maritbet girişmaritbet
Özgüven Mimarlık, tasarımıyla İstanbul Finans Merkezi’ne hayat veriyor!

Özgüven Mimarlık, tasarımıyla İstanbul Finans Merkezi’ne hayat veriyor!

Dünyanın ilk finans merkezine hayat vermiş topraklarda, geleceğin en ihtişamlı finans merkezi kuruluyor

Dünyanın ilk finans merkezine hayat vermiş topraklarda, geleceğin en ihtişamlı finans merkezi kuruluyor.

Sermayenin başkenti İstanbul, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisine yaraşır tasarımıyla yeni bir finans merkezine kavuşuyor. Özgüven'in de içinde bulunduğu bir konsorsiyum tarafından tasarlanan  İstanbul Finans Merkezi, 2,3 milyar TL yatırım maliyeti ve Ataşehir'de yaklaşık 2 milyon metrekarelik toplam planlama alanı ile İstanbul'u geleceğin finans ve yatırımın başkenti olmaya hazırlıyor.

İstanbul Finans Merkezi'nin ilk iki aşamasında yerli ve yabancı firmalarla konsorsiyum yapan Özgüven, yaptığı başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekerek bu büyük projede yer alma şansını elde etti. Yürütücülüğünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı projede dört aylık bir master planı hazırlama sürecine giren Özgüven, bir finans merkezi nasıl tasarlanmalı sorusunun cevabını ararken dünyadaki önemli güncel ve modern finans merkezlerini incelediğinde çok enteresan bir nokta fark etti. Araştırmaların sonucunda Kapalıçarşı'nın dünyanın ilk finans merkezi olduğu bilgisine ulaşan ekip, pek çok eski ve güncel kaynaktan da bu bilginin doğruluğunu teyit ettikten sonra, dev projenin konseptini Kapalıçarşı'nın geleneksel yapısını modernleştirme ilkesi üzerine kurdu.

Bugünkü modern finans merkezlerinde hayata geçmiş tüm birim ve öğelerin 550 yıl önce Kapalıçarşı'da planlanıp hayata geçirilmiş olduğunu gören ekip; gücün, yönetimin ve paranın yeni merkezi olacak bu projede de aynı yolu izleme kararı aldı.

2,3 milyar TL yatırım maliyeti ve yaklaşık 2 milyon metrekarelik toplam planlama alanına sahip İstanbul Finans Merkezi Projesi'nin merkezinde yer alan Özgüven; genel silüet, ana kararlar, kat yükseklikleri, taban alanları ile bütün fizibilite çalışmasını içeren ilk aşamada ve parsel sahiplerinin kendi projelerini tasarlamalarına da imkân verecek şekilde ana tasarım el kitabının oluşturulduğu ikinci aşamada da yer aldı.

Gensler, HOK ve ARUP gibi önemli firmalarla bu büyük projede çalışma imkânı bulan Uğur Özgüven, dünyanın ilk finans merkezine hayat vermiş bir ulus olarak dünyanın en yeni ve en modern finans merkezini hayata geçirmekten haz duyduklarını belirtirken, yatırımcıların ve sermayenin bulunduğu gayrıresmi başkent İstanbul'da Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine yakışır bir finans merkezinin  gerekliliğini vurguluyor. Sadece bankalardan ve finans kuruluşlarından oluşan bir merkez değil, kapsamlı bir sosyal alan rolünü üstlenecek finans merkezinin tüm gün yaşayan, doğal dokusunu, kendi kültürünü kaybetmemiş ve bulunduğu çevreyi canlandıracak bir mimari yapı niteliğini taşıması için çalışan ekip, ilk iki aşamada bulunmanın sağladığı deneyimi üçüncü aşamada da kullanma fırsatı yakalayarak zaman ve maliyetten tasarruf edilen projelere imza atmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Özgür Onur Özgüven, DEİK Türkiye – Özbekistan İş Konseyi Başkanı seçildi!
  • 25.01.2022 13:40

Özgür Onur Özgüven, DEİK Türkiye – Özbekistan İş Konseyi Başkanı seçildi!

Özgüven Mimarlık ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Onur Özgüven, DEİK Olağa ...

Uğur Özgüven "Bölgenin iddialı projesi Ebruli oldu"
  • 10.01.2018 17:35

Uğur Özgüven "Bölgenin iddialı projesi Ebruli oldu"

Ebruli Ispartakule projesinin mimarı Uğur Özgüven, projenin tasarım sürecini anl ...

Vadişehir'de büyük fırsat! Metrekaresi 4 bin 200 lira!
  • 09.03.2016 10:42

Vadişehir'de büyük fırsat! Metrekaresi 4 bin 200 lira!

550 milyon liralık yatırım değerine sahip olan Vadişehir'de sınırlı sayıdaki dai ...

Nidapark Başakşehir basın toplantısı yapıldı
  • 29.09.2015 10:21

Nidapark Başakşehir basın toplantısı yapıldı

Tahincioğlu Gayrimenkul projesi olan Nidapark Başakşehir'in basın toplantısı ger ...

Uğur Özer Özgüven: İnsana dokunan projeler yok satıyor!
  • 01.02.2013 09:02

Uğur Özer Özgüven: İnsana dokunan projeler yok satıyor!

Gerçek birer yaşam alanı kurmayı hedefleyen konut projeleri insanlara dört duvar ...

Uğur Özer Özgüven: İnsana dokunan konut projeleri yok satıyor!
  • 17.01.2013 11:34

Uğur Özer Özgüven: İnsana dokunan konut projeleri yok satıyor!

Gerçek birer yaşam alanı yaratmayı hedefleyen konut projeleri insanlara dört duv ...