maritbet girişmaritbet
EN ÇOK TALEP ARAPLAR'DAN

EN ÇOK TALEP ARAPLAR'DAN

Fiyatları 100 milyon doları bulan Boğaz yalıları, yabancıların da gözdesi haline geldi. Özellikle Arap ülkelerinden gelen yoğun talebin en son örneği Katarlı bir ailenin bir değil, birkaç gayrimenkulü birden satın alması oldu.

İstanbul'un Boğaz yalıları sadece yerli isimlerin değil, yabancıların da ilgi odağında. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen bu yoğun ilginin en son göstergesi, isminin açıklanmasını istemeyen Katar'ın üst düzey yönetici ailesi oldu.

Katarlı aile, Mütekabiliyet (karşılıklılık) Yasası nedeniyle şirket kurarak bir değil, birkaç gayrimenkul satın aldı.

Yabancıların
Türkiye'ye ilgisini izleyen isimlerden biri olan Sothebys Realty Genel Müdürü Arman Özver, Körfez ülkelerinden gelen ilginin oturum için olduğu kadar yatırım amaçlı olduğunu da ifade ederek, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni yoğun ilginin olduğu ülkeler olarak gösterdi. Ayrıca, Rusya ve Azerbaycan'dan da talep olduğunu dile getiren Özver, yabancıların Boğaz ve yalı tutkusunu şu sözlerle anlattı:

“Körfez ülkelerindeki dev grupların ve bireysel yatırımcıların en büyük tutkusu, Boğaz. Yalıların bir benzeri daha dünyada yok. Sanat eseri gibiler ve fiyatları da çok yüksek. İstanbul da son dönemlerde dünyanın parlayan yıldızı. Mesela geçtiğimiz günlerde Katar'ın üst düzey yönetici ailesinden bir grup, şirket kurarak bazı gayrimenkulleri satın aldı. Yalıya yatırım, prestij göstergesi. Genellikle büyük şirketlerin sahipleri tercih ediyor. Bunlar Boğaz'dan yalı ya da köşk alırken, ailelerin diğer bireyleri ise Nişantaşı gibi lüks semtlerde daha küçük gayrimenkullere yöneliyor.”

Y
ALI KOLEKSİYONU


Diğer yandan, Boğaz'da yılda dört-beş yalının el değiştirmesine rağmen, satışa çıkan ailelerin isimlerini açıklamak istemediklerini söyleyen Arman Özver, kendilerinin de portföyünde yer alan satılık yalıları gizlilik anlaşması nedeniyle yayınlayamadıklarını belirtti. Boğaz yalılarının dünyadaki koleksiyonerlerin de takibinde bulunduğunu anlatan Özver, şöyle devam etti:“Yalıları ve İstanbul'daki nitelikli konutları önemli yatırımcılar koleksiyonuna katıyor. Mesela Miami ya da Güney Fransa'daki konutların birçoğu bu gurupların elinde. Bu yatırımcılar evleri alıp yılın belli dönemlerinde kullanıyorlar. İstanbul daha fazla bu yatırımcıları çekebilir ve bu grupların uğrak yeri olabilir.”

‘Y
ABANCIYA DA BİZ SATARIZ'

Türkiye'de son dönemde gerçekleştirilen konut projelerinin de yabancıya satılması gerektiğini ve bunun için Sothebys gibi uluslararası network'e sahip deneyimli firmalarla işbirliği yapılması gerektiğini söyleyen Arman Özver, 46 ülkedeki 576 ofisleriyle 10 saniye içinde tüm dünyaya ulaşılabilecek bir ağı kullanarak Türkiye'deki gayrimenkulleri tanıtabileceklerini vurguladı. Türk inşaat firmalarından da proje satışı konusunda talep geldiğini ve kısa süre içinde anlaşmaları imzalayacaklarını anlatan Özver, şöyle konuştu: “Dünyada kendini kanıtlamış bir markayız. Büyük Türk projelerinin yurtdışına açılması için her türlü imkânımız var. Anlaşmasını yaptığımız bir projede 2012 yılında satışa çıkaracağız. Mütekabiliyet yasasının kalkmasıyla hızlanacak satışlarda kurumsal kimliğimizle Türk firmalarına doğru yatırımcıları çekebiliriz. Ucuz gayrimenkuller yerine talebe bağlı olarak Türkiye'deki pahalı gayrimenkulleri yabancılara satabiliriz. Bunun en son örneklerinden biri, Zekipaşa Yalısı için
ABD'li bir grubun otel girişimi.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, Temmuz ayında turist sayısında rekor kırdı
  • 29.08.2023 11:16

İstanbul, Temmuz ayında turist sayısında rekor kırdı

İstanbul temmuzda ağırladığı 1 milyon 873 bin 97 kişi ile son 10 yılın aylık baz ...

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Vaniköy Camisi küllerinden doğuyor
  • 11.10.2022 12:59

Vaniköy Camisi küllerinden doğuyor

"Boğazın incisi" olarak nitelendirilen yalı camilerinden 357 yıllık Vaniköy Cami ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...