maritbet girişmaritbet
Efor AVM, Demet Akalın ile açıldı!

Efor AVM, Demet Akalın ile açıldı!

Aksaray’ın en büyük alış veriş ve yaşam merkezi olan Efor AVM’nin resmi açılışı Demet Akalın konseri ile gerçekleştirildi.

Açılış konserine, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekili İlknur inceöz, Efor AVM yetkilileri ve binlerce Demet Akalın hayranı katıldı.

Demet Akalın konseri öncesi Aksaraylı vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Başkan Nevzat Palta, bataklıktan gül çıkarttıklarını belirterek şunları söyledi:

“Efor alış veriş ve yaşam merkezinin öncesini bir hatırlayın. Şöyle 1980 yılları öncesine gittiğiniz zaman burası 60 civarında Aksaraylı kıymetli hemşerilerimiz çocuklarının rızkını keserek bir kooperatif kurmuşlar. Çarşı yapı kooperatifi diye. Fakat maalesef dağ fare doğurdu. Bende çocukluk yıllarımdan hatırlıyorum. Burada istenen bir proje oluşmadı. Zeminde ciddi bir su çıktı ve bodrum katla beraber bir zemin kat yaptılar.Fakat maalesef bu çarşı yapı kooperatifi işlevini yerine getiremedi.Burası uzun yılar terk edilmiş bir şekilde balicilerin, tinercilerin hoş olmayan nahoş insanların mekanı durumuna geldi.30 yıl süre içinde buranın sorunu çözülmedi.

“BURASI YAPILMAZ BU İŞ YARIDA KALIR” DİYENLER GELSİN GÖRSÜNLER

Yıl 2004 Allah nasip etti belediye başkanı olduk.Sizlerin desteği ve dualarıyla.Burası bizim önümüze geldi.Dediler “Başkanım burayı çözelim” epey uğraştık.Bir sürü alternatifler ortaya koyduk.4-5 yıl gibi bir süre buna uğraştık.Ve sonuçta buradaki mal sahibi hemşerilerimizin bize sonsuz güvenleriyle tapularını üzerimize aldık ve ihaleye çıktık.Bir kaç ihale sonuncunda Ali Osman bey dediğimiz Efor alış veriş ve yaşam merkezinin sahibi olan kıymetli kardeşimiz bu ihaleyi aldı.Yıl 2009 Ocak ayı.Bir kış günü kar yağıyordu.Buranın temeli atıldı.Biz buraya temel attığımızda çoğu insan “Bu olmaz.Burası yapılmaz.Bu iş yarıda kalır.”gibi değişik ifadeleri çok kullandılar.Ama Cenabı Allah mahcup etmedi.Ben buradan özellikle mal sahibi hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum.Aksaraylı hemşerilerime bize verdiği destekten dolayı yürekten teşekkür ediyorum.Bu işi yapan müteahhit arkadaşlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum.Yıl 2009-Yıl 2011 şu anda Eylül ayındayız kısa bir süre içinde şu anda gördüğünüz bir teknoloji harikası olan şu muhteşem eseri Aksaray'ımıza kazandırmış olduk.Ben bu açıdan emeği geçen bütün insanlara yürekten teşekkür ediyorum.

Bu projede yaklaşık 65 adet mağaza var. Hepsi marka mağaza. Bütün bunlarla beraber 40 adet konut var.60 civarında da büro var. Bürosuyla, konutuyla, alış veriş ve yaşam merkeziyle 45 bin metre kare kapalı alanıyla Aksaray'ımıza inşallah hizmet vermiş olacağız.Ben şunu söylüyorum bu proje için Bataklıktan gül çıkarttık Bunu özellikle söylüyorum.Burası bataklıktı ve sizlerin desteği ile bu bataklıktan biz gül çıkarttık.Allah nasip etti.

Aksaray'ın 10 bin yıllık bir tarihi var. Bir sürü medeniyetlere beşiklik etmiş. İslam medeniyeti, Hıristiyanlık veya diğer medeniyetlere beşiklik etmiş. Tarihi ve kültürü ile çok önemli bir şehir. Onun için Aksaray'ımızın gelişmeye, çağdaşlaşmaya, modernleşmeye çok daha fazla hakkı var.

Şöyle 8-10 yıl içerisinde baktığımız zaman en son yapmış olduğumuz bu eserle beraber Aksaray'ımız modernleşiyor, çağdaşlaşıyor. Daha yaşanabilir bir şehir haline geliyor. Sanayisiyle, üniversitesiyle, altyapısıyla, yapılan belediye hizmetleriyle beraber Aksaray Anadolu'nun parlayan bir yıldızı olmaya namzettir.

"BUNDAN SONRA BAŞKA İLLERE KAÇAMAK YAPMAK YOK"

Ben şunu iyi biliyorum ki maalesef üzülerek söylüyorum sevgili Aksaraylı hemşerilerimiz Konya'ya, Kayseri'ye, Ankara'ya, Nevşehir'e alış veriş yapmak için kaçamak yapıyorlar. Bundan sonra kaçamak yapmak yok. İşte önümüzde en son teknoloji ile yapılan alış veriş merkezimiz var. Bırakın siz oralara gitmeyi inşallah bundan sonra Nevşehir'den Kayseri'den gerekirse Konya'dan, çevre ilçelerden ve beldelerden buraya alış veriş yapmaya insanlarımız gelecek. Onun için burası Aksaray'ın yüz akı oldu. Aksaray'ın bir ufku ve temiz bir alnı oldu. Bu alış veriş merkezimizin Aksaray'ımıza, Aksaray'da yaşayan insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Milletvekili İlknur İnceöz de yaptığı konuşmada Efor AVM ‘nin Aksaray'a kazandırılması konusunda gösterdiği gayretten dolayı Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya teşekkür ederek şunları söyledi “Hakikaten burası özellikle hanım kardeşlerimizin önünden geçmekten korktuğu bir alandı. Ama bugün çok nezih bir yaşam alanı. Sizlerle buluşturuldu. Değerli Belediye Başkanımıza bu süreçte gösterdiği emek için gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Efor'un yetkililerine de teşekkür ediyorum. Çok kısa sürede bu alanı Aksaray'ın hizmetine sunmak için çok çalıştılar. Aksaray'ımıza bu güzel mekân hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel yaşam alanını modern şehir olma adına Aksaray'ımıza kazandıran başta başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum”

Yapılan konuşmaların ardından dans gösterileriyle başlayan şovlar yerini Demet Akalın konserine bıraktı. Saat 22.00 de sahneye çıkan Ünlü sanatçı Akalın, söylediği birbirinden güzel şarkılarla Aksaraylı hayranlarını coşturdu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çetmen Mobilya'nın yeni marka yüzü Demet Akalın oldu!
  • 06.01.2022 12:42

Çetmen Mobilya'nın yeni marka yüzü Demet Akalın oldu!

Mobilya sektöründe 60. yıla girecek olan Çetmen’in yeni marka yüzü Demet Akalın ...

Çetmen Mobilya'nın Demet Akalın'lı reklam filmi!
  • 25.01.2017 12:27

Çetmen Mobilya'nın Demet Akalın'lı reklam filmi!

Çetmen Mobilya'nın reklam yüzü ünlü şarkıcı Demet Akalın oldu. ...