maritbet girişmaritbet
60. Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi, 2023 yılında İstanbul’da düzenlensin!

60. Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi, 2023 yılında İstanbul’da düzenlensin!

Onbeşincisi 1976 yılında İstanbul‘da düzenlenmiş "Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi"nin 60.‘sının 2023‘te Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 100. Yılında tekrar Türkiye‘de düzenlenmesi adaylık başvurusu, 8-9 Nisan 2013 tarihlerinde Auckland-Yeni Zelanda‘da yapılan 50. Dünya Konsey Toplantısı‘nda oybirliği ile kabul edildi

Onbeşincisi 1976 yılında İstanbul‘da düzenlenmiş "Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi"nin 60.‘sının 2023‘te Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 100. Yılında tekrar Türkiye‘de düzenlenmesi adaylık başvurusu, 8-9 Nisan 2013 tarihlerinde Auckland-Yeni Zelanda‘da yapılan 50. Dünya Konsey Toplantısı‘nda oybirliği ile kabul edildi. Süreçte katkı koyan başta Odamız Uluslararası İlişkiler Komisyonu olmak üzere tüm akademisyenlerimize ve meslektaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz.

2023  IFLA DÜNYA KONGRESİ ADAYLIĞIMIZ KABUL EDİLDİ

Onbeşincisi 1976 yılında İstanbul‘da düzenlenmiş "Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi"nin 60.‘sının 2023‘te Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 100. Yılında tekrar Türkiye‘de düzenlenmesi adaylık başvurusu, 8-9 Nisan 2013 tarihlerinde Auckland-Yeni Zelanda‘da yapılan 50. Dünya Konsey Toplantısı‘nda oybirliği ile kabul edildi.Süreçte katkı koyan başta Odamız Uluslararası İlişkiler Komisyonu olmak üzere tüm akademisyenlerimize ve meslektaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz.

Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu IFLA (International Federation of Landscape Architects) her yıl dünyanın değişik kıtalarından ülkelerin organizasyonunda Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongreleri düzenlenmektedir.

1976 yılında ülkemizin ilk kez ev sahipliğini yapmış olduğu 15. Dünya Kongresi sonrasında, Odamız bir kez daha  Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresini ülkemizde gerçekleştirmek üzere adaylık başvuru sürecini başlatmış ve bu gün itibari ile 2023 Dünya Kongresi‘nin ülkemizde gerçekleşeceği haberini almış bulunmaktayız.

Uluslararası büyük bir organizasyon olan Dünya Kongresini ülkemize taşımak üzere gerçekleştirdiğimiz

tüm girişimler, ülkemiz coğrafyasında var olan doğal ve kültürel peyzajların tanınırlığının arttırılması, dünya peyzajları hakkında ortak bir tartışma ve bilgi alışverişi ortamı yaratılması, değişen ve dönüşen dünyada peyzaj mimarlarının üstlendikleri sorumluluklar ve geleceğimiz konuları ile ibirlikte 21 . yy ekonomi politikalarının peyzaj alanları üzerindeki etkisini irdelemek ve  sonuçlarını tartışmaya açılmasına olan inancımızdandır.

Dünya‘nın farklı ülkelerinden mesleğin pratiği ve bilimi ile ilgili çalışmalar yapan Peyzaj Mimarlarını meslektaşlarımız ve diğer disiplinlerle buluşturmak ile ülkemiz ve mesleğimizin gelişimi ve tanıtımı için önemli olduğunu düşündüğümüz Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi‘nin 2023 yılında ülkemizde gerçekleşeceğini kamuoyunun bilgisine sunar, bu süreçte destek veren ve verecek tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

60. Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi, 2023 yılında İstanbul’da düzenlensin!
  • 09.04.2013 14:43

60. Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi, 2023 yılında İstanbul’da düzenlensin!

Onbeşincisi 1976 yılında İstanbul‘da düzenlenmiş "Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongres ...