maritbet girişmaritbet
Adıgüzel ve Kemer HES'leri özelleştirildi

Adıgüzel ve Kemer HES'leri özelleştirildi

Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri ile bölgede yer alan taşınmazların özelleştirilmesine onay verildi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleriyle (HES) bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların satışına onay verdi. 

Buna göre; 2015 yılında özelleştirme programına alınan Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleriyle bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihalede 324 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim AŞ'ye satılmasını onayladı.

Projede kapsamında neler oldu?

27 Haziran 1996: DSİ tarafından inşa edilen Adıgüzel Barajı'nın 31 MWe güçteki 2 no'lu türbini işletmeye alındı.

30 Haziran 1996: 2 no'lu türbinle aynı güce sahip 1 no'lu türbin de devreye alınarak tesiste tam kapasite üretim başladı.

10 Mart 2016: Özelleştirilmesi için karar alınan Adıgüzel Barajı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na son teklif verme tarihi.

28 Nisan 2016: Adıgüzel Barajı ve Kemer Barajı için bugün saat 15:45'te nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı. Özelleştirme ihalesine ön yeterlilik hakkı kazanan Gül Enerji, Altek Alarko Elektrik, Batıçim Enerji, Bereket Enerji, Rönesans Enerji, Çelikler Taahhhüt, Fernas İnşaat A.Ş. ve Kolin İnşaat katıldı. İhaleyi iki santral için 324 milyon 100 bin TL teklif veren Bereket Enerji kazandı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıgüzel ve Kemer HES'leri özelleştirildi
  • 25.01.2017 09:06

Adıgüzel ve Kemer HES'leri özelleştirildi

Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri ile bölgede yer alan taşınmazların ö ...