maritbet girişmaritbet
Likör Fabrikası Arazisi’ne karma proje!

Likör Fabrikası Arazisi’ne karma proje!

Viatrans-Meydanbey ortaklığı, Mecidiyeköy'de yer alan eski Likör Fabrikası Arazisi'ne 200 milyon dolarlık yatırım değerine sahip proje yapacak

Mecidiyeköy'deki eski Likör Fabrikası, İsviçreli Viatrans-Meydanbey ortaklığının 200 milyon dolarlık yatırımıyla yenileniyor. Projede 400 konut, otel, ofis ve sanat merkezi olacak

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'nun 2008'de satışa çıkardığı Mecidiyeköy'deki eski Tekel Likör Fabrikası, İsviçre merkezli yatırım fonu Viatrans- Meydanbey Ortak Girişim Grubu tarafından konut-otel- ofis ve sanat merkezinden oluşan karma bir projeye dönüştürülüyor. İhalede en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey- Omak İnşaat Ortak Girişim Grubu'ndan projeyi devralan Viatrans, 200 milyon dolar yatırımla projeye başlayacak. Viatrans- Meydanbey Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan, İsviçre merkezli yatırım fonunun Türkiye'nin potansiyeline güvenerek yatırımcı kimliğinin yanında dünyada ilk defa gayrimenkul geliştirici kimliğiyle de projeye girdiğini söyledi. Özkan, iki kuleden oluşacak projenin bir kulesinin otel ve ofis diğerinin ise konutlardan meydana geleceğini anlattı.

400 KONUT YAPILACAK

24 dönüm arazi üzerinde yer alacak 1+1 ve 2+1'lerin ağırlıkta olduğu proje 400 konuttan oluşuyor. Özkan, eski Likör Fabrikası binasının ise kültür, sanat ve moda aktivitelerinin yapılacağı bir merkez haline getirileceğini söyleyerek "Binayı aslına uygun olarak yeniden yapacağız. Likör Fabrikası binasının mimari Fransız Rob- Mollet Stevens. Ancak binanın şu andaki hali ilk halinden çok farklı. Ayrıca teknik olarak da İstanbul'un gerektirdiği inşaat kriterlerine uygun değil. Bu nedenle binayı restore etmek yerine Fransız mimarın ilk yaptığı haliyle yeniden yapacağız" dedi. Fabrikanın tarihi bacasını ise koruyacaklarını ancak projenin farklı bir bölümüne taşıyacaklarını da anlatan Özkan, bu bacanın binanın sembolü olacağını da belirtti. Özkan, projede lansman ve satışlara ise eylül sonunda başlayacaklarını kaydetti.

Tarihi bina aslına uygun yapılacak

Projenin restorasyon ve korumasını üstlenen İTÜ Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Gülsün Tanyeli ise projenin Anıtlar Kurulu ve Koruma Kurulu'nun onayıyla mevcut haliyle restore edilmesi yerine aslına uygun olarak yeniden yapılmasının uygun bulunduğunu aktardı. Projede konutların yanı sıra kamu kullanımına açık alanlar da yer alacak. Projenin mimarı Emre Arolat Mimarlık ortaklarından Gonca Paşolar ise Ali Sami Yen projesinin de mimarlığını yaptıklarını hatırlatarak her iki projenin önünde 30 bin metrekarelik halka açık yeşil alan yaratacaklarını kaydetti. Projedeki binaların arazinin yüzde 19'unu kaplayacağını söyleyen Paşolar, "Projeyi dışarıdan ayıran duvarlara yer vermedik. Halka açık bir proje olacak" dedi.

'Likörden gelen para Türkiye'de kalacak'

Özkan,projenin Viatrans'ın Türkiye'ye aktardığı ilk yatırım olacağını söyleyerek "Likör projesinden gelecek elde edilecek gelir kesinlikle Türkiye'de kalacak. Fon, Türkiye'ye çok güveniyor ve bu kaynağı yine Türkiye'ye aktarmak istiyor. İstanbul'un merkezi yerlerindeki yeni projelerle ilgileniyoruz" diye konuştu.

Sabah Emlak&Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Viatrans, Mecidiyeköy projesini ağaçlarla donatıyor!
  • 30.11.2012 17:08

Viatrans, Mecidiyeköy projesini ağaçlarla donatıyor!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında, Mecidiyeköy’deki Eski Likör Fabrikası Arazisi ü ...

Likör Fabrikası Arazisi’nde yapılacak proje görücüye çıktı!
  • 12.05.2012 08:18

Likör Fabrikası Arazisi’nde yapılacak proje görücüye çıktı!

Viatrans-Meydanbey ortaklığı, Likör Fabrikası Arazisi'nde yapılacak dev projeyi ...

Eski likör fabrikasını dünya markası yapacak!
  • 04.10.2013 08:26

Eski likör fabrikasını dünya markası yapacak!

İsviçre sermayeli Türk firması Viatrans, Meydanbey ile Eski likör fabrikasında h ...

Viatrans-Meydanbey projesi 22 Şubat'ta görücüye çıkacak!
  • 15.02.2013 16:58

Viatrans-Meydanbey projesi 22 Şubat'ta görücüye çıkacak!

Viatrans İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek bası ...

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesine yabancılardan yoğun ilgi!
  • 08.12.2012 08:00

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesine yabancılardan yoğun ilgi!

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi ve Emlak Konut GYO’nun Mecidiyeköy’deki eski ...

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy’de 600 bin dolara!
  • 01.12.2012 12:40

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy’de 600 bin dolara!

Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesinde ön talep süreci devam ediyor. Fiyatlar ...