maritbet girişmaritbet
Artvin, yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

Artvin, yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

Artvin'de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun temeli törenle atıldı

Yeni Mahalle Şehir Stadı bitişindeki alanda yapılacak havuzun temel atma töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvinli gençlerin her alanda başarı ve yeteneklerini bu tür tesislerde gösterme imkanı bulacağını belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün bir veri yayınladığını ifade eden Vali Cirit, "Türkiye'de iş gücüne katılım olarak yüzde 25'lik bir oranla kadınların, Artvin iş alanını sırtladığını büyük memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye'de birinciliği yakalayan il olmuşuz. Ben özellikle kadınlarımızı ve kızlarımız tebrik ediyorum" dedi. Sportif faaliyetlerde de kız ve erkek sporculardan başarılar beklediklerini dile getiren Cirit, "İlimize gelebilecek yatırımlar hususunda, Artvin'in kendine has bazı aşamadığımız özellikleri var. Bunlardan biri de coğrafi konumudur. Bunlar için bir çözüm yolu bulabilirsek inşallah birçok yatırımı ilimizde görme şansı bulacağız" diye konuştu. AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise son yıllarda Artvin'e güzel eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Borçka'da dün 150 adet afet konutunun temelini attık. Yakın zamanda da eğitim kampüsünün temelini atacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilimize kültür merkezi yapımı için sözleri var, arsa arıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şu anda sporcu fabrikası yapacak yer alıyor ancak bulamıyoruz. Tabii bunlar Artvin'in yaşam kalitesine güzellikler katacak, standardı yükseltecek."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Artvin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının Mart 2015'te tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, "5 bin 155 metrekare inşaat alanı bulunan havuz projesinin zemin oturum alanı 2 bin 5 metrekaredir. Tesisimiz 500 seyirci kapasiteli olacak ve içinde 6 kulvarlı yarı olimpik havuz, çırpınma havuzu, ikişer sporcu soyunma odası, hakem odası ve antrenör odası, sauna, fitness salonu ve 7 araç kapasiteli otopark bulunacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, Milletvekili Kışla ile protokol üyeleri, butona basarak inşaatın temeline ilk harcı koydu.
Daha sonra inşaat alanını gezen Vali Cirit ve beraberindekiler, şehir stadında da incelemelerde bulundu. Sahada maç yapan gençleri bir süre izleyen Vali Cirit ile Milletvekili Kışla, penaltı attı.
artvin kapalı olimpik yüzme havuzu

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artvin, yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor
  • 07.03.2014 08:01

Artvin, yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

Artvin'de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun temeli törenle atıldı ...