maritbet girişmaritbet
Bakan Elvan'dan müteahhitlere övgüler!

Bakan Elvan'dan müteahhitlere övgüler!

Bakan Elvan, İNTES’in geleneksel toplantısında konuşma yaptı. Elvan müteahhitlik hizmetlerinin yurtdışına açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES), geleneksel toplantısında yaptığı konuşmada, müteahhitlerin işleriyle, mesleğin çıtasını yükselten adımlarıyla, bilinçli ve örgütlü yapısıyla, oluşturduğu istihdamla,  "Türkiye'yi İnşa Edenler"in çatı kuruluşu olduğunu belirtti.

Hacı Bayram Veli'nin Ankara'ya geldiğinde, Ogüst Tapınağı'nın yanı başında dergahını kurduğunu ve "Nagehan ol şara vardım/Ol şarı yapılır gördüm/Ben dahi bile yapıldım/Taş u toprak arasında" şiirini okuduğunu anlatan Elvan, "Yani günümüz Türkçesiyle söylersek, ansızın bir şehre geldim, o şehir yapılmaktaydı, şehirle birlikte ben de inşa edildim. Mekan-insan ilişkisini yeryüzünde en güzel şekilde anlatan bu şiir esasında siz yükleniciler olarak, biz idare olarak meseleye bakışımızı, inşa etmekten muradımızın ne olduğunu anlatması bakımından önemlidir" diye konuştu.

"Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri Türkiye'nin yüz akıdır!"

Müteahhitlerin yaptığı işlerin, insana, şehre ve uygarlığa karşılık gelen yanlarının sadece fiziki büyüklüklerle, sadece maddi büyüklüklerle açıklanamayacağını kaydeden Elvan, "Özellikle yurt dışı müteahhitlik hizmetleri sadece İNTES'in değil Türkiye'nin yüz akıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarım dışı istihdam içerisinde inşaat sektörünün işgal ettiği yerin 2005 yılında 1 milyon 171 bin kişi ile yüzde 7,53 iken, bugün bu oranın 1 milyon 954 bin kişi ile yüzde 9,43'e ulaştığını ifade eden Elvan, bu sayının 1,2 milyonunu İNTES çatısı altında toplanan şirketlerin istihdam ettiğine dikkati çekti. 

Küresel krizin etkisiyle daralan sektörün 2010 yılından itibaren tekrar toparlandığını kaydeden Elvan, "Şayet, ulaşım altyapı projelerine hız kesmeden devam etmeseydik, 2008-2009 döneminde sektörde meydana gelen depremin, ortaya çıkan enkazın kaldırılması bu kadar hızlı olmazdı" değerlendirmesinde bulundu. 

Sektörün gerek yurt dışı gerekse yurt dışı müteahhitlik işleri konusunda hangi sorunlarla karşılaştığını bildiklerini dile getiren Elvan, bugüne kadar sorunları çözme iradesini gösterdiklerini, bundan sonra da aynı irade ve kararlılığı göstereceklerini sözlerine ekledi. 

Elvan, konuşmasının ardından devam eden projelere ilişkin sunum yaptı. 

İNTES Başkanı Celal Koloğlu: "Yatırımlar Türkiye'yi dünyayla bütünleştirdi!"

İNTES Başkanı Celal Koloğlu da ulaştırma alanında son 12 yılda 186,5 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, bu yatırımların Türkiye'yi dünyayla bütünleştirdiğini söyledi. 

Demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi için yolların çift hat yapılması gerektiğini ifade eden Koloğlu, ilerleyen yıllarda demiryolu taşımacılığının ülke açısından çok daha önemli olacağını dile getirdi. 

İhalelerdeki aşırı düşük tekliflere de değinen Koloğlu, "Bunun en önemli sebebi sektöre girişlerin son derece kolay ve basit oluşudur" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...

"Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak"
  • 12.03.2020 11:28

"Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim ...

ŞÜKRÜ KOÇOĞLU RÖPORTAJ
  • 05.01.2012 17:21

ŞÜKRÜ KOÇOĞLU RÖPORTAJ

İntes Başkanı Şükrü Koçoğlu ile inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve sektörün öne ...

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"
  • 19.03.2021 13:38

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"

Bakanlar Soylu ve Kurum, çok sayıda evin yandığı Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde ...

İNTES ''Gelecek nesillere yeşil dünya bırakmalıyız''
  • 17.11.2020 11:39

İNTES ''Gelecek nesillere yeşil dünya bırakmalıyız''

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, pandemi sürecinde doğanın öneminin bir kez daha ort ...