maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü 2013 yılında netlik istiyor!

Gayrimenkul sektörü 2013 yılında netlik istiyor!

Yılın ilk yarısını durgun geçiren ancak son çeyreğinde büyüme kaydeden gayrimenkul sektörü 2013'te tüm belirsizliklerin ortadan kalkmasını umuyor

 

Yılın ilk yarısını durgun geçiren ancak son çeyreğinde büyüme kaydeden gayrimenkul sektörü 2013'te tüm belirsizliklerin ortadan kalkmasını umuyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de hızla gelişen gayrimenkul sektörünün en dikkat çeken birimlerinden olan markalı konut projeleri, hareketli günler yaşıyor. Gerek kullanılan malzemelerin kalitesi gerek tasarım ve kapsam gerekse çevre duyarlılığı açısından birbiriyle adeta yarış eden ve çıtayı giderek yükselten projeler, toplumun farklı kesimlerinden rağbet görüyor. Konut kredilerindeki faizlerin 2012 yılı sonuna doğru düşmesi bir yatırım aracı olarak konut ve ofis seçimine ağırlık verilmesine neden oluyor.

Yeni yıl beklentileri 2012'nin son ayında Türkiye'nin kredi notunun aıttığı duyuruldu ve konut kredisi faizlerinde bir gerileme yaşandı. Sektör için iyi bir haber olan bu gelişmeyle birlikte şayet 2013 yılının ilk çeyreğinde birçok belirsizlik netlik kazanırsa, yıl, konut sektörü açısından hayli hareketli geçeceğe benziyor. Özellikle hükümetin mütekabiliyet kanunu konusuna eğilmesinin beklendiği sektörde kentsel dönüşüme uyumun hızlandırılması da büyük önem taşıyor.

Kentlerin ve özellikle de İstanbul gibi mega kentlerin hızla büyümesiyle yeni yatırım fırsatları doğuyor. Markalı konut projeleri de bu anlamda büyük dikkat çekiyor. Son yıllarda sıklıkla televizyon reklamları yapmaya başlayan projeler, toplumun farklı sosyal sınıflarına uygun seçenekler sunuyor.

Sağlıklı yapılaşma ve doğayla barışık yaşam Markalı konut projelerinin en önemli özelliği ise pek çoğunun uluslararası düzeyde geçerliliği olan yeşil bina sertifikalarına sahip olmak için girişimlerde bulunması.

Doğayı ve insanı koruyan yaşam alanı seçenekleri sunan bu projelerde enerji tasarrufundan atık yönetimine kadar farklı aşamalar için ciddi yatırımlar yapılıyor. İçinde okuldan hastaneye otelden alışveriş merkezine kadar pek çok farklı yapının bulunduğu bu projeler sosyal tesisleriyle, park alanlarıyla ve spor kompleksleriyle adeta küçük birer kent minyatürünü andırıyorlar. Kentin içinde farklı "çekim merkezleri" oluşturan bu projeler, sahip oldukları yeşil bina sertifikalarıyla uluslararası düzeyde yaşanabilirlik standardını da sağlamış oluyorlar.

Media Cat farmaskop

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor
  • 08.05.2021 10:27

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor

Gayrimenkul sektörü, tam kapanmanın ardından yabancıya gayrimenkul satışında rek ...

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"
  • 11.01.2021 10:17

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 2020 yılını rekorlarla kapatan g ...