maritbet girişmaritbet
Boydak Porta ile Esenyurt'a mobilya şehri kuracak!

Boydak Porta ile Esenyurt'a mobilya şehri kuracak!

Türkiye'nin mobilya devi Boydak ile Alman mobilya şirketi Porta, İstanbul Esenyurt'ta 301 bin dönümlük araziye dev bir mobilya üssü kuracak

Türkiye'nin mobilya devi Boydak ile Alman mobilya şirketi Porta, İstanbul Esenyurt'ta 301 bin dönümlük araziye dev bir mobilya üssü kuracak. 450 bin metrekare kapalı alan olarak planlanan 4 katlı alışveriş merkezinde mobilya üretici ve satıcıları bir arada olacak. Yaklaşık 2 bin dükkânın planlandığı merkez için mobilyacıların sıraya girdiği belirtiliyor.

Son yıllarda yurtiçi ve yurtdışında yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin en büyük holdingleri arasına giren Kayserili Boydak, dev bir yatırım için kolları sıvadı. İstikbal, Bellona ve Mondi gibi büyük markaları bünyesinde barındıran Boydak, Avrupa'nın önde gelen mobilyacılarından Alman Porta Möbel ile İstanbul Esenyurt'ta 301 bin dönümlük araziye dev bir mobilya üssü kuracak. Avrupa'nın sayılı mobilya alışveriş merkezlerinden biri olması beklenen ve 450 bin metrekare kapalı alan olarak planlanan 4 katlı alışveriş merkezinde mobilya üretici ve satıcıları bir arada olacak.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan TEM Otoyolu'nun kenarında inşa edilecek mobilya alışveriş merkezinin projesi hazırlandı. 2 bine yakın dükkânın bulunacağı alışveriş merkezinde mobilya üreticileri ve satıcıları bir arada olacak. Vatandaşa birçok alternatifin sunulacağı merkezde yer almak için onlarca tanınmış marka şimdiden dükkân kiralamak için çalışmalara başladı. Alışveriş merkezine İstanbul'un her yerinden ulaşım sağlanabilecek. Metrobüs ve İstanbul'un önemli merkezlerine otobüsle ulaşım için tesis içine 16 bin metrekarelik İETT otobüs garajı planlandı. Park sorununa çözüm için alışveriş merkezine misafirlerin kullanacağı 1.000 araçlık otopark yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarında Esenyurt'ta inşa edilmesi planlanan mobilya alışveriş merkezinin plan raporu görüşüldü. 301 bin metrekare yüzölçümüne sahip ve PORTAŞ İnşaat Yatırımları Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına kayıtlı arazi sanayi alanı ilan edildi. Plan raporu ile araziye 1,5 emsal izni verildi. PORTAŞ İnşaat ortakları Boydak ve Porta Möbel'in arazi üzerine mobilya üssü kurmayı planladığı öğrenildi. 450 bin metrekarelik dev mobilya alışveriş merkezinde sektörün tüm önemli aktörleri yer almaya hazırlanıyor.

Mobilya alışveriş merkezinin kurulacağı alan TEM Otoyolu'nun hemen yanı başında bulunuyor. Bireysel ulaşımın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve E-5 üzerinden rahatlıkla yapılabileceği alışveriş merkezine toplu ulaşım araçlarıyla gelmek de çok rahat olacak. Bölgeye toplu ulaşımın rahatlıkla sağlanabilmesi için 16 bin metrekarelik İETT otobüs garajı yapılması istendi. Alışveriş merkezinin yapılacağı arazinin yaklaşık 1 kilometre yakınında bulunan E-5 TEM Haramidere bağlantı yolu üzerinde Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs hattına özel otobüs hattı konulacak. Ayrıca kentin önemli ulaşım merkezlerinden Taksim, Yenibosna, Mecidiyeköy, Bakırköy, Beylikdüzü ve Eminönü'nde yeni otobüs hatlarıyla alışveriş merkezine toplu ulaşım imkânı sunulacak.

Temelleri 1957'de Kayseri'de atılan Boydak Holding'in ise mobilyadan kimyaya çok sayıda sektörde 11 bin çalışanı bulunuyor. 2008 cirosu 3,3 milyar lira olan holding, 110 ülkeye de ihracat yapıyor. Boydak'ın Avrupa'da 52 mobilya mağazası bulunuyor. Wilhelm Fahrenkamp ve Hermann Gartner tarafından 1965'te kurulan Porta Möbel ise ilk önce bir mobilya deposu olarak işe başlamış. Zamanla bir mağazalar zinciri halini alan şirket, bugün 5 binin üzerinde çalışanı ve çok sayıda mağazasıyla Avrupa'nın önde gelen mobilya firmaları arasında yer alıyor. PORTAŞ İnşaat Yatırımları Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Boydak ve Alman Porta Möbel'in ortaklığıyla kurulmuş bir şirket. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve üst yöneticisi (CEO) Memduh Boydak yürütüyor. Yönetim kurulunda ise Boydak Yönetim Kurulu üyeleri Bekir ve Yusuf Boydak ile birlikte Porta Möbel'in sahipleri Birgit Gartner ve Achim Fahrenkamp, Porta Möbel'in CEO'su Kurt Jox bulunuyor.

Yasin Kılıç/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TMSF Başkanı'ndan Dumankaya açıklaması
  • 08.05.2018 14:20

TMSF Başkanı'ndan Dumankaya açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal Kayseri'de Boydak Holding' ...

Doğtaş, Boydak'ın markalarına talip!
  • 01.01.2017 09:16

Doğtaş, Boydak'ın markalarına talip!

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "Tamamını değil ama Boydak'ın Bellona ...

Terörün bitmesiyle Doğu'daki kentlerin OSB'leri şantiyeye döndü!
  • 28.05.2013 09:27

Terörün bitmesiyle Doğu'daki kentlerin OSB'leri şantiyeye döndü!

Çözüm süreci ile artan yatırım talebine cevap vermek isteyen Doğu ve Güneydoğu k ...

Fransız Conforama ve Alman Porta Türkiye'de mobilya pazarına giriyor!
  • 10.01.2013 10:19

Fransız Conforama ve Alman Porta Türkiye'de mobilya pazarına giriyor!

Türkiye konut pazarının büyümesi, genç nüfus ve canlılığı süren ekonomi global p ...

Boydak Porta ile Esenyurt'a mobilya şehri kuracak!
  • 23.06.2012 11:34

Boydak Porta ile Esenyurt'a mobilya şehri kuracak!

Türkiye'nin mobilya devi Boydak ile Alman mobilya şirketi Porta, İstanbul Esenyu ...

Boydak, Boyteks Halı'yı açtı!
  • 22.06.2012 11:14

Boydak, Boyteks Halı'yı açtı!

Kayseri merkezli sanayi devi Boydak, şimdi de halıya yatırım yaptı ...