maritbet girişmaritbet
Kemal Gözükara arsa yatırımıyla Arel Koleji’ni kurdu!

Kemal Gözükara arsa yatırımıyla Arel Koleji’ni kurdu!

Eski bir matematik öğretmeni olan Arel Koleji’nin sahibi Kemal Gözükara, 1983 yılında satın aldığı 260 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa ettiği Arel Koleji ile bugün Türkiye’nin önemli eğitimcilerinden biri haline geldi

 

Eski bir matematik öğretmeni olan Arel Koleji'nin sahibi Kemal Gözükara, 1983 yılında satın aldığı 260 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa ettiği Arel Koleji ile bugün Türkiye'nin önemli eğitimcilerinden biri haline geldi. O dönemde arsa satın aldığı arsa ile gelinen noktada iyi bir yatırım yaptığının ortaya çıktığını ifade eden Kemal Gözükara, “Aslında eğitimciyim, 1973'te istifa ettim. Sonra ticarete atıldım ve burayı satın aldıktan sonra arsaya Arel Koleji'ni kurdum” dedi.

Yeni eğitim binaları için de yatırım yaptığını anlatan Gözükara, Yeni Bosna'da inşa ettiği okul projesinde anaokulu, ilköğretim ve liseden oluşan yeni binanın her katında 18 derslik, 1 adet laboratuar bulunduğunu söyledi. Okulda toplamda 75 adet derslik 10 adet laboratuar, 100 kişilik seminer salonu, resim-müzik odaları, 650 metrekarelik çok amaçlı kullanılabilen kapalı oyun alanı ile birlikte iç bahçelerin bulunduğunu anlatan Gözükara, 2 bodrum ve 4 normal kattan oluşan binanın 4 bin 800 metrekarelik arsa üzerinde 2 bin metrekarelik taban alanı üzerinde toplam 15 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade etti. Gözükara, proje için 10 milyon lira yatırım yaptığını vurguladı.

Tepekent'te arsa bağışladı

Yeni Bosna dışında Sefaköy'de de yatırımları bulunduğunu ifade eden Gözükara, bölgede Tepekent kampusunu kurduğunu söyledi. Tepekent'te 80 bin metrekarelik kapalı alanda Arel Üniversitesi'ni hayata geçirdiğini ifade eden Gözükara,  şunları vurguladı:

“Tepekent'in tapusunu bedelsiz olarak üniversiteye verdim. Asanın değeri çok yüksek. Ayrıca kampusun içine öğrenci yurdu olarak kullanılan 21 villa yaptım. Öğrenciler de o villalarda çok uygun fiyatlarla kalıyor” dedi.

5 yıldızlı otel arsası arıyor

Kemal Gözükara, eğitim dışında turizm sektörüne de girmek istediğini belirterek, 5 yıldızlı otel arsası aradığını söyledi. İstanbul'da iyi bir lokasyon, özellikle boğaz hattında otel yatırımını gerçekleştirmek istediğini dile getiren Gözükara, “Sahilde bu yatırımı hayata geçirmek istiyoruz. Üniversitemizde ilgili bölümde eğitim gören öğrencilerimiz için de iyi bir staj imkanı sunacağız” dedi.

Yavuz Karaman-Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arel Üniversitesi, Trakya bölgesinin en büyük teknoparkını kurmaya hazırlanıyor!
  • 25.10.2012 11:30

Arel Üniversitesi, Trakya bölgesinin en büyük teknoparkını kurmaya hazırlanıyor!

İstanbul Arel Üniversitesi, Trakya Bölgesi'ndeki pek çok firma için araştırma ve ...

Kemal Gözükara arsa yatırımıyla Arel Koleji’ni kurdu!
  • 11.05.2012 22:58

Kemal Gözükara arsa yatırımıyla Arel Koleji’ni kurdu!

Eski bir matematik öğretmeni olan Arel Koleji’nin sahibi Kemal Gözükara, 1983 yı ...