maritbet girişmaritbet
İstanbul hariç bayramda yol çalışmaları her yerde duracak!

İstanbul hariç bayramda yol çalışmaları her yerde duracak!

Türkiye genelinde yollar, okulların kapanmasıyla birlikte adeta şantiyeye dönerken bayram öncesi seyahate çıkacak milyonlarca vatandaşı rahatlatan açıklama geldi.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat yolculuk yapabilmesi için Ramazan Bayramı'nın iki gün öncesi ve iki gün sonrası olmak üzere 5 gün boyunca üstyapı ve asfalt çalışmalarını durdurma kararı aldı. Genel Müdür Mehmet Cahit Turhan, 30 Ağustos'ta bitirilmesi planlanan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmaların ise bayram boyunca devam edeceğini bildirdi.
 
Okulların kapanmasıyla birlikte Türkiye genelinde yollar bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle adeta şantiyeye dönerken bayram öncesi seyahate çıkacaklara müjdeli haber geldi. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, vatandaşların rahat yolculuk yapabilmesi için Ramazan Bayramı'nın iki gün öncesi ve iki gün sonrası olmak üzere 5 gün boyunca karayollarındaki üstyapı ve asfalt çalışmalarını durdurma kararı aldıklarını açıkladı. Turhan, 30 Ağustos tarihinde bitirilmesi planlanan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmaların ise bayram boyunca devam edeceğini bildirdi.
 
Ülke genelindeki karayollarında yapacakları düzenlemelerle ilgili bilgi veren Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, bayram tatilinde vatandaşların memleketlerine daha rahat gidebilmeleri için bir genelge yayınlayacaklarını aktardı. Turhan'ın verdiği bilgiye göre bayramın iki gün öncesinden başlamak kaydıyla bayram sonuna kadar karayollarındaki tüm üstyapı ve asfalt çalışmaları durdurulacak. Karayolları olarak vatandaşa daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını ifade eden Turhan, "Vatandaşımızın Ramazan Bayramı'nda huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yaparak bayramı idrak etmesi için teyakkuza geçtik. Ayrıca sürücülerimiz, yola çıkmadan önce Karayolları'nın resmi internet sitesine girerek otoyollar kısmından toplam 17 bölge müdürlüğü ve bağlı olduğu illerdeki yol yapım-onarım ve altyapı çalışmalarını öğrenebilir." dedi.
 
Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Karayolları Genel Müdürü Turhan, "Köprülerdeki çalışmaların belirlendiği gibi 30 Ağustos tarihinde bitirilmesi için bayramda Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmaları durdurmayı düşünmüyoruz. İnşallah köprülerdeki çalışmalar belirlenen sürede bitirilerek trafiği rahatlatacağız." diye konuştu.
 
DERVİŞ GENÇ/Zaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor
  • 02.02.2026 13:19

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor

Hilton’un Türkiye’deki proje portföyünün yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan lifest ...

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği
  • 30.01.2026 14:26

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği

Bedgear, İşbir Yatak ile stratejik iş birliği kapsamında Türkiye pazarına giriş ...

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...