maritbet girişmaritbet
CMEC dünyadaki ilk tanıtım toplantısını Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı!

CMEC dünyadaki ilk tanıtım toplantısını Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı!

CMEC (China Machinery Engineering Corporation), dünyadaki ilk tanıtım toplantısını 17 Eylül 2013 Salı günü Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı

Dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan ve 2012'den beri Hong Kong Borsası'nda işlem gören Çin Makine Mühendislik Şirketi CMEC (China Machinery Engineering Corporation), dünyadaki ilk tanıtım toplantısını 17 Eylül 2013 Salı günü Çırağan Palace Kempinski Otel'de yaptı.

CMEC Türkiye Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CMEC Başkanı Zhang Chun şunların altını çizdi: 

“Yaklaşık 30 yıl önce temsilcilik ofisimizi açarak adım attığımız Türkiye'de hidroelektrik, termik santraller ve madencilik alanlarında başarılı projeleri hayata geçirdik. Hem DSİ ve TKİ gibi güçlü kamu kuruluşlarıyla hem de 2000'lerden itibaren özel sektör ile dünyada örnek gösterilen ve ödüller alan projeleri işbirliği içinde tamamladık. Bu projelerde zaman zaman uygun finansman imkanlarını da beraberimizde getirdik ve Çin kredisi kullandırdık.

Türkiye bizim için kendisi müthiş bir potansiyel olmakla beraber aynı zamanda bölgedeki konumu itibari ile de çok önemli bir ülke. Bu sebepledir ki dünya tanıtım toplantılarımıza Türkiye'den başladık.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle ve proje finansman imkânlarımızla, “kazan-kazan” modeliyle sizlerle işbirliği yapmaktan ve yatırımlarımızla Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmaktan onur duyacağız” dedi.

CMEC'in Türkiye Öyküsü
 
1984 yılında, CMEC Türkiye'de bir temsilcilik ofisi açarak ilk adımını atmış oldu. CMEC Türkiye'de DSİ (Devlet Su İşleri) için çeşitli ölçekteki hidro-enerji projelerini başarıyla tamamladı. 1994'te, Türkiye Kömür İşletmeleri için, yurtiçinde imal edilen 18 milyon dolarlık iki kapsamlı kömür madeni ekipmanını kapsayan projede Türkiye'de ilk kez Çin kredisi kullanıldı. 

2001 yılından itibaren ise Türkiye'de çok sayıda termo-enerji projesinin yanı sıra bugüne kadar toplamda 12 üniteyi bulan projeyi de gerçekleştirdi. Türkiye'de tamamlanan enerji santrallerinin toplam kapasitesi 2.000 MW'a ulaştı. Halen 1.000 MW'ın üzerinde toplam kapasiteye sahip enerji santralinin inşaatı devam etmektedir.

Bunlara ek olarak CMEC 2003 yılında Türkiye'de alkali maden işlemesi ile enerji santrali için bir EPC sözleşmesi imzalayarak dünyaya öncülük eden bir proje modeline imza attı.  

1978 yılında kurulan ve Çin Ulusal Makine Endüstri Kuruluşu'nun da üyesi olan CMEC, 1984 yılından beri Türkiye pazarıyla ilişkilerini geliştirdi. CMEC aynı zamanda Türkiye-Çin ticari ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağladı. 

Kısaca CMEC hakkında:

Çin'in ilk büyük mühendislik ve ticaret şirketi olan CMEC, geçen 35 yıl içinde yeniden yapılandı. Ana faaliyet alanı müteahhitliğin yanı sıra CMEC mühendislik, ithalat-ihracat, uluslararası fuarcılık, elektrik-elektronik, haberleşme, tesis yapımı ve madencilik konularında 150'den fazla ülkede taahhüt ve hizmet tedarik etmektedir. 

Günümüzde temel faaliyet alanı olarak proje mühendisliği ve ticaret olan büyük ölçekli uluslararası bir kuruluş gücüne erişen CMEC anahtar teslimi projelerde proje finansmanı da sağlamaktadır. 

Toplantı daha sonra “Çin İhracat Kredi Sigortaları, Politikalar ve Uygulamaları”, “FDI ve Proje Finansmanı Konusunda Rapor”, “Türk Enerji Piyasası Hakkında Rapor” ve “Kömür Kimya Endüstrisi Üzerine Özel Bir Analiz” başlıklarını kapsayan konuların anlatılmasıyla CMEC Türkiye Tanıtım Toplantısı sona erdi. 

