maritbet girişmaritbet
Katlanabilir yaşam alanları..!

Katlanabilir yaşam alanları..!

Vefa Group’un büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, sektöre öncülük edecek bir yeniliğe imza atıyor.

 Vefa Group'un büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, sektöre öncülük edecek bir yeniliğe imza atıyor. Afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirdiği Süper Pratik Yaşam Üniteleri'ni görücüye çıkarıyor

Vefa Group bünyesinde yer alan Vekon, sektöre öncülük edecek olan ve özellikle afet sonrası yaşam alanlarının çok kısa sürede kurulabilmesini Süper Pratik Yaşam Üniteleri Projesi'ni hayata geçiriyor.

Afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen Süper Pratik Yaşam Üniteleri; Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşuyor.

Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin tanıtımı The Marmara'da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, 1990 yılında kurulan Vefa Group'un, hedefini “estetik, uzun ömürlü, kısa sürede kurulan prefabrike yapı prensibinin uygulayıcısı” olarak belirlediğini belirterek, “22 yıl boyunca bu prensipten taviz vermeden çalıştık” dedi. Müşterilerinden gelen talepleri göz önüne alarak çağın gereklerine uygun yeni fonksiyonel ürünler geliştirmeyi bir sektörel sorumluluk olarak algıladıklarını dile getiren Koçyiğit, “Bu çalışma azmimiz yenilikçi anlayışımız ve üstlendiğimiz sorumluluklar bizeVekon, Steelife, Nestavilla, Prenta, Profacto ve Neopan olmak üzere altı farklı marka ile dünyanın dört bir yanına çözümlerimizi ulaştırma imkanı sundu. Bizi, içinde bulunduğu geniş coğrafyanın prefabrike yapılar alanında üretim üssü olan Türkiye'de sektörün öncüsü ve vizyoneri konumuna getirdi. 2011 yılında dünyanın 27 farklı ülkesinde, Türkiye'nin 67 farklı şehrinde proje yürüttük. 2012 yılının ilk üç ayında ise 13 farklı ülke ve 25 farklı şehre ürünlerimizi ulaştırmayı başardık” diye konuştu.

2012 yılının başında,prefabrike şantiye binaları ile ofis ve yaşam konteynerleri üreten markaları Vefa Prefabrike Yapılar'ın adını yenilediklerini, markanın yoluna Vekon olarak devam ettiğini hatırlatan Turan Koçyiğit, Vekon'un eskiden olduğundan daha fazla yenilikçi bir marka olacağını kaydetti. Koçyiğit, bunun ilk adımını da Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile attıklarını ifade etti. Koçyiğit, “Vekon'un 3 ana ürün grubundan birini Süper Pratik Yaşam Üniteleri adıyla Türkiye'de ve dünyada ilk defa geliştirilen ve üretilen 6 farklı ürünle güçlendiriyoruz. Vekon'un Süper Pratik Yaşam Üniteleri; katlanabilme özelliği, hızlı kurulumu, taşıma ve depolamada sunduğu maliyet avantajı sayesinde geçici konaklama ihtiyacına pratik ve güvenli çözümler getiriyor.” diye konuştu.

Katlanarak, nakliyede ve depolamada büyük tasarruf sağlıyor

Vekon Satış Yöneticisi Özgül Yücel de Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşan Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin farklı alanlardaki kullanımları ile barınma ihtiyacına hızlıca cevap verdiğini yineledi.

Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin en dikkat çekici özelliğinin katlanabilir olmaları olduğunu söyleyen Özgül Yücel, ürünlerin özellikle geçici konaklama ihtiyacına bugüne kadar görülmemiş şekilde pratik ve güvenli bir çözüm getirdiğini kaydetti. Yücel, “Türkiye'de ve dünyada ilk defa Vekon tarafından geliştirilen, birbirinden farklı boyutlara ve kullanım özelliklerine sahip üniteler, kamp, şantiye, ofis, lojman, sosyal tesis binaları ve hobi evleri gibi kullanım alanları sayesinde, başta afet sonrası konaklama olmak üzere tüm acil konaklama ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde karşılıyor.” diye konuştu.

Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin özelliklerinden ve kullanım amaçlarından bahseden Özgül Yücel, Süper Pratik Yaşam Üniteleri içinde yer alan Vekonada'nın mevcut çadırlara alternatif olarak geliştirildiğini belirtti. Bu ürünün hem bireysel kullanımlar hem de toplu kullanımlar için uygun olduğunu söyleyen Yücel, katlanma özelliği ile depolama ve nakliyede maliyet avantajı sağlayan bu ürünün geliştirilen ayakları sayesinde her türlü zeminde kullanılabildiğini, hafifliği sayesinde de bir çadır gibi ulaşımı zor olan bölgelere helikopterler vasıtasıyla taşınarak bırakılabildiğini ifade etti.

Katlanabilir çok amaçlı yaşam ünitesi olan Vekonobaise özellikle afet sonrası acil konaklama ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlanan toplu yaşam alanlarındaki yaşam üniteleri olarak kullanıldığını vurgulayan Özgül Yücel, Vekonoba'nın büyük çadırlara alternatif olarak düşünülebileceğini ifade etti. Yücel, “Her biri 30 metrekarelik kullanım alanına sahip olan üniteler kendinden tabanlı olduğu için zemin betonuna ihtiyaç duymaz” dedi.

Katlanabilir çok amaçlı ve estetik bir yaşam ünitesi olan Vekonest hakkında bilgi veren Özgül Yücel, estetikliği sayesinde özellikle bu ürünün hobi evi olarak tercih edilebildiğini belirtti. Yücel, “Kurulumu sadece iki kişiyle herhangibir ekipmana ihtiyaç duymaksızın yapılabilmektedir. Bir TIR'da aynı anda altı adet ıslak hacimli ünite taşınabilmektedir. Islak hacimli ünite kurulmuş, kullanıma hazır haline göre üç kat daha küçük bir paket haline gelirken, ıslak hacimsiz ünitede bu oran altı kata kadar çıkmaktadır” dedi.

Tek odalı katlanabilir yaşam konteyneri Vekonas'ın ise özellikle inşaat şantiyelerinde kullanılan ofis ve yaşam konteynerlerinin geliştirilmesi ile üretildiğini söyleyen Özgül Yücel, bir TIR'da 12 adet taşınabildiğini vurguladı.

Özgül Yücel, Süper Pratik Yaşam Üniteleri olan Vekonant veVekonar ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Islak hacimli bir çekirdeğe sahip olan katlanabilir yaşam konteyneri olan Vekonant, Van depreminden sonra kullanılan yaşam konteynerlerinin katlanabilir versiyonu olarak geliştirilmiştir. Böylece nakliye maliyetlerinde üç kat avantaj sağlanmıştır. Merdiven ve ara kat döşemeden oluşan yaklaşık yüzde 15'lik bir maliyet ile üst üste iki kat şeklinde de kullanılabilir. Bu sayede alt yapı maliyetlerinden yüzde 50 tasarruf sağlanır. Vekonar ise, döner modüllerden oluşan iç içe geçmeli iki katlı çok amaçlı ofis ve yaşam konteyneridir. Estetik görünümü ile şantiyelerde yönetici ofisi olarak kullanımının yanı sıra konut, satış ofisi, restoran gibi çok farklı amaçlara da hizmet edebilmektedir. Katlanabilir olması sayesinde açık haline göre 2,5 kat daha küçük bir paket halinde depolanabilir ve taşınabilmektedir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor
  • 13.09.2020 08:30

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, inşaat sektörünün temsilcileriyle ...

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor
  • 20.08.2020 10:27

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor

Avrupa Yakası'ndan ev arayan oyuncu Pelin Karahan, önceki gün Etiler, Ulus, Bebe ...

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor
  • 29.05.2014 11:04

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Vefa, yurtdışında ş ...

Vefa Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 70’e ulaştı
  • 02.04.2014 11:31

Vefa Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 70’e ulaştı

Vefa, yurtdışında ise faaliyet gösterdiği ülkelere yenilerini ekleyerek bugüne k ...

Türkiye prefabrik ve çelik yapı üretim üssü oldu!
  • 24.07.2013 11:49

Türkiye prefabrik ve çelik yapı üretim üssü oldu!

Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Türkiye’nin, prefabrike ve çelik yapıla ...

Vefa dördüncü üretim tesisini Bilecik’ta kuracak!
  • 26.02.2013 14:54

Vefa dördüncü üretim tesisini Bilecik’ta kuracak!

2013’ü yatırımlar yılı ilan eden Vefa, Sultanbeyli, Tuzla ve Dilovası tesislerin ...