maritbet girişmaritbet
Bay İnşaat D&B tarafından değelendirildi!

Bay İnşaat D&B tarafından değelendirildi!

Bay İnşaat’ın ticari ve finansal performansı dünyanın lider kredi derecelendirme şirketi D&B tarafından değerlendirildi. Finansal gücünü ve kredi güvenirliliğini aldığı sertifika ile tescilleyen Bay İnşaat, sektöründe bu sertifikaya sahip olan ilk şirket oldu

Bay İnşaat'ın ticari ve finansal performansı dünyanın lider kredi derecelendirme şirketi D&B tarafından değerlendirildi.  Finansal gücünü ve kredi güvenirliliğini aldığı sertifika ile tescilleyen Bay İnşaat, sektöründe bu sertifikaya sahip olan ilk şirket oldu

Bay İnşaat'ın yerel ve uluslararası piyasalar nezdindeki finansal gücü ve ticari performansı Dun & Bradstreet (D&B)  Rating Sertifikası ile tescillendi. Sektöründe bu sertifikaya sahip olan tek şirket olan Bay İnşaat, değerlendirme sonucunda “3A2” kredi notuna sahip oldu.

Uluslararası arenada geçerliliği olan bu derecenin yatırımcılar için de dikkat çeken bir gelişme olduğunu belirten Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “Bu sertifika, şirketimizin finansal gücünü ve kredi güvenirliğini somut bir şekilde ortaya koyuyor. Bay İnşaat'ın mali sürdürülebilirlik açısından risk taşımadığını belgelememiz projelerimizle ilgilenen yatırımcılar kadar sektör için de önemli bir adım. 40 yıllık tecrübemizi ve marka güvenirliliğimizi bir kez daha göstermiş olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

D&B Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolga Çelik ise günümüz koşullarında ticari kararların bilgi derinliği ile beslenmesi gerekliliğine dikkat çekti. D&B Rating uygulamasının, tüm dünyada şirket risklerini ölçümlemede en etkin araçlardan biri olarak kabul edildiğini ve kullanıldığını söyleyen Çelik, “Bir şirketin finansal sürdürülebilirliği sadece cirosuna ve kârlılığına bağlı değildir. Şirketin riskini, yani mali güvenilirliğini, finansal hareketlerini ve nakit akışını yönetme gücü belirler. D&B Rating, iki temel kısımdan oluşur. Bunlardan birincisi olan finansal güç, o şirketin maddi özsermayesi ya da ödenmiş sermayesinin bir ifadesidir. Maddi özsermayesi ya da ödenmiş sermayesi, örneğin, 600 bin TL'nin üzerinde olan şirketler, bu kısımda A kategorisi değer alırlar. İkinci temel kısım olan risk göstergesi ise firmanın bir bütün olarak genel durumunu yansıtır ve o firma ile ticari ilişkiye girildiğinde taşınacak riskin belirlenmesini sağlar. İnşaat sektöründe D&B Rating Sertifikası verdiğimiz ilk şirket olan Bay İnşaat'ın elde ettiği 3A2 rating, finansal güç ve ticari performans açısından güvenle iş yapılacak bir firma olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

42 Maslak, İstanbul'da sanatın merkezi olmaya devam ediyor!
  • 05.01.2022 12:32

42 Maslak, İstanbul'da sanatın merkezi olmaya devam ediyor!

Farklı beklentileri ortak noktada buluşturan, kaliteli ve keyifli alternatifler ...

Alternatif hediye seçenekleri 42 Maslak Modül İstanbul'da!
  • 21.08.2021 17:29

Alternatif hediye seçenekleri 42 Maslak Modül İstanbul'da!

Herkese ve her bütçeye uygun ürünlerin bulunduğu Modül İstanbul ile nitelikli ta ...

Yaşamın tüm detayları 42 Maslak'ta tek çatı altında!
  • 19.08.2021 11:42

Yaşamın tüm detayları 42 Maslak'ta tek çatı altında!

Maslak’a değer katan; karma yaşam projesi 42 Maslak, alışverişten gastronomiye, ...

Özmandıracı piyasayı değerlendiriyor
  • 30.03.2012 14:40

Özmandıracı piyasayı değerlendiriyor

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özmandıracı sektörü ve projeleri değerlen ...

42 Maslak hava fotoğrafları
  • 03.12.2013 15:42

42 Maslak hava fotoğrafları

Bay İnşaat'ın Maslak'ın merkezinde inşa ettiği ve bölgenin aurasını etkileyen 42 ...

42 Maslak projesinin havadan fotoğrafları yayında!
  • 27.06.2013 14:21

42 Maslak projesinin havadan fotoğrafları yayında!

42 Maslak projesi Bay İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projenin en yeni hav ...