CMEC: Başarıya Giden Yoldaki Ortağınız  

China Machinery Engineering Corporation (CMEC); yeniden yapılanmanın bir parçası olarak China National Machinery & Equipment Import & Export Corporation'ın üzerine inşa edildi. 1978 yılında kurulan CMEC Çin Ulusal Makine Endüstri Kuruluşu'nun üyesidir, hisseleri de 12 Aralık 2012 tarihinden beri Hong Kong Borsası'nda işlem görüyor. 

Çin'in ilk büyük mühendislik ve ticaret şirketi olarak CMEC geçen 35 yıl içinde ticari faaliyet biçimini başarıyla yeniden şekillendirdi. Günümüzde ise temel faaliyet alanı olarak proje mühendisliğiyle ve ticaretle uğraşan büyük ölçekli uluslararası bir kuruluşa dönüştü. Ana faaliyet konusu mühendislik sözleşmeleri alımı olan CMEC, Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme), ticaret ve uluslararası hizmetlere büyük önem veriyor. CMEC; mühendislik sözleşmelerinden ticaret ithalat-ihracatına, mühendislik tasarımından uluslararası ihalelere, fuar lojistik hizmetlerinden gayrimenkul yönetimine kadar çok yönlü bir iş yapısına sahiptir. 

CMEC; Türk pazarı ile ilişkilerini 1984 yılından bu yana sürekli geliştirdi. Pazara basit işbirliği projeleri ile giren CMEC geçen süre içinde Türkiye'de önemli bir marka konumuna geldi. CMEC Türkiye'de başarı için uzun bir yol katetti. Çin ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine büyük ölçüde katkı sundu. 

Hidrolik-enerji Projesi: CMEC'in Türkiye'de ilk kez Sahneye Çıkışı 

Türk pazarına uzun bir süre Batı'nın ürün ve teknolojileri hakim oldu. Bu süre içinde insanlar Çin ürün ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olamadı. Bu durum, tüketicilerin zihninde Çin kuruluşları, Çin malı ürün ile hizmetleri hakkında şüphe ve endişeler oluşmasına yol açtı. Ancak bu zorluklar CMEC'i yıldırmadı, tam tersine kendisine en üst düzeyde güvenle hedeflerinin peşinde koşmaya devam etti.  

1984 yılında, CMEC Türkiye'de bir temsilcilik ofisi açtı. Bu girişim pazara girmek için ilk adım oldu. CMEC Türkiye'de DSİ (Devlet Su İşleri) için çeşitli küçük ölçekli hidro-enerji projelerini başarıyla tamamladı. 1994'te, CMEC Türkiye Kömür İşletmeleri için, yurtiçinde imal edilen 18 milyon dolarlık iki kapsamlı kömür madeni ekipmanını kapsayan bir projeyi üstlendi. Türk tarafı, bu projede ilk kez Çin tarafının kredisini kullanmayı kabul etti. Bu işlem Çin finans kuruluşlarının Türk şirketlerine ticari borç teklif etmesine örnek oluşturdu. Kömür madeni ekipmanlarının düzgün çalışması, CMEC'in Türkiye'de iyi isim yapmasında önemli ölçüde katkıda bulundu. 

Kömür yakıtlı Enerji Santralleri: CMEC Markası için kilometre taşları

2001 yılında, denizaşırı enerji pazarlarındaki avantajlı kaynaklarından faydalanan CMEC; Türkiye'nin termo-enerji pazarına adım attı. 135 MW'lık kömür-yakıtlı enerji santralinin inşaatı için bir yerel yatırımcı ile sözleşme imzaladı. Enerji santralinin ilk ünitesi teslim edildi ve hizmete girdi. Bu teslimat CMEC'in Türkiye'de daha fazla gelişmesi için sağlam bir temel oluşturdu. 

