maritbet girişmaritbet
IWPF’de geleceğin dünyasını kuracaklar!

IWPF’de geleceğin dünyasını kuracaklar!

Geçen yıl ilki Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması ve Kofi Annan, Al Gore, Kemal Derviş gibi isimlerin katılımıyla düzenlenen İstanbul World Political Forum’un (IWPF) ikincisi 17-18 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak

Geçen yıl ilki Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşması ve Kofi Annan, Al Gore, Kemal Derviş gibi isimlerin katılımıyla düzenlenen İstanbul World Political Forum'un (IWPF) ikincisi 17-18 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Geçen yıl değişimin ana tema olarak seçildiği forumda bu yıl ‘Yeni Bir Dünya Kurmak' teması kapsamında 28 paralel oturum düzenlenecek. 56 ülkeden 200'ü konuşmacı olmak üzere 300 yabancıyı ağırlayacak forum boyunca 100'e yakın ikili görüşme gerçekleştirilecek. IWPF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, 8 milyon dolarlık bütçe ile dünya çapında bir organizasyona imza attıklarını belirterek, forumun geleceğin inşasında önemli bir rol alacağını söyledi.

3 bin kişi görev alacak

İstanbul World Political Forum'un uluslararası bir marka ve sürekli bir platform olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Ahmet Eyüp Özgüç, şunları söyledi: “İstanbul World Political Forum'a şu anda 56 ülkeden 200'ü konuşmacı olmak üzere 300 temsilci katılacak. Forum'u yine farklı ülkelerden 50'ye yakın yabancı gazeteci takip edecek. Forum süresince 100'ü aşkın ikili görüşme gerçekleştirilecek ve yurtiçi ve yurtdışından 800 seçkin protokol katılımcısı olacak. Bunun yanı sıra bakanlarımızın güçlü katılımı var. Bu yıl IWPF'ye 12 bakanımızın konuşmacı olarak katılacak. 170 kişilik bir ekibin yönettiği organizasyonda 3 bin kişi görev alacak.”

Yeni anlayışa ihtiyaç var

İSTANBUL World Political Forum'un bir fikir ve tartışma platformu olduğunu söyleyen Özgüç, Türkiye'nin yalnızca bugünüyle değil, geleceğiyle de söz ettireceğini belirtti. Dünyanın 4 yılı aşkın bir süredir ekonomik krizde olduğunu, bir yıldır da siyasi krizde olduğunu anlatan Özgüç, refah düzeyi en yüksek ülkelerde bile yeni bir anlayışa ihtiyaç olduğunu kaydetti. Özgüç, forumda politikada kadın, sosyal medya, gençlik ve talepleri gibi konuların tartışılacağını, politikanın bütün unsurlarıyla yer alacağını belirtti. Foruma katılan konuşmacıların ağırlıklı olarak Ortadoğu'dan olduğunu ifade

eden Özgüç, “Ortadoğu, son dönemde dünyada dikkati çekiyor ve yoğun olarak konuşuluyor. Forumda ön plana çıkması tamamen dünyanın gündemiyle alakalı. Bu ağırlığı foruma katmasaydık eksik bir iş yapardık” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arap Baharı'nın mimarları İstanbul'da!
  • 18.05.2012 08:43

Arap Baharı'nın mimarları İstanbul'da!

İstanbul, "2. İstanbul World Political Forum'a (IWPF) evsahipliği yapıyor. Dün b ...

IWPF’de geleceğin dünyasını kuracaklar!
  • 12.05.2012 08:14

IWPF’de geleceğin dünyasını kuracaklar!

Geçen yıl ilki Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması ve Kofi Annan, ...