maritbet girişmaritbet
İstanbul'un çehresini değiştirecek farklı mimari tasarımlar

İstanbul'un çehresini değiştirecek farklı mimari tasarımlar

İstanbul'un en farklı mimari tasarıma sahip projelerini sizin için derledik...

Satın alma eğilimini önemli ölçüde etkileyen olguların başında mimari tasarım geliyor. Yüksek fiyatlı konut projeleri veya müşteri çekmek isteyen alışveriş merkezleri son derece farklı tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. 

Son dönemde gittikçe artış gösteren bu farklı mimarili projeler, İstanbul'un siluetini ne şekilde etkiler veya bundan 10 yıl sonra bu binaların hali nice olur tahmini pek mümkün değil. Ancak tahmin edebildiğim şeylerden biri bu binalarda etrafta daha çok göreceğimiz. Kim bilir belki de yıllar sonra bu binalar İstanbul'a turist çeker. 

İşte İstanbul'da yapımı tamamlanmış ancak çoğunluğunda yapımı süren farklı mimarili konut-AVM projeleri;

Dap Yapı;

vazokule

Her projesinde farklı bir mimari tasarımı gözler önüne seren firmanın değişik projeleri arasında; Vazo Kule, Tango Kule, Burgu Kule, Dalga Kule, Royal Towers ve Royal Center sıralanıyor. 

Kanyon AVM;

kanyon avm

Levent'te yer alan alışveriş merkezi, Tabanlıoğlu Mimarlık, Arup ve Jerde Partnership ortaklığında tasarlandı. Eczacıbaşı Topluluğu ve İş GYO ortaklığında inşa edilen projenin şekli kanyonu andırdığından bu ismi aldı. Yarı açık ve kapalı mekanlardan oluşan Kanyon AVM içerisinde; rezidans ve ofisler de mevcut. AVM, 4 kat ve 160 mağazadan oluşuyor. 

Parkone; 

mor tasarım mimari

Marsan Marmara Holding tarafından inşa edilen Parkone'ın mimari tasarımı Space Mimarlık imzasını taşıyor. 41 özel konuttan meydana gelen projede teslimler Haziran'da başlıyor. Parkone, 30 dönüm arazi üzerine, modern bir bakış açısının yansıması olan sıradışı mimari, yeşil ve mavinin eşsiz uyumuyla oluşturuluyor. Proje aynı zamanda Multiple Residencetial (çoklu konut) mimarisi alanında 1.'lik ödülüne sahip.

Viaport Venezia;

gondol sefası

24 katlı 5 kule ile 1.950 konuttan oluşan proje, tamamen Venedik şehrinden esinlenilerek tasarlandı. Su yollarında gondolların hizmet vereceği ve meydanlarında Venedik karnavallarının düzenleneceği Viaport Venezia'nın mimari tasarımı Dome Mimarlık imzasını taşıyor. 

Oto World Asya;

gemi şeklinde otomobil avmsi

Otomobil alışveriş merkezi olarak tanımlanabilen Oto World Asya, gemi şeklindeki tasarımıyla dikkat çekiyor. 170 milyon lira yatırımla hayata geçirilen projede 365 birim hizmet verecek. Oto World Asya, Pendik'te Has Şirketler Grubu ve Evra Grup tarafından inşa ediliyor. 

Zorlu Center;

dört yüksek blok

Karma proje olarak tabi edilen, AVM, rezidans, ofis ve otelden meydana gelen Zorlu Center, Zincirlikuyu'da konumlandırıldı. Proje, Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması'na katılan 117 firmadan seçilen Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık Ortak Girişim Grubu imzasıyla tasarlandı. Tepede bulunan konumu ile 4 yüksek bloğu, eşsiz İstanbul manzarasına hakim. 

Varyap Meridian;

sarı ve mavili blokalr

Dünyanın “en iyi mimari” projesi ödülüne sahip olan Varyap Meridian, Ataşehir'de konumlandırıldı. 1.500 konutluk bir konut projesi olan Varyap Meridian'in mimari tasarımı RMJM imzasını taşıyor. Varyap Meridian'ın dış cepheleri yerden göğe yükselmeyi çağrıştıran, kızıl toprak renginden mavinin tonlarına uzanan bir yelpazede renklendirildi. 14 farklı ulustan 150 kişilik tasarım ekibi tarihi yarımada ve İstanbul siluetine gönderme yapan benzersiz tasarımında İstanbul'un eşsiz içerik ve kültüründen esinlenerek aldığı ilham ile, şehri bütünleştirilmiş bir Türk geometrisi ile soyutladı.

