maritbet girişmaritbet
Mimar Daniel Libeskind Metsan Mimari  Ofisi ile iş birliği yapıyor!

Mimar Daniel Libeskind Metsan Mimari Ofisi ile iş birliği yapıyor!

İnşaat sektöründe 1961 yılından beri faaliyet gösteren Metsan, Türkiye'deki mimari projelerde işbirliği yapmak üzere dünyanın en ünlü mimarları arasında yer alan Daniel Libeskind ile anlaştı

Dünya Ticaret Merkezi (WTC Ground Zero) bölgesinin yeniden projelendirilmesinin baş mimarı olan Daniel Libeskind, işbirliği çerçevesinde ilk olarak Metsan İnşaat'ın İstanbul'un yıldızı parlayan ilçesi Kartal'da gerçekleştireceği karma projeye imza atacak. Taşınacak olan Kartal Un Fabrikası ve çevresindeki 80 bin metrekare alanda yer alacak iddialı karma proje Kartal-Yakacık metro istasyonu çıkışında yer alacak. Proje otel, ofis ve konuttan oluşacak. İddialı karma projenin lansmanının Eylül ayında yapılması öngörülüyor. Günümüzün en önemli birkaç mimarından biri olan Daniel Libeskind ile çalıştıkları ve onunla güç birliği yaptıkları için çok büyük heyecan duyduklarını ifade eden Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Y. Mimar Cemalettin Satoğlu, Libeskind'in projelerini uzun zamandır ilgi ve takdirle takip ettiğini belirtti. Libeskind ile Almanya'daki bir fuarda tanışma fırsatını elde ettiğini, daha sonra New York'taki ofisinde görüştüklerini anlatan Cemalettin Satoğlu, "Dünyanın en önemli 4 mimarı arasında yer alan Daniel Libeskind ile Türkiye'de gerçekleştirilecek projelerde iş ortaklığı yapmak üzere el sıkıştık. Dünyaca ünlü bir mimarla anlaşmanın verdiği sevinçle ofisinden çıkarken, Kartal'da hayata geçirmeyi düşündüğümüz projemiz kullanılmayacak, dünya mimarlık tarihinde de yeri bulunacak bir eser olacak" dedi.

İstanbul'un dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olarak sayısız tarihi yapıya ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Cemalettin Satoğlu, "Biz bundan sonra İstanbul'un tarihi olduğu kadar modern yapılarıyla da gündeme gelmesini istiyoruz. Dünyanın önde gelen metropolleri Londra, Paris ve Berlin'de eski ve yeni diye adlandırılan bölümler var. Son yıllarda Türkiye'nin gelişimine paralel olarak tarihi ve kültürel kimliğinin dışında bir finans merkezi olarak da ön plana çıkan İstanbul'a, dünyanın dikkatini çekecek modern yapılar katmalıyız. İşte Libeskind ile Kartal'da oluşturacağımız yeni projenin bu düşüncemize paralel modern bir anıt özelliğinde olacağını düşünüyoruz" dedi. Libeskind, uluslararası öneme sahip çok sayıda mimari ödülün de sahibi aklıma geldi. 'Neden işbirliğimiz bu proje ile başlamasın?' diye düşünerek, tekrar ofise geri döndüm ve bu fikrimi Libeskind ile paylaştım. Böylece, Türkiye'de yapacağımız ilk proje, Kartal'daki kendi arazimiz üzerindeki karma proje olacak. Projenin en önemli kısmı taklit edilen ve alışılmışı değiştiren bir mimarın Kartal gibi bir bölgeye katacağı değer. Dünyanın en önemli mimarının İstanbul'un gelişmekte olan ve en hızlı değerlenen bölgelerinden Kartal'a yapacağı bu eserler sadece yaşam ve çalışma alanı olarak kullanılmayacak, dünya mimarlık tarihinde de yeri bulunacak birer eser olacak" dedi.

Taklit edilen ve çığır açan mimar Daniel Libeskind

New York'ta 2001 yılında yıkılan ikiz kuleler olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi (WTC Ground Zero) bölgesinin yeniden projelendirilmesi için yapılan yarışmada, master plan çizimini yapmak üzere baş mimar olarak Libeskind seçildi. Libeskind tasarladığı projelerle, Hiroshima Art Prize, Royal Institute of British Architects (RIBA) gibi uluslararası öneme sahip çok sayıda mimari ödül aldı. 1946 Polonya doğumlu, Amerikalı uluslararası üne sahip bir mimar ve tasarımcı Daniel Libeskind, 1989 yılında, eşi Nina ile birlikte Studio Daniel Libeskind'i kurdu. Aynı yıl, Berlin'deki Yahudi Müzesi (Jevvish Museum) mimari proje yarışmasını kazanarak uluslararası arenada ismini duyurdu.

Yaptığı önemli projeler arasında İngiltere'deki Imperial War Museum, Denver Sanat Müzesi genişletilmesi, West Side Alışveriş ve Eğlence Merkezi İsviçre, Royal Ontario Museum Toronto, Hyundai Genel Müdürlüğü Seul, Dublin Grand Canal Meydanı & Grand Canal Tiyatrosu gibi pek çok mimari değeri yüksek yapı bulunuyor. Daniel Libeskind mimarlık pratiğinin yanısıra mimarlık eğitiminde de aktif olarak yer alıyor. Yale Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi, Toronto Üniversitesi gibi birçok tanınmış okulda ders veren Libeskind, 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından Cultureconnec-t Programı kapsamında Daniel Libeskind'in tasarladığı mimari yapıtlar, iddialı ve geometrik görünümleri ile kolaylıkla ayırt edilebilir bir mimari tarza sahip. Mimarlık için seçilen ilk kültür elçisi oldu. Libeskind'in yapıtları şimdiye kadar uluslararası birçok dergi ve yayında yer aldı. Eylül 2004 yılında Riverhead Books yayınevi Breaking Ground adlı bir Daniel Libeskind biyografisi yayınladı. Daniel Libeskind'in mimarinin kapsamını geliştirmeye olan yönelimi, kendisinin felsefe, sanat, edebiyat ve müziğe olan derin ilgisi ve bağlılığını yansıtıyor. Libeskind'in mimari felsefesinin temel taşını, yapıların somut ve algılanabilen insan enerjisi ile ortaya çıkarıldığı ve inşa edildiği yerin kültürel bağlamında ele alınmaları gerekliliği oluşturuyor. 

Exlusive Home

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metsan İnşaat 55. yaşını kutladı, yeni proje sinyalini verdi
  • 01.05.2014 09:01

Metsan İnşaat 55. yaşını kutladı, yeni proje sinyalini verdi

Metsan İnşaat, sektördeki 55. yılını, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplan ...

Nexus Metsan fiyatları 170 bin TL'den başlıyor
  • 01.11.2013 11:36

Nexus Metsan fiyatları 170 bin TL'den başlıyor

Nexus projesini inşa eden Metsan İnşaat'ta fiyatları 170 bin TL'den başlıyor ...

Mimar Daniel Libeskind Metsan Mimari  Ofisi ile iş birliği yapıyor!
  • 10.07.2013 11:35

Mimar Daniel Libeskind Metsan Mimari Ofisi ile iş birliği yapıyor!

İnşaat sektöründe 1961 yılından beri faaliyet gösteren Metsan, Türkiye'deki mima ...

Metsan İnşaat'a Amerikalı mimar!
  • 24.05.2013 19:01

Metsan İnşaat'a Amerikalı mimar!

Metsan İnşaat, Kartal’da başlatacağı projesi için Daniel Libeskind ile işbirliği ...