maritbet girişmaritbet
İstanbul’un yeni gözdesi: Arnavutköy

İstanbul’un yeni gözdesi: Arnavutköy

Arnavutköy, Havalimanı projesi ve Kanal İstanbul'un yanı sıra Karadeniz'e yapılacak marina ve yat limanı projeleri ile yatırımcıları kendine çekiyor.

Show Realty /Arnavutköy Temsilcisi Ferit Güner, son dönemde yeni projelere ev sahipliği yapan ilçe için ‘'İstanbul'un parlayan yıldızı'' dedi. Ayrıca, Arnavutköy'ün Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı bir belde iken 2009 yılında ilçe statüsü alması ile birlikte hızlı bir şekilde göç almaya başladığını söyledi.

20 ülkeden alıcısı var

Kanal İstanbul'un güzergâhı olan bu bölgeye yabancı yatırımcıların ilgisinin bir hayli artığını ifade eden Güner, Japonya'dan Kuveyt'e 20 ülkeden yatırımcının, bölgede 2 bin dönüme yakın arazi aldığını da sözlerine ekledi.

En yüksek yolcu kapasiteli havalimanı 

Güner'e göre; Dünya çapında projelerin yapıldığı Arnavutköy'ün kuzeyinde inşaatına başlanan 3.Havaalanı projesinin 2018 yılında bitmesi ile Atlanta Uluslararası Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması düşünülüyor. Havalimanına ulaşımın hızlı  bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanan raylı sistem projeleri de yatırımcıların ilgisini çekmektedir.

Bağlantı yollarının merkezi

Arnavutköy'ün tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise 3.boğaz köprüsü ve Anadolu'dan Trakya'ya giden araçların İstanbul trafiğine hiç takılmadan geçişine imkan sağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollarının buradan geçecek olmasıdır.  

4 farklı sanayi bölgesi bulunuyor

Aynı zamanda Arnavutköy sınırları içinde olan Akpınar, Hadımköy, Ömerli, Deliklikaya olmak üzere 4 farklı sanayi bölgesi bulunması ve buradaki sanayi kuruluşlarının yıllık 3 milyar dolar civarında bir ihracat hacmine sahip oluşu, bölgeyi ticari gayrimenkulde de cazip hale getiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali açıldı
  • 07.05.2026 15:26

İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, JETEX-İGA Genel Havacılık Termi ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

5G’li akıllı yolda testler başlıyor
  • 24.03.2026 13:33

5G’li akıllı yolda testler başlıyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...

Türk hava sahası yıla rekorla başladı
  • 06.01.2026 16:27

Türk hava sahası yıla rekorla başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, günlük transit uçuşta tüm zaman ...

Nuri Demirağ'ın yaptırdığı havalimanı hayat buluyor
  • 13.12.2024 15:55

Nuri Demirağ'ın yaptırdığı havalimanı hayat buluyor

Sivas'ın Divriği ilçesinde Nuri Demirağ tarafından 83 yıl önce inşa edilen haval ...

Luxera GYO’dan havayolu çalışanlarına özel kampanya
  • 20.11.2024 17:03

Luxera GYO’dan havayolu çalışanlarına özel kampanya

Havayolu çalışanları, Luxera Bahçe Port projesinde yüzde 5 indirim, 1.99 oran ve ...