maritbet girişmaritbet
BEST 13 Fuarı’nda ücretsiz LEED Green Associate Eğitimi verilecek!

BEST 13 Fuarı’nda ücretsiz LEED Green Associate Eğitimi verilecek!

Küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğal kaynakların azalması enerji tasarrufu sağlayan yeşil binaların önemini gittikçe arttırıyor

Küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğal kaynakların azalması enerji tasarrufu sağlayan yeşil binaların önemini gittikçe arttırıyor. Türkiye'de harcanan toplam enerjinin yüzde 30'undan fazlasının binalarda tüketildiği düşünüldüğünde sürdürülebilir yapılara her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizde yeşil bina üretimine katkı sağlamak, profesyonel çevrede konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan BEST13 Fuarı'nda, Leed Green Associate eğitimi verilecek. 27 Eylül tarihinde BEST13 Fuarı toplantı salonunda gerçekleştirilecek eğitim sonrasında katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Binalara sürdürülebilirlik özelliği kazandıran tüm sistemleri, sektördeki son gelişmeleri organizasyon sırasında düzenlenecek panel, zirve ve eğitimlerle yakından tanıtan BEST13 2. Bina Elektrik, Elektronik, Mekanik ve Kontrol Sistemleri Fuarı, “Teknoloji Zirvesi” niteliği taşımasıyla dikkat çekiyor. Fuar kapsamında, yeşil yapı üretiminde ihtiyaç duyulan sertifikalandırma sürecine katkı sağlayacak malzeme ve uygulamaları tanımak ve tanıtmak amacıyla Leed Green Associate eğitimi de düzenleniyor. Eğitim, ülkemizde yeşil bina uygulamalarını tasarlayan ve hayata geçiren mimarlık ve inşaat firmalarından seçilmiş kişilere ve konuyla ilgili eğitime önem veren üniversitelerin mimarlık – mühendislik fakültelerinden seçilmiş lisans son sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak veriliyor.

Yeşil Bina Sertifikalandırma Sürecini Tanımayı ve Tanıtmayı Amaçlıyoruz

Bileşim Yayıncılık, Fuarcılık ve Tanıtım Hizmetleri Proje Koordinatörü Yasemin İşcan; “Dünyadaki enerjinin üçte birinin binalarda tüketildiği düşünüldüğünde çevreye duyarlı, tasarruf sağlayan akıllı binalara daha da ihtiyaç duyuluyor. Bir binanın sürdürülebilir unvanını alması için öncelikle belirli kriterlere uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Yapı sektöründeki doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binalar ancak belirli standartlar getirilerek yeşil bina sertifikası almaya hak kazanıyor. BEST13 Fuarı süresince düzenlediğimiz panel, seminer ve eğitimlerimizle çevreci binalar konusunda da sektöre önemli katkılar sağlıyoruz. 27 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz Leed Green Associate eğitimi ile sertifikalandırma sürecine katkı sağlayacak malzeme ve uygulamaları tanıtmayı ve tanımayı amaçlıyoruz. Ekoyapı Dergisi sponsorluğunda, Erke Tasarım tarafından düzenlenecek etkinliğimizde, eğitim gören katılımcılarımıza ücretsiz olarak sertifika alma imkanı tanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BEST 13 Fuarı’nda ücretsiz LEED Green Associate Eğitimi verilecek!
  • 29.07.2013 09:43

BEST 13 Fuarı’nda ücretsiz LEED Green Associate Eğitimi verilecek!

Küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğal kaynakların azalması enerji tasarrufu s ...