Ottomare Suites;

deniz feneri tasarımlı bina

İstanbul'un kesintisiz deniz manzarasına sahip en prestijli noktasında deniz fenerinden esinlenerek tasarlanan etkileyici bir mimari ile yükselen Ottomare Suites, Bakırköy sahil şeridinde konumlandırıldı. Mimari projesi Evrenol Architects imzasını taşıyan konut projesi, Marmara Denizi manzarasına hakim bir arazide yer alıyor. 

Nef 03 Kağıthane;

nef kağıthane 03

ADDON imzasıyla tasarlanan Nef Kağıthane 03, 6 bin 910 metrekare arsa üzerine kuruluyor. Dünyaca ünlü mimarlık ofislerinin katıldığı projenin tasarım yarışmasını, özgün konseptleriyle tanınan ADDON kazandı. Konut ve ofis olmak üzere iki bloktan oluşan projede özellikle  yuvarlak hatlı ofis kulesi dikkat çekiyor. 

Kristal Kule;

tepesi üçgen şeklinde olan bina

Soyak tarafından, Levent'te İETT arazisi ile Tekfen arasında yer alan Kristal Kule, 40 kattan oluşuyor. 60 bin metrekare kullanım alanına sahip olan proje mimari tasarımıyla da ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Finansbank'ın satın aldığı bina, 170 metre uzunluğunda. 

Espadon Residence;

safi espadon

Dome Mimarlık imzasıyla tasarlanan Espadon Residence'ın mimarisi dairelerin birleştirilebilmesi açısından son derece uygun olarak tasarlandı. Üç blok halinde tek parça olarak uzanan ve tamamlandığında 101 metre yüksekliğinde olacak projenin ismi kılıç balığı anlamına gelen “Espadon” olarak seçildi.

Spine Tower;

yuvarlak uzun kule

2014 yılı MIPIM Ödülleri'nde Türkiye'nin En İyi Projesi ödülüne sahip olan Spine Tower, 2 Desing Group imzasıyla tasarlandı. 47 katıyla ve 191 metreye ulaşan yüksekliğiyle İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Spine Tower, Maslak'ta bulunuyor. 

One Ortaköy;

köprünün altındaki farkl mimarili bina

İstanbul'un Ortaköy mevkiinde yamaca konumlandırılan One Ortaköy, Mimar Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyor. Başarılı mimar, One Ortaköy'ü çevrenin çağdaşlaşması adına atılan ikonik bir adım olarak görüyor. Boğaz Köprüsünün yapıya olan yakınlığı nedeniyle, büyük ölçüde One & Ortaköy teras çatısı projenin ilk algılanan parçası haline geldi. 

Akasya Acıbadem;

akasya acıbadem yukardan görünümü

2013 MIPIM Ödülleri'nde Anadolu yakasının en gözde yaşam merkezi olan Akasya Acıbadem, “People's Choice Awards” ödülünün sahibi oldu. Saf GYO tarafından hayata geçirilen projenin mimari tasarımı Mehpare Evrenol imzasını taşıyor. 

Premier Kampüs Ofis;

Premier Kampüs Ofis

FeYapı'nın Kağıthane'de inşa ettiği Premier Kampüs Ofis projesi, Google, Apple ve Microsoft gibi başarılı ve büyük firmaların kullandığı ofis konseptini Türkiye'ye getirdi. Kampüs şeklinde tanımlanan konsept, tamamen çalışanın motivasyonunu artırmak üzerine kuruluyor. Julien De Smedt imzasıyla tasarlanan Premier Kampüs Ofis, ilginç mimarisiyle dikkat çekerken, tamamlandığında nasıl görüneceği şimdiden merak konusu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'un çehresini değiştirecek farklı mimari tasarımlar
  • 21.04.2014 15:43

İstanbul'un çehresini değiştirecek farklı mimari tasarımlar

İstanbul'un en farklı mimari tasarıma sahip projelerini sizin için derledik... ...