maritbet girişmaritbet
Bülent Arınç: Milli Gençlik Vakfı’na 100'den fazla gayrimenkulünü iade ediyoruz!

Bülent Arınç: Milli Gençlik Vakfı’na 100'den fazla gayrimenkulünü iade ediyoruz!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemlerinde af konusunun olmadığını belirterek, "Çözüm sürecinin güçlü aktörlerinin hiçbirisinde bir af dile gelmemiştir veya konuşulmamıştır. Şu anda da böyle bir şey söz konusu değildir" dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemlerinde af konusunun olmadığını belirterek, "Çözüm sürecinin güçlü aktörlerinin hiçbirisinde bir af dile gelmemiştir veya konuşulmamıştır. Şu anda da böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de ırkı, dinsel kökeni, mezhebi ne olursa olsun herkes için demokratik talepleri yerine getirme gibi bir görevlerinin olduğunu ifade eden Arınç, "Bunun için mesela son paket diyebileceğimiz veya süreç içerisinde en son paket diyebileceğimiz bir şeyin de hazırlıklarını bitirdik. Bunları beğenmeyeceklerdir veya 'Dağ fare doğurdu' diyeceklerdir ama biz beğensinler diye yapmıyoruz bunu. Bunun zamanı geldi, şu anda buna ihtiyaç var diyerek yapıyoruz" diye konuştu.

-"5 sene, on sene evvelinin Türkiyesi hiç değiliz"

Paketin içeriğine ve bir sürprizin olup olmadığına ilişkin sorular üzerine ise Arınç, kimin hangi sürprizi beklediğini bilmediğini söyledi. Arınç, "Zannediyorum Sayın Atalay, 'Hayal bile edemedikleri bazı düzenlemeler yapacağız' deyince biraz da merak konusu oldu. O mutlaka başında, önünde çok olumlu cümleler söylemiştir. Tek başına böyle 'Hayal edilemeyecek düzenlemeler' denirse herkes biraz daha çıtayı yükselttiğimizi zannedebilir" diye konuştu.

Söz konusu paketin Türkiye'nin demokratikleşme çıtasını nereye getireceğinin sorulması üzerine Arınç, şu yanıtı verdi:

"Standartlarımızı çok daha yukarılara artıracak. Şimdi 5 sene, on sene evvelinin Türkiyesi hiç değiliz. 1999 öncesinin Türkiyesi hiç değiliz. En son 'Torba Kanun' dediğimiz çok maddeli kanun içerisinde bile yaptıklarımız bambaşka şeyler var. Mesela o süreç içinde 1990'dan günümüze kadar, hemen hemen 20 yıldan fazla bir süreç içerisinde, kapatılmış, dağıtılmış veya dağılmalarına karar verilmiş tüm vakıflara yeniden hayat verdik. Bunların içinde Milli Gençlik Vakfı da var, Zehra Vakfı da var, başka vakıflar da var. Çok kıymetli olan gayrimenkullerini de iade etmek şartıyla. Bu başlı başına bir devrimdir. Kimse bunu yapabileceğimizi düşünmüyordu. 'Mahkeme kararıyla kapatılmış kardeşim sen bunu tekrar açamazsın' diyorlardı. Bin lira koyarak eski kurucularının, eski adla vakıf kurabileceklerini kanun şartına bağladık. Şimdi herkes bayram ediyor. Milli Gençlik Vakfı ki bizim de zamanında içinde bulunduğumuz, bazı hizmetlerine katıldığımız özellikle gençlere yönelik çok faydalı hizmetlerini bildiğimiz ve gördüğümüz bir vakıf o şartlar içerisinde maalesef kapatılmıştı. Şimdi biz onun herhalde yüzden fazla gayrimenkulunü iade ediyoruz."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bülent Arınç: Milli Gençlik Vakfı’na 100'den fazla gayrimenkulünü iade ediyoruz!
  • 27.08.2013 11:09

Bülent Arınç: Milli Gençlik Vakfı’na 100'den fazla gayrimenkulünü iade ediyoruz!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemlerinde af konusunun olmadığını belirter ...