maritbet girişmaritbet
37. Yapı Fuarı Güney Kore açılımıyla yeni iş fırsatları sunuyor

37. Yapı Fuarı Güney Kore açılımıyla yeni iş fırsatları sunuyor

37. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Güney Kore açılımıyla Türk yapı sektörüne yeni iş fırsatları sunuyor

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 81.000 m2'lik 12 salon ve açık alanında, 1.150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini 111.000'i aşkın ziyaretçiyle buluşturacak. 6 – 10 Mayıs 2014 (Salı - Cumartesi) tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, uluslararası etkinlikleri ve sağladığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün zirvesi olacak. 

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlediği Konuk Ülke Projesi'nde bu yıl Güney Kore ağırlanıyor. Fuar sırasında YEM Fuarcılık'ın, Güney Kore Konsolosluğu ve DEİK / Türk-Güney Kore İş Konseyi işbirliği ile gerçekleştireceği “Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu”, küresel inşaat sektöründe büyük bir güç haline gelen Güney Kore ile Türk inşaat sektörünün Asya, Afrika ve Orta Doğu'da yapabilecekleri işbirlikleri için çok önemli bir platform oluşturacak. Forum ile, iki ülke inşaat sektörü arasında geliştirilecek işbirliğinin Türkiye'nin yapı malzemeleri ihracatı ile yurtdışı müteahhitlik potansiyelinin büyümesine katkıda bulunması hedefleniyor. Forumda “Güney Kore Türkiye için rol model olur mu?” sorusuna da yanıt aranacak. 

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 37 yıldır yapı sektörünün uluslararası zirvesi olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 6 – 10 Mayıs 2014 (Salı - Cumartesi) tarihleri arasında Tüyap -Büyükçekmece'de düzenlenecek.  Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda bu yıl da; binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer alacak. Fuar 81.000 m2'lik 12 salon ve açık alanda, 1.150 katılımcı firma ve 111.000'i aşkın ziyaretçiyi buluşturacak. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor. 

Fuarın İş Geliştirme Platformu, uluslararası işbirlikleri ve ihracatın geliştirilmesine yönelik adımlar…

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Platform bu yıl faaliyetlerini; “Konuk Ülke Güney Kore Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek  “Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu” ile sürdürüyor. 

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Konuk Ülke Projesi”nde, ülke odaklı yeni işbirlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulması, böylelikle Türk yapı sektörünün uluslararası alandaki etkinliğinin artırılmasına destek olunması amaçlanıyor. 

Üç yıldır başarıyla sürdürülen, 2011 yılında Rusya Federasyonu ile başlayıp sonrasında sırasıyla Almanya ve Azerbaycan Cumhuriyeti'yle devam eden “Konuk Ülke Projesi”nde 2014 yılında Güney Kore ağırlanacak.  İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir platform oluşturacak proje kapsamında, fuar öncesinde ve sırasında düzenlenecek etkinliklerde Türkiye ve Güney Kore'den konunun üst düzey yetkilileri bir araya gelecek.

Güney Kore Konsolosluğu ve DEİK/Türk-Kore İş Konseyi işbirliği ile düzenlenen proje için yürütülen çalışmalarla; Türk yapı malzemelerinin Güney Koreli müteahhitlerce Ortadoğu, Güney Afrika ve Orta Asya'da hayata geçirilen projelerde daha fazla kullanılmasına destek olmak, 3. pazarlarda Türk ve Güney Koreli müteahhitlerin birlikte iş yapabilmesi ve Güney Koreli yapı malzemesi üreticisi firmaların teknolojik deneyimini Türk firmaların bölgesel gücü ile birleştirmesi için verimli platformlar oluşturulması hedefleniyor. 

Güney Kore, son dönemde Türkiye'deki inşaat ve yapı malzemeleri alanlarında ve yatırım işbirliği üzerine kurdukları ortaklıklarla ve Ortadoğu - Orta Asya'da yaptığı projelerle de dikkatleri üzerine çekiyor.  Türkiye ile Kore arasındaki dış ticaret rakamlarına bakıldığında ihracat 500 milyon dolar ve ithalat 6 milyar dolar civarlarında görülüyor. Bunun yanı sıra Türkiye'de 200'ün üzerinde Kore sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. 2013 Mayıs ayında yürürlüğe giren STA- Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin bir üst düzeye çıkarılması, mevcut ortaklıkların devamı, Türkiye'deki Kore yatırımlarının artması ve iki ülke firmalarının bir araya gelerek Güney ve Güneydoğu Asya'da, Orta Doğu'da, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerinde büyük projelere imza atabilecekleri öngörülüyor.

Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu

YEM Fuarcılık'ın, Güney Kore Konsolosluğu ve DEİK/Türk-Güney Kore İş Konseyi işbirliği ile gerçekleştireceği “Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu”nda Türkiye ve Güney Kore'den konunun üst düzey yetkilileri bir araya gelecek. Forumun ardından Güney Kore'den katılım sağlayacak alım heyetleri fuar katılımcısı yapı malzemesi üreticisi firmalar ile “İkili İş Görüşmeleri”nde bir araya gelecek. Etkinlik 7 Mayıs 2014, Çarşamba günü, saat 14.00'te, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul içerisindeki Tüyap- Marmara Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Fuara yerli ve yabancı alım heyetlerinin ilgisi artarak devam ediyor

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında, her yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde OAİB ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 39 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, BAE, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, İran, Irak, İspanya, İsrail, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova,  Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Macaristan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan'dan katılacak firma yetkilileri, Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek. 

“Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmeleri''nin yanı sıra, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla düzenlenen “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” da fuarda başarıyla devam ettirilen çalışmalar arasında yer alıyor. Türkiye genelinden Meslek Odaları, Sanayi ve Ticaret Odaları, İş Adamları Birlikleri ve alım heyetlerinden oluşan komiteler YEM Fuarcılık organizasyonu ile davetli olarak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'a katılım sağlayacak. 

Fuar kapsamında verilecek ödüller

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve Türk yapı sektöründe yılın en iyi malzemesini belirleyen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Açılış Töreni'nde sahiplerini bulacak. Ödül programı başlangıcından 2007 yılına kadar, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük yapı buluşması “Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul” katılımcısı firmaların ürünleri arasından seçilen, bugüne dek 60'ın üzerinde firmaya verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2007 yılında YEM Ödülleri Projesi kapsamında ulusal katılıma açılmıştır. Ödül'ün 2014 kazananları ile detaylı bilgiye www.yemodul.com/altincekul internet adresinden ulaşılabilir. 

Ayrıca Yapı Fuarları – Turkeybuild'in Geleneksel “Altın Mıknatıs” stand tasarım ödülleri de fuar sırasında sahiplerini bulacak. 

Yapı Fuarı - Turkeybuild 2014 Fuar Takvimi

37. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul    6 – 10 Mayıs 2014                  (Salı - Cumartesi)       
27. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara     23 - 26 Ekim 2014       
20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir    6 – 9 Kasım 2014     

Yorum Yaz

Benzer Haberler

37. Yapı Fuarı–Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı!
  • 14.05.2014 12:49

37. Yapı Fuarı–Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı!

Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinli ...

37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünü buluşturdu
  • 11.05.2014 09:59

37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünü buluşturdu

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, yoğun ilgi gören fuarın yapı sektörü için çok ve ...

37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun ilgi devam ediyor
  • 09.05.2014 12:30

37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun ilgi devam ediyor

6 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilerine açan Türk yapı sektörünün en büyük buluşma ...

BASF, Yapı Fuarı Turkeybuild’de ürün portföyünü sergiliyor
  • 07.05.2014 15:08

BASF, Yapı Fuarı Turkeybuild’de ürün portföyünü sergiliyor

BASF, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da aralarında enerji verimliliğini artır ...

LG Hausys Türkiye’de büyüme hedefliyor
  • 07.05.2014 13:14

LG Hausys Türkiye’de büyüme hedefliyor

LG Hausys 37. Yapı Fuarı’na katılarak şık ve çok yönlü tasarımlara imkan tanıyan ...

Lamp 83 yeni ürün gamı ile 37. Yapı Fuarı’nda yerini alacak
  • 06.05.2014 08:26

Lamp 83 yeni ürün gamı ile 37. Yapı Fuarı’nda yerini alacak

LAMP 83, 06-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek olan 37. Yap ...