maritbet girişmaritbet
Akıllı Şehirler Konseyi, Hazırlık Rehberi sürüm 1.0'ı sundu

Akıllı Şehirler Konseyi, Hazırlık Rehberi sürüm 1.0'ı sundu

Akıllı Şehirler Konseyi, şehir liderleri ve planlamacıları için ilk kapsamlı akıllı şehir el kitabı Akıllı Şehirler Konseyi Hazırlık Rehberi sürüm 1.0’ı sundu

Dünyanın dört bir yanındaki akıllı şehirlerin büyümesine hız kazandırma amacıyla yola çıkan Akıllı Şehirler Konseyi, şehir liderleri ve planlamacıları için ilk kapsamlı akıllı şehir el kitabı Akıllı Şehirler Konseyi Hazırlık Rehberi sürüm 1.0'ı sundu.

Hazırlık Rehberi, akıllı şehir gelişimi için ilk geniş kapsamlı yol haritası olma özelliğini taşıyor. Akıllı Şehirler Konseyi tarafından hazırlanan Hazırlık Rehberi, şehir liderlerinin kendi şehirlerindeki teknolojinin mevcut durumunu görmelerine ve akıllı şehir olmaya ne kadar hazır olduklarını değerlendirmelerine imkân veriyor. Akıllı şehir olma şartlarını, en iyi uygulamaları ve vaka çalışmalarını bir araya getiren Hazırlık Rehberi, her şehrin, akıllı şehir olma yolunda gerekli şartları sıralayabilecekleri kişiselleştirilmiş istek listesini oluşturmasına imkan veriyor.

Önde gelen akıllı şehir ve kent planlama uzmanları ile dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının katkılarıyla tasarlanan Hazırlık Rehberi, 2013 yazında tanıtılan ilk sürümden sonra, 100'ü aşkın uzmandan gelen girdiler ve Baltimore, Dallas, Green Bay, Hartford ve Orlando gibi yenilikçi şehirlerin görüşleriyle geliştirildi. Rehberde, şehrin enerji, su, yapılı çevre, ulaşım, kamu güvenliği ve sağlık ve insan hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla kullanılabilecek kullanılabilecek teknoloji tavsiyeleri de yer alıyor.

“Teknolojinin nasıl etkin şekilde elde edileceğinin açık bir şekilde anlaşılması, bir akıllı şehir olarak gelecekteki başarımızda kritik bir rol oynayacak” diyen ABD'nin Connecticut eyaletinin başkenti Hartford'un Belediye Başkanı Pedro E. Segarra sözlerini şöyle sürdürdü: “Akıllı Şehirler Konseyi Hazırlık Rehberi bizlere yeni fikirler sunduğu gibi 2030 planlamamızın temellerini atmamıza da yardımcı oldu. Bu, Hartford'un ilerlemesine yardımcı olacak bir araç.”

Büyük Şehirleri 40 trilyon Dolarlık Yatırım Bekliyor “Önümüzdeki yirmi yıl zarfında, dünyanın en büyük 700 şehrinin toplam 30 ila 40 trilyon ABD Doları tutarında altyapı yatırımı yapacağı öngörülüyor” diyen Akıllı Şehirler Konseyi kurucu Başkanı Jesse Berst sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehirlerin yatırım yaparken akıllıca davranmaları gerekiyor.

Dünyanın en önemli akıllı şehir uzmanlarından bazılarının işbirliğinde üretilmiş olması nedeniyle, Hazırlık Rehberi, şehir liderlerini kentlerinin yaşanabilirliğini, çalışılabilirliğini ve sürdürülebilirliğini geliştirecek bilinçli kararlar almaları için hazırlıyor.”

Mevcut Akıllı Şehirler Konseyi Baş Ortakları arasında Alstom, AT&T, Bechtel, Cisco, Electricite de France, General Electric, IBM, Itron, MasterCard, Microsoft, National Grid, Qualcomm, and S&C Electric. Kısmi Ortaklar ise şöyle: ABB, Alphinat, Grid2020, Invensys, MaxWest, Opower, SunGard Public Sector ve Zipcar yer alıyor. Ayrıca, mevcut Akıllı Şehirler Konseyi Danışmanları arasında dünyanın önde gelen üniversiteleri, ulusal laboratuvarları, standart kuruluşları, iklim savunma grupları ve kalkınma bankalarının birçoğunu da bulunuyor.

Rehber, www.SmartCitiesCouncil.com adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllı Şehirler Konseyi, Hazırlık Rehberi sürüm 1.0'ı sundu
  • 27.11.2013 13:11

Akıllı Şehirler Konseyi, Hazırlık Rehberi sürüm 1.0'ı sundu

Akıllı Şehirler Konseyi, şehir liderleri ve planlamacıları için ilk kapsamlı akı ...