maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Berlin Başkonsolosluğu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Berlin Başkonsolosluğu...

Berlin Başkonsolosluğu'nda başlatılan tapu ve kadastro işlemleri başarılı bir şekilde devam ediyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Berlin Başkonsolosluğu'nda başlattığı tapu ve kadastro hizmetlerini başarılı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Bu uygulama dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü   03 Nisan 2014 tarihinde Berlin Başkonsolosluğu'nda başlattığı uygulama ile devletin kasasına 46 bin Euro gelir aktardı.

Berlin'de bu hizmetin verilmesi ile birlikte Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar Türkiye'ye gelmelerine gerek kalmadan işlemlerini Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğine başvurarak yapabiliyor.

Bu uygulama sayesinde Almanya'da yaşayan bir vatandaş İstanbul'da bulunan bir taşınmazı(Türkiye'nin her yeri için geçerli bir uygulama) satın almak istediğinde (alıcı ve satıcının aynı anda Berlin Başkonsolosluğunda bulunmaları halinde) İstanbul'a gelmesine gerek olmaksızın Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğine başvurarak satış işlemini yapabiliyor.

Satış işleminin yanında intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğinden yapılabiliyor.

İşlem yapılmaya başlandığı günden itibaren yüzlerce kişiye taşınmazları ile ilgili danışmanlık hizmeti verildi. 50 tapu işlemi yapıldı. Bugüne kadar Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğince devletin kasasına 46 bin Euro gelir aktarıldı.

Berlin'de verilen bu hizmet ile birlikte ülkemize gelerek taşınmazları ile ilgili işlemlerini yapmak için izin dönemlerini bu işlerle geçirmek zorunda kalan vatandaşlar uygulamadan çok memnun olduklarını ve uygulamanın en kısa zamanda yaygınlaşmasını istediklerini dile getiriyorlar. Çünkü uygulama ile maddi manevi zorluklar ile mevzuatı bilmemekten kaynaklı sorunlarında önüne geçiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Berlin Başkonsolosluğu...
  • 30.09.2014 11:07

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Berlin Başkonsolosluğu...

Berlin Başkonsolosluğu'nda başlatılan tapu ve kadastro işlemleri başarılı bir şe ...