2007 Mart ayında 600 MW'lık süperkritik kömür-yakıtlı enerji santrali için imzalanan EPC sözleşmesi de önemlidir. Çünkü CMEC; Çin'in ilk denizaşırı 600 MW'lık süperkritik enerji santrali projesini gerçekleştirdi. Bu enerji santrali, verimlilik, enerji korunumu ve çevre dostu olma açısından giderek artan talebi karşılıyor. 600 MW'lık enerji santralı çalışmaya başlar başlamaz, diğer Türk işadamlarının dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca bu proje 2012'de, Çin'in en büyük ödülü olan, denizaşırı enerji üretimi projeleri arasında mükemmel tasarımı nedeniyle verilen ilk Luban (Denizaşırı Projeler) Ödülü'nü kazandı. Bu başarı, kalkınmakta olan ülkelerdeki müşterilerin CMEC'e olan güvenlerini daha da pekiştirdi. 

30 yılı aşkın özenli bir çabanın sonucunda, CMEC Türkiye'de çok sayıda termo-enerji projesinin yanı sıra, bazı diğer projelerini de üstlendi. Bugüne kadar toplamda 12 üniteyi bulan proje gerçekleştirdi. Bunlar arasında 10,5 MW'dan 135 MW'a kadar, 350 MW'dan 600MW'a kadar kömür-yakıtlı süperkritik projeler bulunuyor. Tamamlanan enerji santrallerinin toplam kapasitesi 2.000 MW'a ulaştı. Halen 1.000 MW'ın üzerinde toplam kapasiteye sahip enerji santrallerinin inşaatı devam ediyor.  

Alkali Madenciliği: Uzmanlaşmış Hizmet Ödül Kazanıyor 

Doğal alkalinin dünyadaki rezervi sınırlıdır. Buna karşılık Türkiye, yüksek kalitede bol rezervleri ile övünüyor. 1970'lerden itibaren Türkiye'nin rezervleri ilk kez tespit edildiği zaman Batılı şirketler fizibilite çalışmaları, arama ve pilot madenciliğine başladı. Bununla birlikte karmaşık coğrafi koşullar maden faaliyetlerini son derece zorlaştırdı. Sonuçta rezervlerin madencilik açısından uygun olmadığı kabul edildi. 

2001 yılında, bir Türk müşteri, CMEC'in doğal alkalin madenciliği ve işlenmesi için gereken teknolojiye sahip olduğunu işitip, CMEC'le temasa geçti. Uzun süren teknik ve ticari görüşmelerin ardından, Batılı rakiplerin şiddetli rekabetine rağmen ihaleyi CMEC kazandı. 2003 yılında, alkali madencilik ve işlemesi ile enerji santrali için bir EPC sözleşmesi imzalandı. Proje; ham madde madenciliğinden derinlemesine işlemeye kadar tüm endüstriyel zinciri kapsıyor. Burada dünyaya öncülük eden bir proje modeli benimsendi. Ayrıca, dünyanın en büyük doğal alkali madencilik projesini tamamlamak için en ileri sondaj teknolojileri kullanıldı. Bu projeyi başaran CMEC; Çin'in kimyasal teknolojisi, ekipmanları ve mühendislik ekibine önderlik edebilecek seviyede olduğunu kanıtladı.  

Alkali maden projesi, sahipleri tarafından yüksek ölçüde değerlendirildi. Bu projeyi bir dizi kapsamlı kömür madenciliği projeleri, sodyum karbonat ve sodyum bikarbonat imalat tesisleri, komple çimento ekipmanları ile atölye projeleri izledi.  Tüm bunlar CMEC'in Türkiye'deki konumunu sağlamlaştırmasına yardımcı oldu.
Geleceğe bakış: Yatırımla birlikte Kazan-Kazan ilkesine dayalı İşbirliği için Mücadele

CMEC 30 yıl içinde yüksek proje tamamlama oranı ve doğru işletimlerle kendisini kanıtladı. Tasarım, imalat ve inşaat kapasiteleri sayesinde, müşterilerin takdirlerini aşama aşama kazandı. CMEC bugüne kadar 2 milyar dolar tutarında projeyi tamamladı. 1 milyar dolar tutarında devam eden projeler için de kollarını sıvadı.  

CMEC Ankara'da temsilcilik ofisini oluşturup, bir proje şirketi kurdu. Türkiye'deki projelere daha iyi destek verip, müşterilerimize daha etkili hizmet verebilmek amacıyla İstanbul'da bir proje ofisi kurduk. Hızlı yedek parça tedarik sistemi ile birlikte bir işletim ve bakım şirketi kurmayı planlıyoruz.  

