maritbet girişmaritbet
Bursa'da emlak dolandırıcılığı!

Bursa'da emlak dolandırıcılığı!

Kendilerini inşaatçı olarak tanıtıp, fotoğraflarını çektikleri daireleri satarak çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları belirlenen zanlılar yakalandı

Bursa'da, kendilerini bir inşaat firmasının sahibi olarak tanıtıp, fotoğraflarını çektikleri daireleri internet üzerinden satarak çok sayıda vatandaşı 5 milyon lira dolandırdıkları belirlenen 3 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, ev almak isteyen S.G, internetten satılık ev aramaya başladı. Merkez Nilüfer ilçesinde inşaat halindeki bir sitede satılık olduğu belirtilen daireyi beğenen S.G, internetteki iletişim bilgilerini kullanarak, kendisini inşaat firmasının sahibi olarak tanıtan bir kişiyle irtibat kurdu.

S.G, kendisine inşaatı gezdiren A.T. (41) ile daireyi satın almak için 225 bin lira karşılığında anlaştı. F.Ü. ile merkez Osmangazi ilçesindeki ofiste sözleşme imzalayan S.G, paranın 128 bin lirasını şüphelilere verdi.

Daha sonra satın aldığı daireyi gezmek için gittiği inşatın güvenliğinden sorumlu kişiyle konuşan S.G, durumdan şüphelendi. Bekçiden aldığı numarayla inşaatın gerçek sahibi S.Y'yi arayan S.G, dolandırıldığını anlayınca polise haber verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda F.Ü. (32), S.K. (42) ve A.T'nin (41) merkez Osmangazi ilçesinde bir büro tuttuğunu belirledi. Merkez Nilüfer ilçesinde inşaat halindeki binaların fotoğraflarını çekip, bir internet sitesinde yayınladığı tespit edilen şüphelilerden S.K'nin müşterilere kendisini inşaat firmalarının patronuymuş gibi tanıttığı, emlakçı F.Ü. ve A.T'nin de binaları dolandırdıkları kişilere binaları gezdirdikleri ortaya çıktı. 

Çok sayıda vatandaşı yaklaşık 2 yılda 5 milyon lira dolandırdıkları belirlenen şüphelilerden S.K, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

F.Ü. ve A.T. ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

Bu arada, şüphelilerin daha önce birçok kez aynı suçlamayla gözaltına alındıkları ancak resmi sözleşme yaptıkları için serbest kaldıkları öğrenildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aynı daireyi birden fazla kişiye satarak 120 kişiyi dolandırdılar
  • 30.01.2017 09:05

Aynı daireyi birden fazla kişiye satarak 120 kişiyi dolandırdılar

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö. aynı daire ...

'Emlakçıyım' deyip ucuz arsa vaadiyle dolandırdı
  • 10.12.2016 12:05

'Emlakçıyım' deyip ucuz arsa vaadiyle dolandırdı

Bursa'da, kendisini emlakçı olarak tanıtıp, vatandaşları ucuza arsa temin edeceğ ...

FETÖ'nün 19 milyon dolarlık emlak dolandırıcılığı!
  • 12.10.2016 13:30

FETÖ'nün 19 milyon dolarlık emlak dolandırıcılığı!

Amsterdam & Partners, ABD'nin Ohio etaletinde FETÖ'nun okullarının 19 milyon dol ...

Bursa'da emlak dolandırıcılığı!
  • 07.06.2016 15:13

Bursa'da emlak dolandırıcılığı!

Kendilerini inşaatçı olarak tanıtıp, fotoğraflarını çektikleri daireleri satarak ...

İzmir'deki müteahhit 'temelden' dolandırdı
  • 13.01.2016 10:32

İzmir'deki müteahhit 'temelden' dolandırdı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde müteahhitlik yapan iki kişinin aynı daireleri 4-5 ki ...