maritbet girişmaritbet
Konutta transformasyon dönemine girildi!

Konutta transformasyon dönemine girildi!

YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, inşaat sektöründe apartman modelinden, proje konutlara geçiş sürecinin yaşanacağı’nı belirtti.

Sektörde stok fazlası söylemleri olsa da uzmanlar, ülkemizde konut inşaat sektörünün 20 yıl daha gelişim ve değişim içinde olacağını öngörüyor. Değişimin temelinde ise 30-50 yıllık apartmanların yerini proje konutlara bırakması yatıyor. Çünkü, yapılan araştırmalar Türk halkının bünyesinde her tür olanak bulunan ve komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandığı modern konut projelerini çok sevdiğini gösteriyor.

Başkent Ankara'da Nefis Çankaya Evleri ve Koordinat Çayyolu projelerine imza atan YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, son yıllardaki bu gelişim ve değişimi “transformasyon dönemi”nin başlangıcı olarak tanımladı.

Sektör detaylı incelendiğinde büyükşehirlerden başlayarak yurt genelinde konutta transformasyon dönemine girildiğini belirten Çankaya, şunları söyledi:

“Büyüyen bir nüfusa sahibiz; nüfus bazı kentlerde her yıl yüzde 1,5, bazılarında yüzde 3 artıyor. Ülkemizde 8-10 milyon kişinin gelecek yıllarda kırsaldan, kentlere, metropollere göçeceği öngörülüyor. Yani her yıl yaklaşık 500-600 bin yeni konuta ihtiyaç var. Bu ihtiyaç bundan sonraki süreçte kentsel dönüşüm yerine daha kapsamlı, daha merkezi alanlardaki transformasyon ile giderilebilir. Yani asıl kentsel dönüşüm yeni başlıyor. Kent merkezlerinin çok kupon yerlerinde bulunan, buna karşın otopark, çocuk parkı ve sosyal donatı alanları gibi olanaklardan yoksun eski apartman dairelerinin transformasyonu, gerçek anlamda modern Türkiye'nin inşa edilmesini sağlayacak.”

Osman Cem Çankaya, son dönemde inşa edilen proje konutların mimarileriyle göz kamaştırdığı gibi, konforu, modernliği, sakinliği ve her şeye kolay ulaşımı ile de çok tutulduğunun altını çizerek, “Çocukların güvenli bir ortamda parklarda gönüllerince oynaması, kentlerin en önemli çilesi otoparktan kurtulmak, en önemlisi ortak yaşam alanlarında özlenen komşuluk ilişkilerinin yeniden başlaması, dairesinin güvende olması proje konutlara ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor. Aslında Türk halkının apartmanların yeni versiyonu rezidansları, nitelikli konut projelerini sevmesinin ve benimsemesinin altında  ferah ortamlar araması, komşuluk ilişkilerine önem vermesi yatıyor. Bu süreç şehir merkezleri modern konut projeleri ile donatılana kadar devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi
  • 03.10.2025 11:06

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi açıkl ...

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm
  • 21.08.2025 15:23

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başka ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”
  • 27.06.2025 10:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güngören’de konut ve iş yeri anahtar teslimi, te ...

Bakan Kurum: "İstanbul'da önceliğimiz 3.3 milyon bağımsız bölüm"
  • 12.05.2025 11:47

Bakan Kurum: "İstanbul'da önceliğimiz 3.3 milyon bağımsız bölüm"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’taki ba ...

Bakan Kurum: "Beklenen depreme, özlenen dönüşümle cevap vermek durumundayız"
  • 08.05.2025 16:38

Bakan Kurum: "Beklenen depreme, özlenen dönüşümle cevap vermek durumundayız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valiliği’nde ...