maritbet girişmaritbet
Kabataş Transfer Merkezi, 2018 sonunda açılacak!

Kabataş Transfer Merkezi, 2018 sonunda açılacak!

İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi’nin 2018 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

Günde 1 milyon yolcu kapasiteli olacak martı şeklindeki “Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi'nin 2018 yılı sonunda tamamlanacağını belirten İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, “Tarihi eserler ve çevreye zarar vermemek için her türlü detay düşünüldü. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkacak değiliz” dedi.

Topbaş, projenin bir ayağını oluşturan kabataş'tan Üsküdar'a deniz altından uzanan yaya yolu tünelinin fikir babasının da Başbakan Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

Topbaş, ‘martı' şeklinin olması nedeniyle kamuoyunda ‘Martı Projesi' olarak bilinen ve inşaatı devam eden “Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Topbaş, Transfer Merkezi'nin fındıklı Molla Çelebi Camii'nin kuzey tarafından başlayıp, Kabataş Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne bitişik Kabataş Balıkçı Barınağı'nı da içerisine alacak şekilde yapıldığını söyledi. 60 bin metrekarelik yeni bir meydanın ortaya çıkacağı projeyle birlikte, Dolmabahçe - Fındıklı arasındaki araç trafiği yer altına alınacak.

tünel

1 milyon yolcu

Deniz ulaşımı, raylı sistemler, karayolu ulaşımı ile Üsküdar-Kabataş Boğaz Yaya Geçiş Tüneli'nin birleşeceği transfer merkezinden ilk etapta günde 850 bin, daha sonra 1 milyon yolcu yararlanacak. Topbaş, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı'nı kullanan yolcuların yapılacak merdiven ve asansörlerle Mecidiyeköy- Mahmutbey metrosu, Kabataş - Taksim Füniküler Hattı ve belediye otobüslerine yer altından ulaşım sağlayabileceğini aktardı.

Topbaş, yaya tünelinin kullanım bedeli olarak ücret ödenip ödenmeyeceği konusunda, “Buraya metro ile gelen para ödemiş insan var, tekrar para öder mi, geçişler nasıl olmalı konusunda değerlendirme yapacağız” yorumda bulunarak ücret konusunda kesin bir yanıt vermedi. Topbaş, ‘Tarihi yapıların zarar gördüğü ve çalışmaların Kurul tarafından durdurulduğu' iddialarına yönelik bir soru üzerine, “Projenin durdurulduğu haberleri doğru değildir. 

Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkacak değiliz. Bir taraftan tarihe saygı duyarken diğer taraftan buna mecburuz. Kaos artık bitecek” dedi. 

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkan Erdoğan, Kabataş Martı projesini inceledi
  • 17.09.2018 11:06

Başkan Erdoğan, Kabataş Martı projesini inceledi

Başkan Erdoğan, martı projesi olarak bilinen "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Tran ...

İBB'den 'iptal' iddiasına açıklama!
  • 04.09.2018 16:36

İBB'den 'iptal' iddiasına açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiğine dair ç ...

Kabataş'ta Martı projesi kaldığı yerden devam ediyor
  • 14.05.2018 13:08

Kabataş'ta Martı projesi kaldığı yerden devam ediyor

"Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi" projesi inşaatı, yeni ihalesini ...

Kabataş Transfer Merkezi, 2018 sonunda açılacak!
  • 09.03.2017 08:41

Kabataş Transfer Merkezi, 2018 sonunda açılacak!

İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Tran ...

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli böyle olacak!
  • 07.03.2017 15:17

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli böyle olacak!

İBB'nin 2 kilometrelik Taksim-Kabataş Yaya Tüneli Projesi'yle iki yaka arasında ...