maritbet girişmaritbet
AKIN’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

AKIN’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Daha uygun olacağı düşünülerek kullanılan dövizle konutları, kredi çeken vatandaşları mağdur durumda bıraktı. Dövizdeki bu ani yükselişi hesaba katmayan kredi sahipleri zor durumda kaldı.

İzmir'de döviz kuruyla konut kredisi alan vatandaşlar, Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın'ı ziyaret ederek mağduriyetlerini bildirdi.  Akın, bütün toplumsal olaylarla ve problemlerle yakından ilgilendiklerini belirterek, "2008 yılı ve daha önce kullandırılan konut kredilerinin yüzde 80'i dövize endeksli. Maalesef özellikle bankaların da yönlendirmesiyle insanlar, görmedikleri Japon Yeni, İsviçre Frankı gibi para birimleriyle borçlandırılmıştır." dedi.  

Bu meselenin Türkiye'de toplam 230 bin, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi ilgilendirdiğini vurgulayan Akın, "Döviz fiyatlarında yüzde 150'ye varan artışlar, bu aileleri zor durumda bırakmıştır. Aylık 2 bin lira kredi taksidi olanlar, 4 bin 500 lira öder hale gelmiştir. İnsanlarımızın talebi, kurun sabitlenmesi ve ödenebilir şekilde liraya geçilmesidir." şeklinde durumu vurguladı. Bu konuyla ilgili bir dosyanın mahkemeye taşınması sonucu Yargıtay'dan, bankanın da kusurlu olduğuna dair karar çıktığını aktaran Yılmaz Akın, "Dövizzedeler için de liraya dönüş vizesi çıktı. Hepsinin bu vizeden bir an önce yararlanması, mağduriyetlerinin giderilmesi için büyük önem teşkil etmektedir. Otokent'e birçok insan, dövizle olan borcunun taksidini ödemek için arabasını satmaya geliyor ve bu da kurum olarak dikkatimizi çekiyor. Umarım 1 milyon insanı ilgilendiren bu konuda, hükümet ve bankaların ortak çalışmasıyla halkımızın lehine ve herkesi mutlu edecek bir çözüm bulunur." şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AKIN’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!
  • 04.10.2011 16:46

AKIN’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Daha uygun olacağı düşünülerek kullanılan dövizle konutları, kredi çeken vatanda ...