maritbet girişmaritbet
Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesine yabancılardan yoğun ilgi!

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesine yabancılardan yoğun ilgi!

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi ve Emlak Konut GYO’nun Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikasının arsasında hayata geçirdiği proje yabancı yatırımcıların radarına girdi

 

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi ve Emlak Konut GYO'nun  Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikasının arsasında hayata geçirdiği proje yabancı yatırımcıların radarına girdi. Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, projenin karma yapısıyla birçok fonksiyonu bünyesinde barındırdığını belirterek, 5 yıldızlı otelin hizmet vereceği projenin yatırımcıların yoğun ilgiyle karşılaştığını anltattı.

Otelin hizmet vereceği rezidans ve ofislerin yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından talep gördüğünü anlatan Özkan, şunları söyledi:

“Satışlar başlamadığı halde projeye büyük ilgi var. Tüm otel hizmetlerinin verileceği ofislerle kurumsal olarak ABD ve İngiliz menşeili firmalar ilgileniyor. Yine otel hizmeti alacak reizdanslar ise kısa süreli kiralama hizmetlerinin verilecek olması nedeniyle yabancı yatırımcılar ilgileniyor. Özellikle Katar, Kuveyt ve Dubaili yaıtımcılar bu konutlardan satın almak istiyor ve dün de projeyi ziyarete geldiler. Konutlara ise daha çok yerli yatırımcılar ilgi gösteriyorlar.”

Lüks markalar buluşacak

Haydar Özken, projede 2 bin metrekarelik bir alanı sadece doktorlar için ayıracaklarını belirterek, “Burada kendi alanında en iyi olan doktorlara vereceğiz. Çok sayıda ve gerçekten de uzman doktorlar burayı bir sağlık merkezi yapacak” diye konuştu. Özkan, projedeki bir başka alanı ise uluslararası teknolojik firmalara ayıracaklarını vurgulayarak, “İsviçreli fon olduğumuz için İsviçreli lüks saat markaları da bizimle yakından ilgileniyor. Onlar da burada olmak istiyor. Ayrıca, bahçemizde lüks markaların showroom'larına yer vermeyi planlıyoruz. Lüks otomobil markalarında da bu yönde talepler alıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Konsolusluklar istiyor

İstanbul'da buluna yabancı ülkelerin de diplomatik temsiliklerini taşımak  için projeyle ilgilendiğini anlatan Özkan, “Bizim vizyonumuz uluslararası bir proje yapmaktı. Gelen talepler de bunu doğrular nitelikte. Öyle ki, Avrupa'dan bazı ülkelerden konsolosluk yapmak için projeye talepler alıyoruz. Bu bile projenin farklılığını gösteriyor” dedi.

‘Otel markası belli değil'

Haydar Özkan, projenin her yönüyle farklılıkları barındırdığını anlararak özellikle 5 yıldızlı otelin ve bu otelin projeye vereceği hizmetin çok önemli olduğunu dile getirdi. Özkan, projeyle birçok lüks otel markasının ilgilendiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Daha satışlar başlamadı ve otelle de kesin anlaşma yapılmadı. Birçok marka bizimle ilgileniyor. Zaten projenin ortağı olan Emlak Konut GYO'nun izni olmadan bu açıklamaları yapmamız mümkün değil. Projedeki tüm uygulama ve anlaşmaları önce Emlak Konut'un onayına sunuyoruz. Onay aldıktan sonra da gerekli açıklamaları yapıyoruz.”

Kazılar bitiyor, kulanin temelini atıyor

Özkan, projede inşaatın takvime uygun olarak seyrettiğini belirterek, kazı çalışmalarının sürdüğünü ve kısa süre sonra temelleri atacaklarını söyleedi. Projedeki 2 yüksek kuleyi 2 farklı firmanın inşa edeceğini anlatan Özkan, “35 metre derine indik ve kulelerden birinin temelini atacağız. 24 ay içinde de kaba inşaatı bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesine yabancılardan yoğun ilgi!
  • 08.12.2012 08:00

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesine yabancılardan yoğun ilgi!

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi ve Emlak Konut GYO’nun Mecidiyeköy’deki eski ...

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy’de 600 bin dolara!
  • 01.12.2012 12:40

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy’de 600 bin dolara!

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesinde ön talep süreci devam ediyor. Fiyatlar ...

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesi Dubai Cityscape 2012’de görücüye çıktı!
  • 02.10.2012 15:49

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesi Dubai Cityscape 2012’de görücüye çıktı!

İsviçreli Viatrans ve Türk Meydanbey’in, Eski Likör Fabrikası üzerinde hayata ge ...

Likör Fabrikası Arazisi’ne karma proje!
  • 17.05.2012 10:05

Likör Fabrikası Arazisi’ne karma proje!

Viatrans-Meydanbey ortaklığı, Mecidiyeköy'de yer alan eski Likör Fabrikası Arazi ...