maritbet girişmaritbet
Evke Trade Tower'ın yeşil bina başvurusu kabul edildi

Evke Trade Tower'ın yeşil bina başvurusu kabul edildi

Şirket Eylül ayında Evke Flex Office projesinin startını verecek

Evke Grup bünyesinde yer alan Evke Yapı İnşaat Mimarlık tarafından hayata geçirilen Evke Trade Tower, ofis projeleri arasında fark yarattı. Proje, TSE Güvenli Yeşil Bina Sertifikası'na “Yeni Bina” kategorisinde başvurusu kabul edilen Türkiye'deki ilk isim oldu.

Şirket, yılsonunda inşasına başlanacak Evke Flex Off ice'de de yeşil bina uygulamalarına yer vermeyi planlıyor. Evke Grup Genel Koordinatörü mimar Murat Evke, projelerinin TSE Yapı Malzemeleri Sektörü Müdürlüğü Güvenli Yeşil Bina Sertifikasyon yetkilileri tarafından yangından engelli dostu yaşama, iç mekan hava kalitesinden hırsızlığa karşı güvenliğe kadar çok sayıda ana başlık altında incelendiğini söyledi.

Evke, “Yurtdışında benzer belgeler veren firmalardan farklı olarak deprem kuşağındaki Türkiye şartlarını dikkate alarak yapının statik güvenliği ve rüzgara karşı dayanımı gibi koşulların da eklenerek incelenilen Evke Trade Tower, TSE Güvenli Yeşil Bina Sertifikası aday projesi olmaya hak kazandı” dedi.

Ankara yolu üzerinde Haziran 2013'te inşasına başlanılan projenin, 17 bin 500 metrekare alana sahip olduğunu, 14'ü dükkan, 51'i ofis olmak üzere toplam 65 bağımsız bölümden oluştuğunu belirten mimar Evke, ayrıca 17 katlı ofis kulesiyle farklı bir duruş sergilediğinin altını çizdi.

Söz konusu projenin her meslek grubuna hitap eden bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Murat Evke, “Binanın statik taşıyıcı sistemi 160 santim kalınlığında radye temel ile başlayarak, 100 ve 120 santim çapında dairesel kolonlarla devam ediyor.

Cephede kullanılan farklı tonlardaki camları sert rüzgara dayanıklı iskelet sistemi taşıyor. Her ofiste açılabilir cam var. 70 metrekareden başlayan ofisler istenildiğinde tam kat kullanılarak 470 metrekareye ulaşabiliyor” dedi.

15'inci yıla Evke Flex Off ice imzası

Kuruluşlarının 15'inci yılını kutlamaya hazırlandıklarını ve eylül ayında Evke Flex Office'in inşasına başlayacaklarını dile getiren Evke, TSE Güvenli Yeşil Bina kriterleri göz önüne alınarak tasarlanan projede, cephede kırılmalar yaratılarak kuzey ışığının ön plana alındığını söyledi. İstanbul Yolu'na cephe 5 bin 685 metrekare arazi üzerine yerleşen Evke Flex Off ice'in detayları hakkında bilgi veren Evke, özetle şu ifadeleri kullandı:

“380 santimetre yüksekliğindeki ferah ofisler kat planının da getirdiği fl eksibilite ile 50 metrekareden 820 metrekareye kadar planlanabiliyor. 4 bin 800 metrekare taban alanı üzerinde 22 bin metrekare inşaat alanına sahip proje 15 kattan oluşuyor. Ofis kulesi ve bazası dilatasyonlar ile ayrılarak depreme karşı yapının rijitliği artırıldı. Daha önce uygulanmamış ve her katta farklı kat döşemeleri ile oluşturulan cephe estetiği de binanın farkındalık yaratma konusunda mimari anlamda bir adım önde olduğunu gösteriyor.”

Şirket olarak, Evke Medi Loft 1-2 ile Evke Onyx Off ices'in hayata geçirdikleri diğer özellikli projeler olduğunun altını çizen Murat Evke, grup bünyesinde Evak Gıda Restaurant ve Lojistik, Evkal Danışmanlık, El'ce Davet Tasarım ile Burgen Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi firmalarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evke Trade Tower'ın yeşil bina başvurusu kabul edildi
  • 09.03.2014 10:36

Evke Trade Tower'ın yeşil bina başvurusu kabul edildi

Şirket Eylül ayında Evke Flex Office projesinin startını verecek ...

Evke Trade Tower, iş dünyasına yeşil ofislerin kapısını aralıyor
  • 14.02.2014 12:16

Evke Trade Tower, iş dünyasına yeşil ofislerin kapısını aralıyor

Evke Trade Tower, TSE Güvenli Yeşil Bina Sertifikası’na yeni bina kategorisinde ...

Evke Yapı Bursa Evke Trade Tower 2014’te tamamlanacak!
  • 02.08.2013 11:41

Evke Yapı Bursa Evke Trade Tower 2014’te tamamlanacak!

Evke Yapı İnşaat Mimarlık Dekorasyon, ticaretin yeni merkezi olmaya aday 'Evke T ...

Evke Yapı'dan Bursa'ya 3 iddialı proje!
  • 04.01.2013 10:33

Evke Yapı'dan Bursa'ya 3 iddialı proje!

Evke Yapı, Bursa'da Evke Medi Loft 1 ve 2, Evke Onyx Offices ile Evke Trade Towe ...