maritbet girişmaritbet
İzmir’in ahşap ihtisas marketi AGT Store açıldı

İzmir’in ahşap ihtisas marketi AGT Store açıldı

Dünyanın en büyük ahşap mobilya bileşenleri üreticilerinden AGT bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk “Ahşap ihtisas marketi” AGT Store’un üçüncüsü İzmir’de açıldı

6 Mart 2014 Perşembe günü AGT üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde ekranların sevilen programı “Evim Şahane” ekibi ve Mimar Selim Yuhay misafirlere dekorasyon trendleri konusunda ipuçları verdi. Türkiye'nin ilk ve tek “ahşap ihtisas marketi” olarak ilki İstanbul'da ikincisi Antalya'da hizmet vermeye başlayan AGT Store'un üçüncüsü İzmir'de açıldı. AGT'nin 30 yıllık tecrübesiyle ürettiği mobilya bileşenlerini showroom konseptinde bir araya getirdiği satış noktası AGT Store'da kapı, panel, profil, boykapak, ahşap kompozit deck, kompozit tezgah, lambri ve süpürgelik ürün gruplarından oluşan geniş bir ürün yelpazesi tek çatı altında buluşuyor. İzmir'in Menemen ilçesinde düzenlenen açılış töreninde ekranların sevilen programı “Evim Şahane” ekibi ve Mimar Selim Yuhay, misafirlere dekorasyon trendleri konusunda bilgi verdi. AGT Store'un üçüncüsünü Ege'nin İncisi İzmir'de açmaktan memnuniyet duyduklarını belirten AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hulisi Söylemez, AGT Store'un Türkiye'nin ilk “ahşap ihtisas marketi” olduğunu söyledi. 

Söylemez, “AGT Store, AGT mobilya bileşenleriyle, sektör profesyonellerine endüstriyel çözüm ortaklığı sunan “ahşap ihtisas marketi” olarak hizmet veriyor. En kaliteli ahşabı en yeni teknolojiyle birleştrerek daima yenilikçi ürünler sunuyoruz. Ahşap mobilya bileşenleriyle neler yapılabileceğini ve özgün tasarımlı ahşap mobilya uygulamalarıyla gösteren AGT Store, bu anlamda Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. ‘Ahşap İhtisas Marketi' olarak konumlandırdığımız AGT Store, sektör profesyonelleri ve nihai tüketiciler arasında bir köprü görevi görerek yarı mamül ahşap ürünlerin bir araya geldiği benzersiz ve rakipsiz organizasyon olma özelliği taşıyor” dedi.

“Yurt dışından yoğun talep var”
Söylemez sözlerine şöyle devam etti: “AGT olarak, içinde bulunduğumuz rekabetçi pazarda, her geçen gün kendimizi yeniliyor ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek işimizi geliştirirken aynı zamanda sektörün şekillenmesine de ciddi katkı sağlıyoruz. Bugün dünya markaları nasıl ki sadece otomobil, ayakkabı, saat satmıyorsa biz de sadece kapı, panel, profil veya deck satmıyoruz. Aslında biz aynı zamanda mobilya sektörüne güvenli ve kaliteli çözümler sunuyoruz. AGT olarak, mobilya ve yapı sektöründe hem Türkiye'nin hem de dünyanın en önde gelen markalarının en güvendiği üreticilerdeniz. Üretimimizin yaklaşık yüzde 50'sini 60'tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz ve 2010 yılında bu yana da sektörümüzün ihracat şampiyonları arasında yer alıyoruz. Aynı zamanda 2006 yılından beri Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisindeyiz. 2013 yılında ulaştığımız yaklaşık 300 milyon TL'lik ciromuzu, 2014'de yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Zaten bu hedef doğrultusunda toplam üretim alanımızı 400 bin metrekareye yükselttik ve yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yaptığımız yeni MDF fabrikamız da bu yılın ilk yarısında faaliyete başlayacak. 2018 yılında AGT'nin toplamda 1 milyar TL, 2023 yılında da 1 milyar dolar ciroya ulaşan ve mobilya bileşenleri sektörüne getirdiği yeniliklerle sektörünün en dinamik global markası olmasını hedefliyoruz. Yurt dışında da AGT Store'lar açmaya başlayacağız. Yurt dışında 150'yi aşkın bayimiz bulunuyor. AGT Store'a şimdiden yoğun talep var. Ayrıca AGT Store'la birlikte daha yoğun olduğumuz dış pazarlarda lojistik yapı kurmayı hedefliyoruz.”

AGT Store yıl sonuna kadar mağaza sayısını 10'a yükseltecek
Konsept olarak sergilediği farklı ürünlerle sektördeki trendleri de belirleyen AGT Store, bulunduğu illerde mobilya sektörünün faydalanacağı bir kaynak olma kapasitesine sahip. AGT Store, özellikle mimar, mobilya ustaları, mühendis ve müteahhitlere endüstriyel çözüm ortaklığı sunarak hayallerdeki mobilya tasarımların gerçekleşmesini sağlıyor. 
Türkiye'nin ilk ve tek “ahşap ihtisas marketi” olarak ilki İstanbul'da, ikincisi Antalya'da, üçüncüsü ise İzmir'de açılan AGT Store, bu yıl sonuna kadar Ankara, Adana, Bursa, Eskişehir, Konya, Muğla ve Mersin'de açılacak yeni mağazalarıyla 10 farklı ilde hizmet verecek.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir’in ahşap ihtisas marketi AGT Store açıldı
  • 06.03.2014 13:53

İzmir’in ahşap ihtisas marketi AGT Store açıldı

Dünyanın en büyük ahşap mobilya bileşenleri üreticilerinden AGT bünyesinde yer a ...