğinin yüzde 16'sının Kumport'tan yapıldığı kaydediliyor. Liman, Türkiye'nin üçüncü büyüğü durumunda.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kumport Limanı’nı sizler için görüntüledik!
  • 18.06.2012 23:03

Kumport Limanı’nı sizler için görüntüledik!

Kumport Limanı’nını sizler için pilotun gözüyle çektik ...

Kumport Limanı Çinlilerin oldu
  • 18.09.2015 09:55

Kumport Limanı Çinlilerin oldu

Çinli Cosco Pacific’in iştirakleri olan CMHI ve ülkenin en büyük devlet fonu ola ...