maritbet girişmaritbet
Etimesgut, modern evleriyle dikkat çekiyor!

Etimesgut, modern evleriyle dikkat çekiyor!

Enver Demirel, “Modern kent dokusunu tamamlayan ve şehrimizin değerine değer katacak önemli projeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçenin mevcut durumu ve belediye yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Etimesgut'un cazibesini her geçen gün daha da artırdığına işaret eden Demirel, “Etimesgut son yıllardaki gelişimiyle Ankara'nın modern yüzü oldu. Etimesgut'la ilgili modern kent algısı iyice güçleniyor” dedi. 

HER YÖNÜYLE MODERLİK

Başkan Demirel, modern kent algısının sadece konutlaşmayla mümkün olmadığını; sosyal, kültürel, sportif tesislerle yeşil alanların bu süreci tamamladığına işaret ederek; “Üç yılda 45 yeni park inşa ettik. 5 büyük yatırımı sürdürüyoruz, 5 projeye daha başlıyoruz. Etimesgut taşra değil; Ankara'nın modern ve gelişen yüzünü temsil etmektedir” diye konuştu. 


PLANLI BÜYÜYORUZ

Demirel, inşaat sektörünün kalbinin Etimesgut'ta attığını, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesinin Etimesgut olduğunu söyledi. Demirel, şunları kaydetti: “Etimesgut Eryaman bölgesi, modern konutları, örnek şehir planlamaları, parkları, yeşil alanları, sosyal ve kültürel tesis alanlarıyla Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. Yalnız Eryaman bölgesi değil, Elvankent bölgesi de planlı yapılaşmasıyla modern kentleşmeye model oluşturmuştur. İlçemiz modern ve güvenli konutlaşma nedeniyle başkentteki bürokrasinin yaşam alanları tercihinde başı çekiyor. Birçok milletvekili, bürokrat, üst düzey askeri ve yargı üyeleri Etimesgut'ta ikamet ediyor ve mülk ediniyor. İlçenin tercih edilmesinde Etimesgut Belediyesi'nce yapılan sosyal ve kültürel alanlar ile park ve yeşil alanların yoğunluğu önem arz ediyor”. 
Demirel, Etimesgut'un şu anki nüfusunun 450 bine ulaştığını belirterek, ilçe nüfusunun Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 1 milyona ulaşmasını öngördüklerini vurguladı. 

YATIRIMLARLA DAHA DA GÜZELLEŞİYOR 
Başkan Demirel, modern konutlaşmanın belediyenin inşa ettiği sosyal, kültürel ve sportif tesis alanlarıyla birbirini tamamlayarak, ‘Modern Kent' algısını oluşturduğunu kaydetti. Yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi veren Demirel; “Modern konutların inşası, modern kentleşme açısından tek başına yeterli değildir. Onu tamamlayacak olan ve insanımız için cazibe oluşturan; sosyal ve kültürel donatılar, yeşil alanlar, sosyal projeler ve hizmetlerdir. Biz yerel yönetim olarak bu bütünleşme için mücadele ediyoruz. Tüm imkanlarımızı Etimesgut halkının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber ediyoruz. Sosyal ve kültürel proje ve hizmetlerimizle birlikte, 2010 yılı içinde 5 büyük yatırıma başladık. Bu yıl bir kısmını hizmete açarken, bir yandan da başta Kent Meydanı gibi yeni yatırımlara başlıyoruz” dedi.

Ankara Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...