maritbet girişmaritbet
Hedef İnşaat sektöründe bir numara olmak!

Hedef İnşaat sektöründe bir numara olmak!

SIGN of the City Awards’ın (SOTC) ödül gecesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce sektöre dair açıklama yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, inşaat sektörünün Çin'in ardından ikinci sırada yer aldığını belirterek, “Türkiye eski Türkiye değil. Öyleyse neden birinci sırada olmalıyım. Ben inşaat sektörüne güveniyorum” diye konuştu.

SIGN of the City Awards'ın (SOTC) ödül gecesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de inşaat ve alt sektörlerinin hızlı gelişimine dikkat çekti. İnşaat sektöründe Çin'den sonra Türkiye'nin ikinci sırada olduğunu belirten Bakan Güllüce, “Türkiye eski Türkiye değil. Müteahhitlerimiz, mühendislerimiz, malzeme sektörümüz yurtdışına bilgi ve teknoloji satacak kadar başarılı. Artık iş yapmadığımız ülke yok. Öyleyse neden birinci sırada olmayalım. Ben inşaat sektörüne inanıyorum ve birkaç yıl içinde bir numara olacağımızı düşünüyorum” dedi.

İnşaat sektöründeki firma ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Güllüce, Türk inşaat malzemelerinin yurtdışında tanıtılmasına aracılık edeceğini ifade etti. Bakan Güllüce, Sign of the City Awards'ın her yıl yapılması önerirken, gayrimenkul projelerinin yurtdışında da tanıtılması gerektiğini kaydetti.

SEKTÖRE DİSİPLİN GELECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sektörü disiplin altına alacak ve işlemleri kolaylaştıracak çalışmalar yaptığını belirten Bakan İdris Güllüce şunları söyledi : “ Atık denetimi arttırarak çevreyi olumsuz etkilenmesine izin vermeyeceğiz. Yapı denetimi yapan kurumlarını denetleyip işini yapmayanları eleyeceğiz. Beton kalitesini de elektronik ortamda kontrol edeceğiz” dedi.

Tüm Türkiye için Mekânsal Stratejik Plan çalışması yapacaklarını belirten Güllüce, müteahhitlik yasasıyla da çürük müteahhitleri sektörden eleyeceklerini dile getirdi. Gayrimenkul sektörünün en önemli gündem maddelerinden olan kentsel dönüşümü de değerlendiren Güllüce, 6.5 milyon konutun yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dönüşüm yasasının genç bir uygulama olduğunu, karşılaşılan sorunları mevzuat ve yönetmelik değişiklikleri ile aşmaya çalıştıklarını belirten Güllüce, “Türkiye'de deprem riski altında olmayan yer yok. Riskli yapıların acil yenilenmesi gerek. 1999 depreminde kurtarma çalışmalarına katıldım ve cesetlerin çıkarılmasına tanık oldum. Bu nedenle deprem riskini ne kadar ciddi olduğunun farkındayım” dedi. Son dönemde gündeme gelen iş kazalarını değerlendiren Bakan Güllüce, inşaat sektöründe çalışanların eğitilmesi için çalışmalara başladıklarını, 2017 sonrasında mesleki yeterliliği olmayanları şantiyelerde görev almayacağını dile getirdi.

Hürriyet 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz"
  • 20.02.2023 14:38

Bakan Kurum: "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...