maritbet girişmaritbet
Katarlı yatırımcıya Expo Qatar’da vatandaşlık fırsatı!

Katarlı yatırımcıya Expo Qatar’da vatandaşlık fırsatı!

Katar’ın başkenti Doha’da 16-18 Ocak 2019 tarihlerine gerçekleştirilecek olan Turkey Expo Qatar 2019 için geri sayım başladı.

Türkiye ile Katar arasında yürütülen yoğun diplomatik ilişkilerin ticari çerçeveye taşınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Turkey Expo Qatar için son hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl 3. Kez düzenlenecek olan fuarın yine büyük ses getirmesi bekleniyor.

16-18 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan Turkey Expo Qatar 2019, bu yıl da Türk-Arap gayrimenkul yatırımcısını ve Türkiye'den birçok dev projeyi bir araya getirecek. Dev platformda tanışma fırsatı bularak işbirliği yapma imkanı sağlayacak olan Turkey Expo Qatar 2019'da firmalar stantlarında projelerini sergileyip tanıtırken bir yandan da sıcak satış imkanı bulacak. 

TURKEY EXPO QATAR'DA İŞBİRLİ İMKANI

Gayrimenkul sektörünün yanı sıra bağlantılı sektörlerin de vitrini olan fuarda mobilya, bilişim, yapı malzemeleri sektörü de yatırımcılarla tanışıp işbirliği yapabilecek, yatırımcıları Türkiye'ye davet edecek. 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 2. Expo Turkey Qatar, 100 milyon dolarlık ihracat anlaşmasına sahne olurken, başta gayrimenkul sektörü olmak üzere 150 milyon TL değerindeki sıcak satış ve yeni anlaşmalarla yatırımcıların ilgi odağı olmuştu. Bilişim, gıda ve yapı malzemesi sektörlerinde de hedeflenen ihracat ve ön anlaşma rakamlarına ulaşıldı.

10 bin ziyaretçi ve 150 firma hedefi ile yola çıkan 3. Turkey Expo Qatar'da;

  • Gayrimenkul
  • İnşaat ve Yapı Malzemeleri
  • Gıda
  • Tekstil
  • Sağlık Turizmi
  • Bilişim ve İleri Teknoloji
  • Makine ve Makine Ekipmanları
  • Mobilya ve Dekorasyon sektörlerinden katılım olacak. 

VATANDAŞLIĞA GEÇİŞ 250 BİN DOLAR!

Bu yıl önceki yıllardan da farklı olarak Türkiye'ye yoğun bir ilgi beklentisi var… Bunun ilk sebebi inşaat sektörünün sıkça dile getirdiği isteklerden biri vatandaşlık hakkı sınırını düşürülmesi… Resmi Gazete'de yayımlanan 106 sayılı kararnameye göre, yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi. 

Ayrıca diğer taraftan, 2018 yılı 3. çeyrek döneminde yaşanılan kur artışının yabancıların konut alımında olumlu etki oluşturduğunu da söylemek mümkün. Her kur artışında Türk Lirası üzerinden satışa konu olan konutların yabancı yatırımcı açısından görece ucuz kalmasının etkisini unutmamak gerek. Çünkü son bir yıllık süreçte kurda yaşanan artış yabancı konut alıcıları için ülkemizi oldukça ucuz bir konuma getirdi. 2017 yılı Ocak-Eylül ayları arasında toplam 15 bin 241 adet konut yabancılara satılırken, il bazında en fazla satış İstanbul'da 5 bin 331 adet ile gerçekleşti. İstanbul'u sırasıyla Antalya 3 bin 373 ve Bursa 1.023 adet ile takip etti. 

Türkiye'nin doğal ve tarihi güzellikleri nedeniyle özellikle Körfez yatırımcıları tarafından ilgi görmesi ve bu güzelliklerden faydalanmak isteyen, burada mülk almak isteyen yabancı vatandaşların olması da Katar fuarında yaşanacak yoğunluk açısından bir öngörü oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl Türksat, Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Teknik Yapı, Tahincioğlu, Artaş, İttifak Holding, Çaykur, Antalya Belediyesi, İdevit ve Çilek Mobilya gibi pek çok firma ve kurumun katıldığı dev organizasyona bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

MÜSİAD'ın ana partnerliğinde Türk Hava Yolları, Tekfen İnşaat, Turkuvaz Medya, TRT World, Emlaktasondakika.com ve Wishne'nin destekleriyle gerçekleşen 2. Expo Turkey Qatar'da Emlaktasondaika.com bu yıl da  fuarın gözü kulağı olacak. 

Turkey Expo by Qatar 2019 Kataloğu için tıklayınız!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katarlı yatırımcıya Expo Qatar’da vatandaşlık fırsatı!
  • 19.11.2018 17:45

Katarlı yatırımcıya Expo Qatar’da vatandaşlık fırsatı!

Katar’ın başkenti Doha’da 16-18 Ocak 2019 tarihlerine gerçekleştirilecek olan Tu ...

Turkey Expo Qatar, 2019’a hazırlanıyor
  • 01.03.2018 16:51

Turkey Expo Qatar, 2019’a hazırlanıyor

Türkiye-Katar Diplomatik ilişkilerinin 45’inci yıldönümü anısına ‘Türkiye-Katar ...