maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi’ne Halkbank’tan sonra Ziraat Bankası ilgisi!

İstanbul Finans Merkezi’ne Halkbank’tan sonra Ziraat Bankası ilgisi!

Finans merkezi projesi kapsamında İstanbul'a taşınmayı planlayan kamu kurumları harekete geçti. Halkbank Ataşehir'e geçerken, Ziraat de bazı operasyon birimlerini İstanbul'a taşıdı

 

Finans merkezi projesi kapsamında İstanbul'a taşınmayı planlayan kamu kurumları harekete geçti. Halkbank Ataşehir'e geçerken, Ziraat de bazı operasyon birimlerini İstanbul'a taşıdı. Yeni binaya Başkent'ten bazı birimlerin de ekleneceği belirtiliyor.

İstanbul'u uluslararası finans merkezi yapacak projeye kazma vurulmadan, Üst Kurul ve bankalar taşınma hazırlıklarına başladı. Taşınmak için projenin tam olarak faaliyete geçeceği 2016'yı beklemeyen finansçılar şimdiden Ataşehir'in yolunu tuttu. İstanbul'a ilk giden kamu kuruluşları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Halk Bankası ve Ziraat Bankası olacak. Vakıfbank ana bankacılık birimleri ve yönetim katını geçen yıl İstanbul'a taşımıştı. Halk Bankası kısa süre önce Mecidiyeköy'de bulunan birimlerini Ataşehir'deki yeni binasına taşıdı. Halkbank proje faaliyete geçince de İstanbul Finans Merkezi'ndeki (İFM) yerine geçecek. Başkent'te hareketliliğin en fazla yaşandığı kurum ise BDDK. Gayrettepe'de bulunan İş Bankası'na ait binadan taşınmayı planlayan BDDK'nın Ataşehir'de yer kiralamak için anlaştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre yıl sonuna kadar taşınmanın gerçekleşeceği hatta Ankara'da bulunan bazı birimlerin de yeni kiralanan binaya getirileceği belirtiliyor.

Yüksek miktarda tadilat gerektiren Gayrettepe'deki binadan taşınmak için Ataşehir'de kiralanacak binanın bedelinin mevcut yerden yüksek olmaması gerekiyor. BDDK kaynakları ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bu yönde bir talimatı olduğuna dikkat çekiyor. Üst Kurul'un İstanbul'daki mevcut yerinde denetim dairesinin yanı sıra risk yönetimi ve bazı bölümler yer alıyor. Başkent'in simgelerinden biri olan Türkiye'nin en büyük kamu bankası Ziraat'in ise İstanbul'a taşınma hazırlıkları sürüyor. Hazine yönetimi ve dış ilişkilere ilave olarak bankanın tüm kredi yönetimi de Maslak'taki binaya gitti. Önümüzdeki günlerde bazı birimlerin de taşınabileceği belirtiliyor. Yine Ankara ile özdeşleşen Merkez Bankası'nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Küresel kriz sebebiyle İstanbul'a taşınacaklar listesinden çıkarılan Merkez'in konuyu yeniden gündemine alacağı belirtiliyor. Sermaye Piyasası Kurulu da (SPK) kısa sürede İstanbul'a gitmek için çalışmalarını yürütüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı BDDK gibi SPK'ya da inşaatlarını yapmalarını kendi tercihlerine bıraktı. Kendi binasını yapmak isteyen SPK'ya bu kapsamda yedi aylık proje hazırlama süresi verildi.

Ercan Baysal/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...