maritbet girişmaritbet
Metsan İnşaat 55. yaşını kutladı, yeni proje sinyalini verdi

Metsan İnşaat 55. yaşını kutladı, yeni proje sinyalini verdi

Metsan İnşaat, sektördeki 55. yılını, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısı, konferans, sergi ve kokteylden oluşan bir dizi etkinlikle kutlad

Metsan İnşaat, sektördeki 55. yılını, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısı, konferans, sergi ve kokteylden oluşan bir dizi etkinlikle kutladı. Etkinlikler çerçevesinde Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu'nun düzenlediği basın toplantısının ardından dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind'in konuşmacı olarak katıldığı “Mimarinin Dili ve Kentsel Dönüşüm” konferansı gerçekleştirildi.

Cemalettin Satoğlu, yaptığı konuşmada, binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olan İstanbul'da yapılan eserlerin özel olması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda kendilerinin de 560 milyon liralık yatırımla Kartal'daki Metsan Nexus'u hayata geçirdiklerini anlatan Satoğlu, Daniel Libeskind ile çalışarak mimarlık literatürüne girecek bir proje hazırladıklarını söyledi. Projenin tamamlandığında, konut, alışveriş merkezi, ofis, otel ve parklardan oluşan karma bir yapı haline geleceğini anlatan Satoğlu, “Metsan Nexus, sadece Kartal'ın değil, İstanbul'un en önemli buluşma noktalarından biri olacak” dedi.

İnşaat yükseliyor

Metsan Nexus projesinde otopark ve ticari birimlere ait katlarla birlikte 18. kata ulaştıklarını belirten Cemalettin Satoğlu, şu bilgileri verdi:
“Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında modern mimari yapısı ile Kartal'ın çehresini değiştirecek. İlk etapta 430 konut, ikinci etapta ise otel, ofis, rezidans ve ticari alanlar bulunuyor. İlk etap 2015 sonunda bitecek.”

Satoğlu, projedeki dairelerin lansmana özel metrekare fiyatlarının 3 bin lira olarak belirlendiğini ancak şu an 3 bin 750 liraya ulaştığını belirterek, “Projeyle direkt bağlantılı metro hattının faaliyete geçmesi ve projenin otel, ofis ve rezidanslardan oluşan ikinci etabında inşaatının başlamasıyla bu fiyat 6 bin liraya yükselecek” dedi.
‘Alanlar kazanacak'
Projenin yüzde 42'sinin satışını gerçekleştirdiklerini belirten Satoğlu, inşaat tamamlandığında yatırımcılarına yüzde 60 oranında kazanç sağlayacağını söyledi.

Bahar kampanyası

Projelerindeki fiyat politikalarını her zaman yatırımcılara kazandıracak şekilde sürdüreceklerini dile getiren Cemalettin Satoğlu, Metsan Nexus'ta başlattıkları bahar kampanyasıyla daire fiyatının yüzde 75'i için kredi kullananlardan yüzde 25'lik peşinatın yarısını alacaklarını söyledi.
Kampanyayla yüzde 12.5 peşinat ödeyenlerin konut sahibi olabileceğini belirten Satoğlu, “Böylece peşinat üzerinden indirim yaparak alım yapacaklar için  önemli bir kolaylık sağlamış oluyoruz. Alım yapanlar hem indirimden faydalanıyorlar hem de nakitlerini ceplerinde tutmuş oluyorlar” diye konuştu.

Kadıköy'e yeni proje

Cemalettin Satoğlu, Nexus'un dışında Anadolu yakasında Kartal ve Kadıköy'de yeni projelere başlayacaklarını belirterek, Metsan Mimarlık olarak Libeskind ile yeni projeler hayata geçireceklerini ve bu kapsamda çeşitli yarışmalara teklif verdiklerini söyledi.

‘İstanbul'un yeni merkezi olacak'Nexus projesinin tasarımını yapan ve dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 50 mimarından biri olarak gösterilen Daniel Libeskind, İstanbul'un dünyanın en etkileyici şehirlerinden biri olduğunu söyledi. İstanbul ve Kartal'da böyle bir projeyi hayata geçirmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Libeskind, “Dünyada tarihsel dokusu olan birkaç şehir var. İstanbul bunlardan biri. Kartal ise İstanbul'un en hızlı dönüşen bölgelerinden. Burası gelecekte kentin merkezlerinden biri olacak” dedi.
Libeskind, “Metsan ile Türkiye'deki projelerde iş ortaklığı yapacağız. İstanbul'a değer katacak bir proje geliştiriyoruz” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metsan, 55. yaşını kutladı
  • 01.05.2014 15:48

Metsan, 55. yaşını kutladı

Metsan, 55. yaşını Çırağan Sarrayı'nda kutladı. Şirket, konut dışında gıda sektö ...

Metsan Nexus projesi basın toplantısı görselleri
  • 01.11.2013 14:09

Metsan Nexus projesi basın toplantısı görselleri

Metsan'ın yeni projesi Nexus basın lansmanı ile kamuoyuna tanıtıldı. ...

Metsan Nexus Projesi Görselleri
  • 01.11.2013 13:49

Metsan Nexus Projesi Görselleri

Metsan İnşaat'ın Kartal'da inşa ettiği yeni projesi Nexus'un görselleri ...

Metsan Nexus, ne zaman teslim edilecek?
  • 22.04.2017 14:58

Metsan Nexus, ne zaman teslim edilecek?

Metsan İnşaat tarafından inşa edilen Metsan Nexus projesi Haziran 2018'de teslim ...

Metsan Nexus Kartal'ın fiyat listesi güncellendi!
  • 21.04.2017 10:51

Metsan Nexus Kartal'ın fiyat listesi güncellendi!

2. etap satışlarının yakında başlayacağı Metsan Nexus Kartal'da fiyatlar 686 bin ...

Kartal, sporun ve sanatın merkezi olacak
  • 11.05.2016 10:42

Kartal, sporun ve sanatın merkezi olacak

Kartal Bölge Platformu, Kartal'ı sporun ve sanatın merkezi haline getirecek. ...