CMEC önümüzdeki dönemde, Türkiye'deki yatırımlarını artıracak. Türk müşterilerine daha kapsamlı, daha elverişli ve daha iyi hedeflenmiş hizmetler sunacak. Örneğin, daha rekabetçi finansal çözümler, düşük emisyon, yüksek rekabet gücüne sahip optimize edilmiş teknik çözümler sunacağız. Banka ve sigorta kuruluşlarıyla ortaklıklar oluşturup, müşterilerimizi CMEC'in güçlü finansal kapasitesinden yararlandıracağız. Ayrıca, kendi yatırımlarımızı yapmak için bazı uygun projeleri seçeceğiz. Türkiye'de CMEC için daha geniş ufukların açılması için stok bulunduracağız. 

Türk pazarındaki konumumuzu daha da genişletmek amacıyla, 17 Eylül 2013 tarihinde, “CMEC: Başarıya giden yoldaki ortağınız” başlıklı tanıtım kampanyamızı İstanbul'da başlatılıyoruz. Bu önemli etkinliğe CMEC Başkanı Zhang Chun'un önderlik ettiği bir heyet katılacak. Tanıtım etkinliğine, stratejik ticari faaliyetler, yatırım, finans, mühendislik teknolojisi ve proje yönetimi konularında uzmanlar da katılıyor.  

Tanıtım etkinliğine, Türk işadamları, Türkiye ve komşu ülkelerdeki CMEC müşterileri, Çin Büyükelçiliğinin görevlileri ile Türkiye'de danışmanlar da davet edildi.

Etkinlikte katılımcılara, CMEC'in geçmişinden geleceğe bakışına, Türkiye'deki stratejisinden pazara yönelik yoruma kadar geniş yelpazede bilgiler sunacağız. Türk pazarını hedef alan özel bir oturum düzenliyoruz. Bu oturumda CMEC'in yatırım ve finansal faaliyetleri ile Çin'in uluslararası yüklenicilik işleri tanıtılacak. Ayrıca ticari işbirliği için tartışma oturumları düzenlenecek. CMEC etkinliğe, Çin bankaları, ihracat, kredi ile sigorta kuruluşlarından konukları konuşma yapıp, finans ve kredi sigortası çalışmasıyla ilgili olarak da tanıtım yapmaları için davet etti. 

CMEC, somutlaşan yaratıcılık olarak özetlenebilecek temel prensibiyle, Türkiye'nin kalıcı kalkınma ortağı olmayı hedefliyor. CMEC; yüksek katma-değerli ve yüksek geri-dönüşlü hizmetlerine devam etmeyi taahhüt ediyor. Türk ortaklarla birlikte kazan-kazan ilkesine dayalı sonuçları elde etmek için çaba harcıyoruz. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkiler açısından parlak bir gelecek yaratmayı umut ediyoruz.

CMEC – TÜRKİYE REFERANSLARI

TERMİK SANTRAL PROJELERİ: 

?    CFB Termik Santrali (1x135 MW)– BİGA
CFB Termik Santrali (2x135 MW)– BİGA

?    Güç Santrali (1x135 MW) CFB Termik Santrali– SİLOPİ 
Güç Santrali (2x135 MW) Asfaltit Yakıtlı CFB Termik Santrali, II. Aşama – SİLOPİ

?    ETİ SODA Kojenerasyon Güç Santrali Projesi
(2x10.5 MW, CFB Termik Santrali)

?    İÇDAŞ (1x600 MW) Süper Kritik Güç Santrali 


KÖMÜR YAKITLI SANTRAL PROJELERİ:

?    EREN (2x600 MW) Süper Kritik Kömürle İşletilen Güç Santrali

?    AYAŞ (1x600 MW Sınıfı Süper Kritik Kömürle İşletilen Güç Santrali

?    İZDEMİR (1x350 MW) Süper Kritik Kömürle İşletilen Güç Santrali

www.cmec.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CMEC dünyadaki ilk tanıtım toplantısını Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı!
  • 18.09.2013 15:00

CMEC dünyadaki ilk tanıtım toplantısını Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı!

CMEC (China Machinery Engineering Corporation), dünyadaki ilk tanıtım toplantıs ...